Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
A Касами, малку се укака

Мислам дека и на шпоните му е јасно дека Дехари е искористен кондом, не го сакаат ни оните сами многу повеќе од ние што не се сакаме меѓусебе, затоа што со години е кримоген изрод што ги фаворизира само неговите (зборам неговите луѓе, не Албанци општо)

Во моментов гледаме како кандидатот на Брвеница се одрекува од ВЛЕН, кој патем не може да го победи кандидатот на ВМРО со сите партии заедно, а не па без ВЛЕН

Интересно ќе биде како ќе искочат резултатите, каде што искрено мислам дека ВМРО има шанса да го добие и Кичево и Брвеница. Според мене, абсолутна поддршка од ВЛЕН, Дехари нема шанса да добие. Гласовите на ВЛЕН ќе се поделат таму. За Брвеница, веќе не збориме, Рамадани го пуштија низ вода тотално. Таму мислам дека е веќе решена.

Ако грешам пак од друга страна, па ВЛЕН да кикснат со поддршка на ВМРО во било кои од двеве места, не е чудно и Касами да јаде шутка од коалиција како што јадеше Таравари. Мислам дека после Таравари им стана јасно дека никој не е безбеден во коалицијава, па сега по изборите малку се опуштија, и со некој повик од горе ги вратија пак во ред

Вака се создава и развива демократија...

1faf6.png
️
КОЈ ДВАЈЦА СОВЕТНИЦИ ДА ЈА ПРЕТСТАВУВААТ ПРОГРАМАТА НА ,,САКАМ ЖИВОТ ВО КОЧАНИ?
Почитувани соседи и сограѓани,
ако проповедувавме транспарентност, учество и DAO-гласање во изминатите 30 дена, време е прво да ја спроведеме програмата кај нас.
Цело време велевме дека сите наши предлози за советници имаат еднаква улога, без разлика на почетната позиција на листата.
Веруваме дека моделот со нумерирање е недоволно демократски и демотивирачки — затоа ја исправаме таа практика внатрешно, со ваша помош, како поддржувачи на идејата „Сакам Живот во Кочани“.
1faf6.png
1f9ed.png

Како да гласате?
Отворете го формуларот
1f449.png
https://forms.gle/Jh7gRwnDKcjxzQmP9
Изберете две имиња од нашата листа
✅

Поднесете и готово — ќе добиете потврда.

дрпне и сдс толку време постојат - вакво нешто имаат воведено од старт ама еу и соседите ги спречуваат да го спроведат.

Море овај вмроња, не беше со ник вардарски порано
Значи ако прашаш нешто што иде контра Левица и нивниот наратив тогаш си вмроња? Зашто, ако можеш елаборирај те молам.

Коментарот за братучетката беше вмороња, тие дискутираат така. Иначе ти не. За бошњакот. Личи на мирно дете, ама нема пожар од идеи за проекти во него. Тоа го нема генерално во никој ко шо гледам. Апатија до немај каде. Онај Орце личи ко некој шо стега 20 кебапи со кромид за поручек, не е некое лице да го клајш за главен. Проектите му се два кружни тека и многу пари в џеб со тие 2 тендера, игра видена од неговите сопартијци.

Епа Коце Трајановски не ви одговараше човекот, му се смевте сите дека правел кружни текови, искачал со жолти чизми да чисти улици, го гласаа пијандурата Шилегов на негова сметка. Епа сеа плачете си со Амар и Орце.

А прашањето за братучедка му е сосема легитимно и си стои. Дали гласала и она за него, има ли некој информација?

Значи ако прашаш нешто што иде контра Левица и нивниот наратив тогаш си вмроња? Зашто, ако можеш елаборирај те молам.
Sekoja slicnost na simpatizerite i clenovite na Levica so sarenokurtonska taktika na diskusija e cista koincidencija :toe:

Е ова!!
Колку само директори и функционерчиња имаме што нозе искршија да си ги запишат децата у Словенија на факултет...
А тука осигурачи вадеа на изборни места, и глумеа најголеми патриоти :cautious:

Ја да се прашам, би забранил некој да врши било каква државна функција, макар и директор на библиотека у Свирипичино ако не докаже дека најтесната фамилија му живее тука!
Додека не почнеме да се чистиме од такви паразити... ништо не бива!
Да скоро па се точно, ама и овие што работата кај тоа фунцеонерчињата, директорчињата не им сотанаа должни сите побрзаа по бигарски пасош.
( политичарите, бизнисманите, директори и функционерчиња тие претходно СИТЕ зедоа бугарски пасош па сега нема гужва :( )

Дај бе не будали, од каде каде ги најде таксистите :pos::pos::pos:
Внимавај на суетата.

...де жа ву,
Данела моментално свири како диригира во позадина ДУИ и СДСМ, а ќе ја замени доколку го изгласат овој Амар од Левица за градоначалник ќе биде измеќар на СДСМ и ДУИ, така да Левица го покажа вистинското лице, и добро се чувствувам дека лично не ме излажа како настапи на почеток како нова партија, на жалост сите овие млади кои ја подржува Левица до коска ќе се заебат, нивниот даден глас ќе биде исто како да е даден за ДУИ и СДСМ!

... името Амар, може да биде изведено од ,,амара“ што значи горчливо, таман се сложува горчливоста ако биде избран со комбинирање на гласови од СДСМ и ДУИ, ќе престојува горчлив период за Скопје! :anco:
Не се плаши напиј се вода според бројките Левица тешко би дошла до градоначалничко во Шкупи.

Кога направија коалиција ДПсНЕ и сдсСС за заеднички настап против Левица?

Стефчо го брише подот со Сотир со видеава со деманти на Фб, дури се прашувам дали некој го саботира од неговите Сотир со информацииве и сликиве што му ги пласира погрешни. Не е реално ова, циркуз за без пари. А ништо од ова не им треба, да си ќутиш и не правиш ништо на волку моќно Дпмне, имаш одлични шанси, вака пукање во здрава нога си прават.

Ауу, какво ретерирање, од крајност во крајност. :LOL:

КАСАМИ ВЕЛИ ДЕКА ДЕХАРИ НЕ ИМ ДОНЕЛ НИШТО ДОБРО НА КИЧЕВЦИ Ваков кандидат нема поддршка од Вреди

„Јас не можам да застанам во поддршка на еден кандидат кој му наштети на Кичево“, изјави во интервју за Алсат-М Билал Касами, кандидатот на коалицијата Вреди за градоначалник на Тетово.

Запрашан дали ги омекнал ставовите за Кичево откако го искарал Мицкоски, Касами рече:

– Прво не сметам дека имаше дисциплинирање. Напротив, ние треба да го имаме во предвид контекстот, местото и медиумот во кој беше дадена една таква изјава и самиот контекст во кој отпосле беше пренесена, како изјава што после целосно ја извади од суштинската идеја, кога беше дадена како таква знаејќи дека нашите опоненти се обидоа на максимум овие избори да ја отворат етничката карта. И целата таа изјава, која беше би рекол искрена што се однесува на целата ситуација, беше политички погрешно интерпретирана.

Касами ги објасни и своите политички ставови кои веќе ги објасни коалицијата Вреди, во врска со кандидатот Фатмир Дехари од ДУИ.

– Сите знаат за моралните вредности кои ги застапувам и еден таков конкретен кандидат, како што е Дехари, е најслабиот кандидат на ДУИ. Тој, додека владееше во Кичево, не им донесе ниту едно добро на кичевци и како таков е придружуван и од некои снимки или прислушкувања, кои се појавија на социјалните мрежи. Тие покажуваат дека тој кандидат на Кичево и на кичевци им донесе само дегенерирање, им донесе рушење и ништо добро. И покрај фактот што ние би поддржале кандидат Албанец, бидејќи сметаме дека би бил подобар кандидат за сите граѓани, во овој случај на Кичево, не можеме да застанеме позади еден кандидат кој ДУИ од моментот кога го извади, го извади за да го изгуби Кичево – изјави Касами.

– Не, јас велам дека поради тоа што јас сум градоначалник на Тетово и додека сум градоначалник на Тетово, за мене сите граѓани на Тетово се исти. Значи, јас сум го побарал гласот на Албанците, Македонците, Турците, Ромите и на сите мои граѓани и сум работел за сите мои граѓани. Тетово е препознаено како космополитски град, во кој сè добро што е реализирано го уживаат сите мои граѓани. И од оваа позиција јас сум сметал и сметам дека еден Албанец може да биде добар градоначалник, како и некој друг граѓанин за секој град, во овој случај и за Кичево. Тоа е принципиелно како став, но конкретно за случајот на господинот Дехари, знаејќи за тоа што го направи тој, односно што не направи за Кичево, знаејќи го тоа што излезе како прислушкување за неговото минато во аспект на моралот или неговиот неморал, ние не можеме да застанеме позади него само затоа што е Албанец. Ние би сакале ДУИ да избереше некој друг кандидат и сакам да ѝ објаснам на јавноста дека ние, како Движење Беса имавме еден кандидат и Кичево и кичевци имаа можност да застанат позади кандидат кој жртвуваше сè за Кичево, но и пошироко и за Албанците, Но, во првиот круг Кичевци избраа еден ваков кандидат и тие знаат како ќе гласаат во вториот круг. Јас не можам да застанам во поддршка на еден кандидат кој му наштети на Кичево и како резултат на тоа ние денес пола од Кичево го имаме надвор од градот и надвор од општината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom