LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
аха епа еве јас ќе водам за сирте евиденција кој до кај гледал да не спомнам некој настан од некоја епизода што не сте ја гледале. Шо има врска имало спојлери немало пак ги читате постовите, btw прФ ми беше во кој каѓвам нешо унапред пошто стварно беше јака епизода поооооо.... , немаФ и јас гледано 5-6 епизоди па прочитаФ по постовите шо се дешавало па пак си ги гледаф тие епизоди и пак беа интересни. збор да не можело да се кажи ај јас еве појќе не пишам на ова тема шосторе како дечиња плачите....

Г

Грејвдигер

Гостин
охх брее... абе не е интересно кога некој ке ви ја раскаже... земете чекајте до крај гледајте си сами... нема да ве заболат очите од 45мин. гледање ТВ :)

Член од
2 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
2
Најбоље серија, не пропуштам ни епизода! (посебно заради Соер) :wink:

J

JohnnyMass

Гостин
Deswaldos напиша:
Haha, da bi mi to znali, mislim da bi nam bilo lakše, ali niko nezna. :toe:
Би требало да заврши "наскоро".Сценаристите велат оти ако ABC одлучат да прават повеќе од 4 до 5 сезони они ќе си отидат.А без двајцата сценаристи нe се може.Така да надевајте се дека до 2009 ова време најкасно би требало да добиеме одговори на сите прашања.Е, па чекајте и коментирајте по форуми.
:salut:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Луда епизода бе :)

Спојлери: се повеќе и повеќе се потврдува тоа што го мислев... дека се во некоја ни на небо ни на земја состојба, но, можеби сценаристите само сакаат да не залажат да си мислиме дека е така :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Димитар напиша:
Луда епизода бе :)

Спојлери: се повеќе и повеќе се потврдува тоа што го мислев... дека се во некоја ни на небо ни на земја состојба, но, можеби сценаристите само сакаат да не залажат да си мислиме дека е така :)
Ќе да е ова, зашто во едно претходно интервју ги имаат прашано баш конкретно прашање - дали се наоѓаат во чистилиште, пекол и/или рај, и на новинарите им било одговорено дека нема ништо такво.. е ама.. :)
И Anthony Cooper (вистинскиот Sawyer), и Naomi викаат дека нема преживеани од летот 815.. ги нашле на дното на океанот, близу Бали (мислам тука дека беше?). Cooper како доаѓа на островот? Вика дека удрил со кола во ѕид со брзина од 70m/h, и кога се разбудил, било "таму негде" - според него сите се во Пеколот. И Naomi (женската со падобранот) ја потврди веста дека сите се мртви.. ќе видиме, ова се најинтересните епизоди од Lost.

Вести/spoilers:
- Деновиве ABC ќе излезат со официјално соопштение - Lost ќе има уште 2 сезони.
- До крајот на сезонава ќе загинат 2 главни ликови. Едниот ќе биде од главната петорка (Jack, Sawyer, Kate, Locke, Sayid - најверојатно Sayid или Kate), другиот од "втората постава" (најверојатно Charlie). Има и опција Ben + Kate, Jack или Locke станува водач на The Others.

J

JohnnyMass

Гостин
Вау!!!!Најлуда еизода до сеа!!!!Каква сцена беше она кога Sawyer го извади писменцето!!!!!:vozbud:
Само уште поваќе мистерии и нови прашања.....

-Како тоа сателитскиот телефон да нема "мрежа"?Ај еден брат на форумов беше спомнал некаков си звучен ѕид или бариера.Ама како да му се невиди Микаил (едноокиот Рус) аплинкуваше и гледаше вести од цел свет за летот 815 и во жив пренос ја гледаа сестрата на Juliet (3x16 - One of Us)?!?!?Или пак на некој начин The Others го контролираат островот?

-Друго нешто многу интересно на што се потсетив е кога Naomi му кажуваше на Sayid за за тоа како спасувачите ги нашле сите тела.Можеби се сеќавате на еден постар филм од `98 или `99 се викаше "Милениум".Стануваше збор за луѓе од иднината кои буквално го контролираат времето и патуваат низ него.Тие луѓе се враќаа во минатото во комерцијални летови и сите луѓе ги префрлаа во иднината, поставуваа вештачки тела во авионите и потоа ги срушуваа.И така јавноста установува дека авионот е несраќен случај и нема преживеани, а всушност сите се живи но во некое друго време...Дали нешто слично е и со LOST??:icon_cool

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
JohnnyMass напиша:
...
-Како тоа сателитскиот телефон да нема "мрежа"?Ај еден брат на форумов беше спомнал некаков си звучен ѕид или бариера.Ама како да му се невиди Микаил (едноокиот Рус) аплинкуваше и гледаше вести од цел свет за летот 815 и во жив пренос ја гледаа сестрата на Juliet (3x16 - One of Us)?!?!?Или пак на некој начин The Others го контролираат островот?...
Јас мислам дека нема мрежа заради тоа електро-магнетното поле на островот шо се наоѓа. Му смета на сигналот.

P.Overdrive напиша:
...
- Деновиве ABC ќе излезат со официјално соопштение - Lost ќе има уште 2 сезони.
...
Уште 2!!!! Дај нека ја завршат побрзо оти се подосадна и поглупа е!!!
А од кај ти е информацијата?

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
диме напиша:
Јас мислам дека нема мрежа заради тоа електро-магнетното поле на островот шо се наоѓа. Му смета на сигналот.

Уште 2!!!! Дај нека ја завршат побрзо оти се подосадна и поглупа е!!!
А од кај ти е информацијата?
нема веруј ми ке се откријат уште многу нови работи и ке станеуште поинтересно:zlo::zlo::zlo::zlo:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Морам да кажам дека втората половина од втората сезона и првите 6 епизоди од третата тотално ме разочараа,потоа започнаа да варираат,такашто ќе направеа 2 добри,една лоша епизода и обратно,ама како и да е,лост не е веќе тоа што беше во првата сезона,според мене многу полесно и поинтересно ќе беше да завршеше на трета сезона,нормално со малку побрз тек на работите,во изгубени дале многу епизоди што немале никакво значење за серијата.Чист пример беше епизодата со Ники и Пауло,ми се допаѓаа како глумеа и мислев дека во серијата конечно ќе има нешто посвежо од преживеаните од летот 815,и кога гледам во истата епизода ги убиват,и зошто беше епизодата?...Ватевр,потоа на Сан сеќавањата ми беа некако непотребни,т.е. можеше тоа што и се случи на Сан(нели во лабораторијата со Џулиет) да се даде во епизода на некој друг што се сеќава,не знам зошто толку влечат,можеби за да ги држат гледачите што можат повеќе,но очигледно не размислиле дека не секој гледач е стрплив да чека 5 години за да се расплеткат сите работи :toe:

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Kakov post e ovoj nad mene, bolje da ne go komentiram, aj..
Tuku, epizodava poslednava beshe zakon! Ako oni se mrtvi, a naomi go locirala ostrovot (vo prethodnite epizodi, tie sto go naogjaat ostrovot, valjda istata "kompanija" e.. taka vika naomi) znachi i ona e mrtva hm? Dvajca likovi (do sega nepovrzani, tatko mu na john i naomi) vikaat deka site se mrtvi. Znachi vo drugiot svet (normalniot) taka e poznato - deka site se mrtvi. Osven ako ne se povrzani tatko mu na john i naomi nekako, shto ne veruvam. Inache top epizoda, novata ludnica ke bide, interesno.

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
CT напиша:
... Ako oni se mrtvi, a naomi go locirala ostrovot (vo prethodnite epizodi, tie sto go naogjaat ostrovot, valjda istata "kompanija" e.. taka vika naomi) znachi i ona e mrtva hm? Dvajca likovi (do sega nepovrzani, tatko mu na john i naomi) vikaat deka site se mrtvi. Znachi vo drugiot svet (normalniot) taka e poznato - deka site se mrtvi. Osven ako ne se povrzani tatko mu na john i naomi nekako, shto ne veruvam. ...
Јас мислам дека за „смрта” на патниците има објаснување. Мислам дека компанијата шо ја „вработи” Juliet и шо ја пушти на островот има се средено со „смртта” на сите од авионот. Тоа ми е најлогично објаснување, зошто „The Others” имаа контакт со надворешниот свет (најверојатно со таа компанија) и му кажаа дека имаат преживеани на островот па овие за да ги задржат на островот за експеримети ја исценираа „смртта” на сите.

J

JohnnyMass

Гостин
диме напиша:
Тоа е совршено јасно бе, друже...Него мене не ми е јасно како тоа The Others успеваат да го контролираат тоа електро-магнетно поле.Кога сакаат тие имаат контакт со надворешниот свет.

:cds:

-Desmond не успеа да најде излез од островот иако имаше бродче (Сетете се на LOST 2x23).Он кажа ако добро се сеќавам "Како да сме во стаклена топка.Не можеш да излезеш...постојано се враќам овде"
-Потоа она што го рече Naomi "Твојата девојка не прати да те бараме Дезмонд на сред океан.Овде нема никаков остров"

Токму затоа јас ја поддржувам теоријата која се роди кога Naomi и Аntony Cooper рекоа дека нема преживеани од летот 815, бидејќи нели ги нашле телата.И верувам дека овој остров е некоја друга димензија , друг свет во кој се преминува низ мртвата точка (влезот во таа димензија) и бидејќи влезот е мртва точка мора да минеш низ неа мртов...мртов за вистинскиот свет.Прилично така изгледа мојата теорија за LOST.Верувам и Вие ако ме разберете убаво, ќе се сложите со мене.

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
JohnnyMass напиша:
Тоа е совршено јасно бе, друже...Него мене не ми е јасно како тоа The Others успеваат да го контролираат тоа електро-магнетно поле.Кога сакаат тие имаат контакт со надворешниот свет.

:cds:

-Desmond не успеа да најде излез од островот иако имаше бродче (Сетете се на LOST 2x23).Он кажа ако добро се сеќавам "Како да сме во стаклена топка.Не можеш да излезеш...постојано се враќам овде"
-Потоа она што го рече Naomi "Твојата девојка не прати да те бараме Дезмонд на сред океан.Овде нема никаков остров"

Токму затоа јас ја поддржувам теоријата која се роди кога Naomi и Аntony Cooper рекоа дека нема преживеани од летот 815, бидејќи нели ги нашле телата.И верувам дека овој остров е некоја друга димензија , друг свет во кој се преминува низ мртвата точка (влезот во таа димензија) и бидејќи влезот е мртва точка мора да минеш низ неа мртов...мртов за вистинскиот свет.Прилично така изгледа мојата теорија за LOST.Верувам и Вие ако ме разберете убаво, ќе се сложите со мене.
- The Others успеваа да го контролираат некако тоа магнетно поле додека беше се во ред со "The Swan". Нели Ben кажа дека „после случката кога небото се направи виолетово“, а тоа беше кога се уништи „The Swan“ не можат да воспостават контакт со надворешниот свет.
- Тоа шо Naomi рече дека координатите кои девојката на Desmont му ги дала се на сред океан, се објаснува со магнетното поле на островот, тоа ги одбива сите сигнали и не можи да се лоцира островот со ништо, освен со „голо око“, т.е. островот е „невидлив“ за радари и сл.
- За телата кои ги нашле од Flight 815 имам напишано еден пост погоре :)
- Тоа за Desmont дека не можеше да излези не знам шо е работата :)

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Breaking New For LOST :)

Since this story launched earlier today, I have been hearing from multiple sources inside ABC that the story is "more complex" than what was originally reported by my colleague Marc Malkin in E! Online's Planet Gossip.

According to these sources, ABC will be making an announcement declaring an end date for Lost very soon. However, the exact number of remaining episodes and seasons is still muddy—and might not be exactly two seasons.

The good news? You don't have to wait long. I'm told the announcement will be made within the next few days.

извор: http://www.eonline.com/gossip/kristin/detail/index.jsp?uuid=75ed77ee-1972-467a-8f4e-b11e4b6a1259

Kajgana Shop

На врв Bottom