Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Г

Господ

Гостин
Drugarchinja sakam da ve prasham neshto site koi slushate metal :)
Imeno,sakam da znam zoshto Slipknot ne se smetaat za metal bend?

Извинете за латиницава :smir:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Охриѓани,добри се, само уште да се вратат на музиката пак.Иначе нивна авторска.Кажете мислење :)
не се добри. ОДЛИЧНИ СЕ! Нешто појќе информации за бендов, дали се активни, дали творат, прават свирки, колкави се, музичка позадина? Единствено нешто не ми се свиѓаше у песната што се искористило пентатонско соло па згора на тоа и вах педала на таква убава амбиетална музика. Другото одлично !

Г

Господ

Гостин
Zosto ima mnogu pametni metalci so znaat sto e toa metal a sto e toa bakar...
Не,сериозно сум заинтересиран за аргументи за ова.Јас лично сметам дека свират метал,high gain,thick sound,агресивни рифови,ако тоа што го лупа Џордисон не е метал,ја стварно не знам што е,а и overall dislike има на форумов,често спомнати како Slipshit и слично.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Зашто луџето не ги сакаат Слипнот :

1. Ги има превише у група, ама добро е почнаа да се намалуваат
2. Превише емо лирикс
3. Скоро сите песни им се исти
4. Албумот што им е најдобар Mate. Feed. Kill. Repeat. го рачунаат ко демо
5. ????
6. Profit

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike
Г

Господ

Гостин
Потсеќаат на Meshuggah...и само тиш тиш тиш тиш чинелата :)
Мхм,полиритмичари,нерамноделни тактови али собери добиваш 4/4 ,ретко кој може убаво да го изработи тоа,Meshuggah се gods на тоа поле :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Зашто луџето не ги сакаат Слипнот :

1. Ги има превише у група, ама добро е почнаа да се намалуваат
2. Превише емо лирикс
3. Скоро сите песни им се исти
4. Албумот што им е најдобар Mate. Feed. Kill. Repeat. го рачунаат ко демо
5. ????
6. Profit
Уф...

1. Од кога бројката на членови во бендот е пресудна или е критериум по кој ќе оценуваме или ќе сакаме некои бендови...
2. I won't say so. Ако ги имаш томачено сите ќе имаш друго мислење.
Како и да е се е до својата интерпретација или пак ако не барај интервјуа во кои што имаат спомнато некое значење на песна.
3. Изведбата, структурално, тематски, текстуално...
Како мислиш ?
4. Веројатно го рачунаат како демо бидејќи истите песни се снимани за албумите кои следат.
5. .....
6. Профит ? Од кога бе профитот на бендот е критериум за нешто да ви се допаѓа или не.
Не треба да влијае тој фактор.

Слипкнот имаат продадено 15 милиона...
Провери сам колку метал бендови имаат продадено +15 и ги слушаш.

Anyway...
Let's do a best of the Balkan series !

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Слипкнот не можем никако да ги сместим у жанр метал. Мислим дека е највише ради вокалот а мислим дека и маските не припаѓаат у жанр метал. :/ Многу многу не сум им ги слушал песните а ги мрзим од седмо одд. така да... :):)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Слипкнот не можем никако да ги сместим у жанр метал. Мислим дека е највише ради вокалот а мислим дека и маските не припаѓаат у жанр метал. :/ Многу многу не сум им ги слушал песните а ги мрзим од седмо одд. така да... :):)
Има 33 под жанрови во метал музиката, и ако неможе да ги сместите барем во еден од тие јас ќе ве сметам за тотално хеви метал глувонеми...

Сакам да знам како одлучувате, кој артист во кој жарн ќе припаѓа ?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Има 33 под жанрови во метал музиката, и ако неможе да ги сместите барем во еден од тие јас ќе ве сметам за тотално хеви метал глувонеми...

Сакам да знам како одлучувате, кој артист во кој жарн ќе припаѓа ?
А кои се тие 33 жанрој? Ај да видиме у кој жанр ти би ги сместил? Не се хеви, не се треш, повер, спид, гор, брутал, готик, дет, мелодик, авангарден и не знам таму кои. Горе доле тие се жанројте. Другите се се фузии комбинации меѓу себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom