Lykke Li

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување

Body Electric

Del Rey
Член од
15 јуни 2011
Мислења
222
Поени од реакции
334
Lykke Li (се изговара Лики Ли) е шведска пејачка и текстописец, која комбинира повеќе жанрови на музика. Повеќето сигурно ја знаете нејзината досега најпозната песна, I Follow Rivers, која е втор сингл од нејзиниот втор албум насловен како Wounded Rhymes.
Јас Lykke Li ја запознав во 2009 година, кога ја слушнав нејзината песна Possibility во The Twilight Saga: New Moon и веднаш ми се допадна.
Ме релаксира, ме развеселува, ме растажува или едноставно - ми се допаѓа. Одлична музика и одлични текстови.
Последните неколку дена веќе повеќе пати го преслушувам нејзиниот втор албум Wounded Rhymes. Првиот албум инаку ѝ е насловен како Youth Novels и е издаден во 2008 година.
Еве некои од моите поомилени песни од Lykke Li...

Пред да го прочитам ова, само првите две ги знаев од кои I follow rivers ми е една од најомилените песни. Типката знај да пеј,I'll give her that, и дефинитивно вади добри песни. Фала за видеава,таман да видам што друго Лики Ли има да понуди. :P

Јас си го имам симнато албумот Wounded Rhymes и мн. ми се допаѓа. Баш е чуден ама на убав начин и многу оригинален во исто време. Иначе Лики не е некоја јака пејачка по вокални способности, ама тоа ги прави нејзините песни баш карактеристични.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom