Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Катастрофа е песната бе, добри техничари се и двајцата, ама тоа не ги прави добри музичари. Воопшто не се креативни, а кај ваквата музика тоа е најпотребно... креативноста. Еве за илустрација како би требало да звучи песна од ваков правец на музика одсвирена од креативни и талентирани музичари:

CroMkd

Someone
Член од
24 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
35
Катастрофа е песната бе, добри техничари се и двајцата, ама тоа не ги прави добри музичари. Воопшто не се креативни, а кај ваквата музика тоа е најпотребно... креативноста. Еве за илустрација како би требало да звучи песна од ваков правец на музика одсвирена од креативни и талентирани музичари:
ќе да си точен :kesa: , само ми се свиѓа техниката на behold :)
п.с. уффф gordian knot, многу јак бенд. најдобрите музичари собрани :)

Г

Господ

Гостин
А шо поточно пробуваат да направат -.-
Звучат ко пијана,дрогирана,саката верзија на Buckethead.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Eve eden interesen muzicar go doznav pred 2 godni negde gitarist na Danger Danger i eden ton bendovi megu koi i Marcello-Vestry.Cesto na youtube prezentira proizvodi na boss i roland.Dosta interesni neoclassical idei ima:):):)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе деца сте уште.
Што да ви правам...
Што има убаво во таа музика на Beyond?

Абе знам ви го филмот... барате да слушнете јаки техничари (мање битно дали има убавина во нивната музика), бендови со чудни имиња кои понекогаш неможам да ги најдам во ниендна митологија, со опасен growl... а некои со сатансистички текстови...
Јас одамна престанав да играм видео игри така да:

а не ова:

бонус:

• Ми се допаѓа
Reactions: Fak
Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Абе деца сте уште.
Што да ви правам...
Што има убаво во таа музика на Beyond?

Абе знам ви го филмот... барате да слушнете јаки техничари (мање битно дали има убавина во нивната музика), бендови со чудни имиња кои понекогаш неможам да ги најдам во ниендна митологија, со опасен growl... а некои со сатансистички текстови...
Јас одамна престанав да играм видео игри така да:
Druze mnogu greska si spoerd mene ili ne si slusnal Dobri technical bendovi.Slusni gi Spastic Ink,Blotted Sciense,Sleep Teror....pa kazi dali ne ti se sviga :):).Sekoj si ima vkus ne znam sto ti smeta toa.Ako na site ni se sviga eden tip na muzika togas na svetot bi postoele muzicari samo od eden stil:):):).Mada nz kako si povrzal tehnicki bendovi,so satanisticki tekstovi:):):):).Ama toa e najmalku vazno mene mi se svigaaat jaki tehnicari tebe nesto drugo ti se sviga dzabe e da se raspravame:):).Nitu jas ke ti dokazam tebe ni ti mene:).Za nekoj solaza e ako e cisto epten tehnicka i brza,za nekoj e solaza ako ima poveke feelingvo nea,e tuka e ona partizanskoto sto davat site so nego ako e tehnicka i brza togas nema feeling i ne zvuci.Epa druze emociite vo muzikata ne se iskazuvaat samo so orgazmicni faci i dve doooolgi noti:):).I dobar tehnicar moze da napravi pravo sou i za slusanje i za gledanje i voodusevuvanje na publikata so svoite tehniki na gitara.Gledaj go videoto ako mozis so go imam pogore postaveno.Dosta interesni Sweep idei imam momakot.Isto i drugi tehniki ima dobro sovladani.Preslusaj go pa kazi so mislis dali ne zvuci dobro.

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Во право е LordDragonII, не е се' до брзината и техниката. Ако добро владеам некој инструмент, дали тоа ме прави мене музичар? Има голема разлика меѓу виртуози и музичари, тоа се две скрос различни нешта и ретко кој може да биде и виртуоз и музичар. Ете Behold the Arctopus се најдобар пример за муабетов, прекрасно ги владеат инструментите, а ете музиката што ја склопиле е катастрофална. Сепак музиката е уметност, и има многу фактори за нејзиното оценување, не е само брзината.

CroMkd

Someone
Член од
24 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
35
R.I.P. Ronnie James Dio :/ сеа дознав дека умрел :/

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Не ми се верува ова... :nesvest:
Ја изгубивме најголемата хеви-метал легенда, најмоќниот метал вокал кој некогаш постоел...
Почивај во мир Дио, никогаш нема да те заборавиме.

Н

'Никола'

Гостин
Сакам да му оддадам почит на еден од најголемите тапанари на 21 век, кој за жал прерано замина од овој свет, за да учествува во небескиот супербенд.
Слушнете го ова мало Piece of Heaven :

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Оден од мојте поомилени прогресив бендој

Г

Господ

Гостин
Portnoy ќе иде на турнеја со Avenged Sevenfold додека да сменат бубњар мислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom