Zosto ima mnogu pametni metalci so znaat sto e toa metal a sto e toa bakar...Drugarchinja sakam da ve prasham neshto site koi slushate metal
Imeno,sakam da znam zoshto Slipknot ne se smetaat za metal bend?
Извинете за латиницава :smir:
не се добри. ОДЛИЧНИ СЕ! Нешто појќе информации за бендов, дали се активни, дали творат, прават свирки, колкави се, музичка позадина? Единствено нешто не ми се свиѓаше у песната што се искористило пентатонско соло па згора на тоа и вах педала на таква убава амбиетална музика. Другото одлично !Охриѓани,добри се, само уште да се вратат на музиката пак.Иначе нивна авторска.Кажете мислење
Не,сериозно сум заинтересиран за аргументи за ова.Јас лично сметам дека свират метал,high gain,thick sound,агресивни рифови,ако тоа што го лупа Џордисон не е метал,ја стварно не знам што е,а и overall dislike има на форумов,често спомнати како Slipshit и слично.Zosto ima mnogu pametni metalci so znaat sto e toa metal a sto e toa bakar...
Потсеќаат на Meshuggah...и само тиш тиш тиш тиш чинелатаMother of God
Мхм,полиритмичари,нерамноделни тактови али собери добиваш 4/4 ,ретко кој може убаво да го изработи тоа,Meshuggah се gods на тоа полеПотсеќаат на Meshuggah...и само тиш тиш тиш тиш чинелата
Уф...Зашто луџето не ги сакаат Слипнот :
1. Ги има превише у група, ама добро е почнаа да се намалуваат
2. Превише емо лирикс
3. Скоро сите песни им се исти
4. Албумот што им е најдобар Mate. Feed. Kill. Repeat. го рачунаат ко демо
5. ????
6. Profit
Noctiferia се закон. Не знам дали знаете, Џани има потекло од Прилеп. Имам свирено со него на пивофест.:icon_bigg да се пофалам ебагоAnyway...
Let's do a best of the Balkan series !
Има 33 под жанрови во метал музиката, и ако неможе да ги сместите барем во еден од тие јас ќе ве сметам за тотално хеви метал глувонеми...Слипкнот не можем никако да ги сместим у жанр метал. Мислим дека е највише ради вокалот а мислим дека и маските не припаѓаат у жанр метал. :/ Многу многу не сум им ги слушал песните а ги мрзим од седмо одд. така да...
А кои се тие 33 жанрој? Ај да видиме у кој жанр ти би ги сместил? Не се хеви, не се треш, повер, спид, гор, брутал, готик, дет, мелодик, авангарден и не знам таму кои. Горе доле тие се жанројте. Другите се се фузии комбинации меѓу себе.Има 33 под жанрови во метал музиката, и ако неможе да ги сместите барем во еден од тие јас ќе ве сметам за тотално хеви метал глувонеми...
Сакам да знам како одлучувате, кој артист во кој жарн ќе припаѓа ?