Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Е многу ми е мило што имаш став, така и мислев ама си велам зошто такво прашање поставува сигурно не е убеден во своите ставови, се покажа не е така си имаш став.

ДА! за мене ниту ДПсНЕ ниту сдсСС се партии (повеќе фигурираат како акционерски друштва) последниве 33 години работат против македонските интереси и тргуваат со Македонските национални интереси и добра!
(еве еден пример оној Грукито ги избираше претседателите на општинските на конкурс замисли конкурс нема гласање на тие што ќе им биде претседател туку директорот на корпорацијата директно ти инсталира човек по негов избор :( )

За мене секој политички субјект со десна или лева ориентација кој активно или пасивно не учествувал во РЕДЕФИНИРАЊЕТО на Македонската држава и не учествувал во смена на идентитетот-ИМЕТО Македонија и денес не застапува мислење-теза дека е тешко да се исправат тие работи односно да се врати уставното име Македонија (велам уставното затоа што истиот устав беше сменет на криминалкен начин) секој еден таков Македонски политички субјект ги ИСПОЛНУВА елементарните услови за да бара и добие глас на избори !!!!!

Ми беше задоволство да го споделам ;)
Ne barav diplomatski odgovor tuku so ime prezime, partija, koalicija taka nesto, ako ima takov ili takva sto gi ispolnuva tvoite standardi za da go/gi glasas.

Што сте се фатиле сите за Чашка, јасно беше дека ќе ја изгубиме, прашање беше само дали овие или наредните избори.

Нека продолжи просечниот каур да биде ерген на 40 и кусур години или максимум да чува 2 деца со оправдување дека толку му дозволуваат условите, додека цела фамилија имаат најнови ајфони, одат по 2 пати на летување, киснат секој викенд по кафани и никако не гласаат на избори, ќе биде после крив Мицко, Цацко или некој трет политичар кога судбината на Чашка ќе ја доживееме во многу други општини.
Поглуп муабет од ова амин. Може да го каже само некој што нема допир со реалноста. Просечниот каур крпи месец за месец и живее во крајна бедотија.

80% од државава нема канализација. Кај братучед мој од бедотија немаат ни туш со кофа вода се тушираа. Кога го видов ова прв пат ми беше шок ама после сфатив дека не е толку ретка појава.

Тоа што во центар на Скопје пет кафиќи се цело време полни не е показател за просперитет. Скопје има еден милион народ да имавме малку средна класа ќе нема да можеше три месеци однапред да се резевира место во кафана.

За ова не е Мицко крив ама он дефинитивно носи голем дел од неа со оглед на тоа дека до вчера беше втор човек во партијата, а денес прв.

П.С. Инаку парите не се главен фактор ама индиректно имаат големо влијание. Маж или жена што се цело време под стрес заради сметки, кредити и општо мизерна ситуација со закони, здравство, екологија

П.С2 Во центар на Скопје сеуште има трошни куќи, неасфалтирани улици, ѓубре и што не.

Ок Левица, се извинувам на моето неосновано прашање.
Не се работи за прашање туку обид за манипулација од твоја страна!
И од каде заклучи, некаде сум рекол дека сум член/симпатизер на Левица?

А еве каде е твојот обид за манипулација.
Поставуваш прашање за нешто што само ти си слушнала/прочитала, без да го наведеш тоа што си прочитала.
Со цел веднага некој (со кого си имаш на ти дај ми) да постави прашање, а што тоа?
Па ти ј пласираш веќе однапред пдготвената дезинформација.
Во време на избори пред втор круг да се пласира ваква дезинформација само говори за страв од што бога питај.
И да бидеме појасни очекував малку поинтилигентна пропаганда, вакво нешто е смешно.

Да заклучиме не сум член/симпатизер на Левица ама вакви напади/местенки со цел манипулација не се во ред и бидејќи сум алергичен на истите реагирам.

И да повторам остана нејасно дали веста ја прочита/слушна кај Квискота Златев тој би требало да биде уредник на емисијата само свистина го бива.
Автоматски споено мислење:

Ne barav diplomatski odgovor tuku so ime prezime, partija, koalicija taka nesto, ako ima takov ili takva sto gi ispolnuva tvoite standardi za da go/gi glasas.
Жалам што не можеш да разбереш.
(веќе напишав одговор и по грешка го избришав не ми се објаснува повтроно.)

И да повторам остана нејасно дали веста ја прочита/слушна кај Квискота Златев тој би требало да биде уредник на емисијата само свистина го бива.

Златев е иљачот за вас комунистиве. :kafence:

КОНТРОВЕРЗЕН СКАНДАЛ ПРЕД ВТОРИОТ КРУГ — кандидатот за градоначалник О. Ѓорѓиевски обвинет за семејно насилство, иако жртвата не пријавила поради страв

Кандидатот за градоначалник на Скопје од ВМРО-ДПМНЕ, Орце Ѓорѓиевски, се најде во центарот на голем скандал откако извори блиски до семејството објавија тврдења дека тој физички ја нападнал својата сопруга пред неколку недели. Според изворите, инцидентот не бил официјално пријавен поради страв и притисок.

„Таа е исплашена и не сака да излезе во јавност“, вели еден од соседите, кој побарал да остане анонимен. „Семејството е во шок, има притисок од двата краја — и од дома, и од политичкиот тим на кандидатот. Не знаеме на кого да му се обратиме.“

И Квиско и сите вие забегани антикомунисти на НАС комунистите само можете да ни се фатите за најдолгото од трите и да викате револуција :oleee: !
Автоматски споено мислење:

може линк од ова :)

Па имаше низ медиумиве дека ја силувал својата прва братучедка. Некако на прва не ми беше верно, и само на едно место го прочитав. Веројатно пропаганда.
За тоа сум чула ама не знам нема докази дали е вистина или лага.
Инаку таа информација ја имаше објавено неговата бивша на тикток пред неколку години, што е трансџендер квир маж.

и транџа имало значи, што се ќе дознаеме за нашиве кандидати за градоначалник :kafence:

Лезбејки, џанаци, силувачи...Премногу се напнаа нешто врз Левица, партија која беше рамна на статистичка грешка. Не се битни командант Лика и командант Струмица и пола Македонија.
Вака прљави игри на ниво на најболен ум немам видено од ниедна партија досега.

Последно уредено:
IMG_4335.jpeg

Најјако е што група лезбејки, џанаци, силувачи на чело со Ел Енвери ал Апасиеви ве дупи у здрав мозок како они се социјалисти, деца на работничката класа и не знам уште со какви наративи се служи за да се претстави дека стварно е загрижен за вас секташиве.

Не се работи за прашање туку обид за манипулација од твоја страна!
И од каде заклучи, некаде сум рекол дека сум член/симпатизер на Левица?

А еве каде е твојот обид за манипулација.
Поставуваш прашање за нешто што само ти си слушнала/прочитала, без да го наведеш тоа што си прочитала.
Со цел веднага некој (со кого си имаш на ти дај ми) да постави прашање, а што тоа?
Па ти ј пласираш веќе однапред пдготвената дезинформација.
Во време на избори пред втор круг да се пласира ваква дезинформација само говори за страв од што бога питај.
И да бидеме појасни очекував малку поинтилигентна пропаганда, вакво нешто е смешно.

Да заклучиме не сум член/симпатизер на Левица ама вакви напади/местенки со цел манипулација не се во ред и бидејќи сум алергичен на истите реагирам.

Каков страв имам јас од Левица?

Златниот беше најголем комуњар, додека Мијалков не му пушти неколку вонаби рекетарчиња (од Автокоманда) од по 20-25 години да го збумбарат во Трибека :D
После тоа стана најголем Мицковоста <3

Поглуп муабет од ова амин. Може да го каже само некој што нема допир со реалноста. Просечниот каур крпи месец за месец и живее во крајна бедотија.

80% од државава нема канализација. Кај братучед мој од бедотија немаат ни туш со кофа вода се тушираа. Кога го видов ова прв пат ми беше шок ама после сфатив дека не е толку ретка појава.

Тоа што во центар на Скопје пет кафиќи се цело време полни не е показател за просперитет. Скопје има еден милион народ да имавме малку средна класа ќе нема да можеше три месеци однапред да се резевира место во кафана.

За ова не е Мицко крив ама он дефинитивно носи голем дел од неа со оглед на тоа дека до вчера беше втор човек во партијата, а денес прв.

П.С. Инаку парите не се главен фактор ама индиректно имаат големо влијание. Маж или жена што се цело време под стрес заради сметки, кредити и општо мизерна ситуација со закони, здравство, екологија

П.С2 Во центар на Скопје сеуште има трошни куќи, неасфалтирани улици, ѓубре и што не.
И според тебе шипта*ите и циганите имаат подобри услови од Македонците па затоа чуваат повеќе деца?

Цела Европа има голем проблем со пад на наталитет, држави како Германија, Шведска, Данска, Норвешка, Холандија, што се во секој поглед меѓу најразвиените во светот, со најдобро образование, здравство, систем и се останато се соочуваат со ваков проблем.
И овие да не крпат крај со крај или немаат канализација па затоа не чуваат деца?

Едноставно таков е трендот, не е ова нешто ново и невидено во историјата, секогаш побогатите чувале помалку деца со цел да имаат полагоден и опуштен живот во кој ќе уживаат.

Ако погледнеш најбогатите луѓе во Македонија, на Балканот и во светот колку деца имаат, ќе видиш дека не е проблемот во парите.
Просечен циган без никакви документи што собира старо железо има повеќе деца од Орце Камчев.

На многу луѓе им е тешко да признаат дека припаѓаат во оваа група, затоа и по муабетов одма ќе ме прогласат за затуцан или не знам каков, сепак сакале ние или не, тоа е суровата реалност.

и транџа имало значи, што се ќе дознаеме за нашиве кандидати за градоначалник :kafence:
Кога ги вадеа бомбите, имаше некоја бомба за некој висок функционер во време на Грујо, како одел секој петок Солун да оргијаши со мажи, не се сеќавам точно што беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom