Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво на сите
Јас сум нова тука, и би сакала да ве прашав вас кои сте веќе во Лондон, ако можете да ме информирате во која област на Лондон е најдобро да се изнајми стан. Јас планирам во скоро време да го посетам Лондон па би било добро ако некој знае и сака да каже и помогне, во кој дел да гледам за изнајмување на стан. Моите критериуми се следниве
* Не мора да е во строг центар, ама да е во близина ( највеќе 20, 30 минути возење)
* Исто ме интересира дали има некакви шанси ако се најде стан да се договорам од тука или мора лично)
* Ми треба за почеток гарсоњера или еднособен стан.
Ви благодарам. Ако некој има некаква информација нека пише.
Убав ден на сите
За 2 недели НИН и банкарска сметка, по една недела и работа и сега уште да не беше 6,50 од саат ќе беше идеално ама ајде, ќе биде, наравоучение: дојди пробај и ќе видиш дали вреди или не, 1 година се мислев дали да дојдам и само изгубив 1 година а не добив ништо
имаш време, може ке ти тргне на подобро, ама во Лондон со 6.50, ни сакал да бидам на твое место.За 2 недели НИН и банкарска сметка, по една недела и работа и сега уште да не беше 6,50 од саат ќе беше идеално ама ајде, ќе биде, наравоучение: дојди пробај и ќе видиш дали вреди или не, 1 година се мислев дали да дојдам и само изгубив 1 година а не добив ништо
Во Ламбет, полека се навикнувам на темпото и мислам дека ќе биде суперKaj se smesti? Za pocetok i minimalna plata e ok, bitno e da naucis kako se zivee vo gradot i da go naucis jazikot.
Во Ламбет, полека се навикнувам на темпото и мислам дека ќе биде супер
ма времево е супер, знам дека треба време да застанеш на нозе ама ќе биде, брзо минува времето овдеNice, одма до центар си.Биче боље, стегни заби само.Да не те разорачам, ама баш како што велат, две години треба додека застанеш на солидни нозе, ама после тоа е песна.
Lovely weather we 'aving innit!![]()
Imaj Edna rabota na um, I nisto da ne dobijas nisto ne gubis,na long term sigurno ke Si vo dobivka, kako od finansiska gledna tocka, isto I so iskistvo.ма времево е супер, знам дека треба време да застанеш на нозе ама ќе биде, брзо минува времето овде
Имам слушнато дека има некои превозници(камионџии) што возат до Лондон(или Англија) и наши што живеат таму преку нив праќаат "пакетчиња" до своите во МК. Нешто ко со редовниве автобуски линии од Германија. Дали е вистина и ако е дали има некој контакт со истите
За 2 недели НИН и банкарска сметка, по една недела и работа и сега уште да не беше 6,50 од саат ќе беше идеално ама ајде, ќе биде, наравоучение: дојди пробај и ќе видиш дали вреди или не, 1 година се мислев дали да дојдам и само изгубив 1 година а не добив ништо
во HSBC, најлесно таму даваат, јас пошто сеуште немав НИ бројче однесов council tax од роднини и писмо со потпис дека живеам кај нив, ама нема да има проблем ако имаш НИ бројче а немаш од кого да земеш council taxAcko brzo si sredil so bankta vo koja aplicirase?Za vo banka sto dokumenti odnese, osven NI ti baraa li drugi dokumenti?