LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Каснам бааги време, но морам да се изјаснам на темава.
Значи уживам во епизодите во кои се обработува ликот на Дезмонд. Едноставно, ако не најдобри... тогаш сигурно во топ 3 најдобри ликови спаѓа Дезмонд. Едвај чекам да се разработи неговата ''приказна'' како и таа на Сојер. Многу нешта ќе се откријат со помош на овие двајца.

*SPOILERS*
До Mac)), значи друже во претходните епизоди дознавме дека Фарадеј пати од некоја мистериозна болест, која беше нешто налик на амнезија и слабо помнење(нели се чудевме на трикот со картите). Сега кога тој го најде неговиот клуч, ја најде неговата константа... сигурно ќе се откријат многу тајни кои беа заклучени во неговиот ум. Значи тој би требало да ни објасни нешто повеќе за временските аномалии во текот на следните епизоди. А за Дезмонд, зошто тој не го препозна Фарадеј? Па нели не се познаваа со Фарадеј дотогаш, од ликовите во серијава ја знаеше само Пени, Пени која живееше во старата куќа, со стариот број, Пени од 94. Не го знаеше нити Џек, нити Саид... никој. Сите други протагонисти во серијава се од 1994 навака. Значи од моментот во Оксфорд, навака... празнина, затоа беше како паднат од друга планета. :)

kade se sega lugeto na ben kade otidoa. reziserite nisto ne ni kazaja za niv kade zaminaa ednostavno isceznaa.

Четврта сезона, епизодите се полуди и полуди стануваат!!!:vozbud:

Не знам баш колку ќе се занимаваат со timetravel, ама не ми се допаднаа некои парадокси во врска со тоа.
Прво за глушецот, демек Дениел го прати во иднина каде што го научил како да го помине лавиринтот. Според епизодава, застапена е теоријата дека може да се менува минатото, а со тоа менување нема да настане нов timeline/паралелна реалност/димензија. Ама како што видовме, глушецот умре, така да Дениел всушност не ни можел да го научи за лавиринтот, што се коси со таа теорија.
Можда некој ќе спомне дека дури беше Дезмонд во несвест овој го учел глушецот, ама не покажаа на епизодата. Ама и ова некако не држи, зашто на човекот му "дојде" посетител од иднината, во целата таа еуфорија тој одма се нафрли на некакви пресметки на таблата, а овој кога падна во несвест, ај ја малце ќе се позанимавам со глушецов. Не оди некако. Така да и тука како да направија грешка.

И финтата со константата, некако безвеза ми е таа теорија. Дезмонд ја знаеше Пени и во иднината и во минатото, и сеа демек тоа што беше целиот пореметен ќе се опраело со тоа што ќе го чуел нејзиниот глас. Колку што има некаква логика толку и нема.

Некако очекував повеќе креативност, кога веќе чепнале во timetravel.

А бе баталете теории , дајте линкови за шестата епизода :nesum:
Едвај чекам да видам шо ке се случи ...
Ја_СакаМ , чекам линк од тебе :smir:

head имаш линк на ПП

И јас сега а симнувам па ке коментираме :)

Се дознаа некои ситници, ништо битно. Според мене ова беше лоша епизода.

Спојлери
што беше муабетот на крајот. Инаку прилично го тупеа цела епизода. Џулијан :) Бич!
Епизодава не даде одговор на ниедно прашање... ниедно значајно прашање. Се надевав ќе знам кој е човекот на Бен на бродот, но и тоа не го дознавме. Само, остана прашањето... КОЈ Е ТОЛКУ ЗНАЧАЕН ЗА ЏОН, па да дојде до тој степен да му дозволи на Бен да живее во посебна куќа.

И уште една работа која се откри. Бен е нешто слично како што му се случи на Дезмонд. Патување низ времето. Значи дефинитивно се потврди тоа што мислам дека сите го знаевме. Бен ја знае иднината бидејќи, бил во иднината.

Се на се, ништо посебна епизода. Се најавува наредната да биде многу многу подобра

Некој да ми прати линк за данлоад ?
Само да небиде од торент.

До Боби и Јове...
Тоа е луѓе,зашто сум јас разочаран,све некако избутано ви серијава,ни Л од логика во тоа podcast-тот,јас не знам што им требаше да кажат дека иднината не се менува...
Самите си отворија проблеми :(

vo 4 sezona 6 epizoda reziserite mnogu raboti ni kazvet ..

Dajte linkovi lugje?:) Ne mozham da najdam.. Za S04E06 zboram!

Сакам српски,хрватски ,македонски било каков превооод:nerv::nerv::nerv:ИТНО!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom