GreenRoot
^Зелен^
Ви работи роаминг? Јас кога сум надвор од државава не можам да барам нит да ме бараат, дури и лајка броеви. Нема ни интернет исто така.
Sent from my LM-V450 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Od koja drzava ?Ви работи роаминг? Јас кога сум надвор од државава не можам да барам нит да ме бараат, дури и лајка броеви. Нема ни интернет исто така.
Jas sum probal balkan roaming raboti se, albanija,srbija,kosovo i crnagora, bosna ne sum bil,Od koja drzava ?
Eve ti preku albanija raboti se povici/poraki/data samo 3g, nema 4g na roaming LycaOd koja drzava ?
Автоматски споено мислење:
Jas sum probal balkan roaming raboti se, albanija,srbija,kosovo i crnagora, bosna ne sum bil,
Pred 1 nedela bev 3 dena grcija raboti preku vodafone, dojdovni sms,samo bidejki 0mkd,sum so long term paket....i me kazuva nedostapen ako mi pratis sms stasuva porakata bidejki e free....
Албанија, Црна Гора и Грција не работи. Пробано со два телефони и два различни броја. Ниту повици ниту интернет.Od koja drzava ?
Jas sum probal balkan roaming raboti se, albanija,srbija,kosovo i crnagora, bosna ne sum bil,
Pred 1 nedela bev 3 dena grcija raboti preku vodafone, dojdovni sms,samo bidejki 0mkd,sum so long term paket....i me kazuva nedostapen ako mi pratis sms stasuva porakata bidejki e free....
Eve ti preku albanija raboti se povici/poraki/data samo 3g, nema 4g na roaming Lyca
Jas ti prativ sliki od pred nedela dena Albanija na vodafone grcija isto, crnagora na One, kosovo na ipko bese , srbija na a1Албанија, Црна Гора и Грција не работи. Пробано со два телефони и два различни броја. Ниту повици ниту интернет.
Ako si uste tamu oci vo telefonot baraj sim toolkit, od avtomatski odi na manual a potoa roaming i pocekaj,Албанија, Црна Гора и Грција не работи. Пробано со два телефони и два различни броја. Ниту повици ниту интернет.
Холандија не работи, а треба да се убиеш од барање контакт со некој од Лајка, и џабе ти е, пак не работи..По забатален мобилен оператор во светот нема...Тушници...Ви работи роаминг? Јас кога сум надвор од државава не можам да барам нит да ме бараат, дури и лајка броеви. Нема ни интернет исто така.
Jas ti prativ sliki od pred nedela dena Albanija na vodafone grcija isto, crnagora na One, kosovo na ipko bese , srbija na a1
Ako si uste tamu oci vo telefonot baraj sim toolkit, od avtomatski odi na manual a potoa roaming i pocekaj,
ako imas stara sim karticka na koja pisuva Lycamobile a ne( LycaMobile ), koga kese vratis Mk, zemisi od tobako od benziski, i napravi sim swap, so postoeckiot br, so nova sim, koi pred se bea promeneti poradi roamingot i nekoi sitni bagovi so a1.( vo MK nikoja od kartickite i tie od 2016 nema problem na home network)
Holandska lyca sim ne raboti tamu ? ili od ovde mkedonska ?Холандија не работи, а треба да се убиеш од барање контакт со некој од Лајка, и џабе ти е, пак не работи..По забатален мобилен оператор во светот нема...Тушници...
Najdi go ova,moze i samo sim toolkit da pisuva ,otvorigo potoa imas opcija Lycamobile, potoa select mod(default e na auto) klikas na manual i gi imas naredeno site drzavi kade raboti lyca na strana 2 e holandija (mozi i NLD)da e pisana klikni na toa i pocekaj 1-2min....Македонска во Холандија.. А прашав ми рекоа дека нема никаков проблем да има...
Celiot komentar e tocen .....so toa sto imam da nadopolnam 2/3 raboti ....Значи луѓе,
од Лајка роамингот зависи како ќе ви се погоди и тоа на голема среќа и прашање дали ќе ви се закачи на некоја мрежа за едно смс и малце интернет да си пуштите. Броевите воглавно што се користат овде се за овде користење и за да правите разговори кон странство со најефтини повици кон странство и за другото среќата треба да ви работи.
Мене лани додека бев во Италија негде април мај ми се закачи на некоја мрежа и ми стасуваа пораки на англиски јазик со центи нешто, ама воопшто не го користев бројот таму. Само мрежен оператор А1, Телеком или припејд број од државата да си земите со еу роаминг за да бидете без грижи моја препорака или трето да си најдувате вифи за да се слушните со домашните.
Едната картичка е нова, а другата е А1 број портиран на лајка, исто така нова картичка.Jas ti prativ sliki od pred nedela dena Albanija na vodafone grcija isto, crnagora na One, kosovo na ipko bese , srbija na a1
Ako si uste tamu oci vo telefonot baraj sim toolkit, od avtomatski odi na manual a potoa roaming i pocekaj,
ako imas stara sim karticka na koja pisuva Lycamobile a ne( LycaMobile ), koga kese vratis Mk, zemisi od tobako od benziski, i napravi sim swap, so postoeckiot br, so nova sim, koi pred se bea promeneti poradi roamingot i nekoi sitni bagovi so a1.( vo MK nikoja od kartickite i tie od 2016 nema problem na home network)
ona sto ti postirav nee manuelno izbirajne mrezi preku settings od telefonot, tuku posebno menuvas setinzi vo sim kartickata.(znaci kartickata e Mvno- od virtuelen oerator i ne znae kade e) ti ako ja imas zemjata na listata na sim toolkit i ja klikas manuelno ako ja nemas odis na Roaming samo ...Едната картичка е нова, а другата е А1 број портиран на лајка, исто така нова картичка.
Мануелно не пробав да внесам зошто телефоните автоматски си се закачуваа на роаминг, имаше R знакче кај мрежата и стигаа пораки дека сум во роаминг. Е роамингот не работеше. Ниту интернет ниту повици.
Сега сум дома, за месец два пак ќе одам но не верувам дека ке се упрае.
Јас бев голем подржувач на Лајка и на нивната политика за фер цени, но ова е ептен аматерско работење од нивна страна и лажен маркетинг. Да не спомнувам дека барем еднаш неделно има проблем со мрежата во Охридскиов регион.
Vo seto loso dobro e sto e nojke 1.30h ....Lyca pak padna
Ke odat 3x pm.!Vo seto loso dobro e sto e nojke 1.30h ....