Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Дуи ни е паднат нити ќе падне, тоа што очигледно некој од надвор им залепи воспитни и ги помогна влен, колку да има мир у куќа, албанците сите до еден се дуи, учк и бализам во срце, се до нивните лидери на влен.
Албанец е албанец, волкот крзното не го менува.
Абе не е битно дали им залепил некој воспитни или не.Битно губат на терен.Се надевам дека ДУИ заедно со СДС ќе станат небитни на политичкава сцена.

Уште со тие наративи дека сите се глупи а они се паметните. Комуњара, плава крв, господарите во Македонија против сите други.
Народот немал визија па затоа изгубиле... Бог да чува.

Абе шапшали, ваква шизофренија само до гроб ќе ве однесе, ќе си ја закопате партијата. Вакви текстови можете дома да си се лажете баш меѓу тие што се набројани, продадени души како „Зоран Иванов и Тричковски, ценетиот Џабир или интелектуалниот гигант Тито Беличанец“ :pos: :pos::pos:

На овие интелектуалци пренесете им дека Сдс нема гласови бидејќи ја продаде цела држава, дека Заев на телевизија сакаше ќерка да си даде на грчки пратеник, дека Ковачевски како глуп пингвин стоеше до Али и климаше со главата „како до сега“. Поданици, лешинари, јаничари.

Сдс изгуби дека нема гласачко тело, го продадовте за власт пари и моќ на странски центри и влади (заразлика од тоа Вмро паметно игра, бар за сега со нивните). Обични граѓани не ве гласаат, не ве сакаат. Не доведовте да сме не 2ри, туку граѓани од трет ред. Не дупи цел свет, сите комшии на глава ни се качуваат бидејќи 6 години поданичка политика водевте.

Пренесете им во партија дека партијата ви губи пошто дојдовте да сте на иста линија на одбивност со партија како Дуи. Лажевте, што би рекол Латас како цигани. Жичката македонска на заев, кур се тресе у ладна вода, за 3 месеци владеење продадовте се што може да се продаде.

Затоа нема уште 20 години да се вратите, живеете во заблуда дека сите ви се криви освен вие. За ништо не зимате одговорност и сеа ќе се бламирате со текстови дека сдс биле во некаков подем. Во Кривогаштани победиле... мајко мила.

Glasackoto telo im e tuka, samo e rasprsnato vo Znam, Ldp i niv. Im falat samo neutralni glasaci, ama tie 200k komunjarski glasovi si se tuka.

Стадемаер од Лезбица ако победи ќе значи нови 4 години Данела. Нови 4 години ѓубре насекаде, кавги со автобуси, нефункционирање на услугите, уназадување на и онака никаквиот квалитет на живот за скопјани. Едноставно тоа е така кога нема да го има советот, доволно сме клети како народ да правиме сопки во политички цели болејќи не кур за народот.
Па тука се гледа која овца е народот. Иако и врабците знаат дека ова што му се случува на Скопје е масло на ДПМНЕ т.е резултат на саботажата од советот, народот на овие избори ги награди ДПМНЕ. Јес да Данела не покажа некоја способност но таа беше избрана од ДПМНЕ и доколку немаше саботажа од советот барем основните работи во градот ке функционираа. Може би немаше да има некој развој, но ѓубрето ке се собираше, тревата косеше, автобусите ке возеа.... Сега на сите барем просечно интелигентни им е јасно дека ДПМНЕ од Скопје направи депонија и наместо да ги казнат еве пак ги изгласаа.

За време на наредните изборни циклуси се повеќе и повеќе ќе доаѓа до израз албанското потентно фертилно становништо во мешаните средини. Границите уште повеќе ќе се померуваат.

Морталитетот вс број на родени во многу македонски општини е веќе 3:1. Во Западна Македонија веќе се сведени на статистичка грешка по некои 7-8% на годишно ниво.

За некои 15 години ќе се борите Струмица и Берово да ги сочувате. Така ми мириса работата. И сега без ромски гласови на истокот македонска партија не може да победи.

Секако-и Струмица и Берово ќе бидат збогатени со диви градби.

А штом ја освоите целата Вселена, Вселената сама од себе ќе почне да се распаѓа која ќе види која сорта од луѓе ја владее.
Автоматски споено мислење:

Па тука се гледа која овца е народот. Иако и врабците знаат дека ова што му се случува на Скопје е масло на ДПМНЕ т.е резултат на саботажата од советот, народот на овие избори ги награди ДПМНЕ. Јес да Данела не покажа некоја способност но таа беше избрана од ДПМНЕ и доколку немаше саботажа од советот барем основните работи во градот ке функционираа. Може би немаше да има некој развој, но ѓубрето ке се собираше, тревата косеше, автобусите ке возеа.... Сега на сите барем просечно интелигентни им е јасно дека ДПМНЕ од Скопје направи депонија и наместо да ги казнат еве пак ги изгласаа.

Точно-Данела е кривецот, ама не и советниците од ДПНЕ, кои цело време ја кочат.

Glasackoto telo im e tuka, samo e rasprsnato vo Znam, Ldp i niv. Im falat samo neutralni glasaci, ama tie 200k komunjarski glasovi si se tuka.
Најмногу гласови им презеде Левица. Мислам дека ќе продолжи тој тренд.

и Апасиев го заборави. У глобала околу 100к гласови губат ради други партии кои имаат лева идеологија. А тоа што левичариве мислат дека Вмро гласачи гласале за левица е ако се лажеме.

Абе не е битно дали им залепил некој воспитни или не.Битно губат на терен.Се надевам дека ДУИ заедно со СДС ќе станат небитни на политичкава сцена.
Океј, поентата ми е дека проблемите се пикаат под тепих, дали бил дуи, влен или некој трет разбирачка и мир нема да има, и не ги обвинувам само нив, и ние нема да се промениме, тотално различни погледи имаме, и нема средина.
Што ќе добиеме од тоа што дуи и сдс ги нема по однос на националните прашања? Што би рекол Ахмети, како до сега.

и Апасиев го заборави. У глобала околу 100к гласови губат ради други партии кои имаат лева идеологија. А тоа што левичариве мислат дека Вмро гласачи гласале за левица е ако се лажеме.
Губат затоа шо станаа вазали на ДУИ и најголеми анти-македонци.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Губат затоа шо станаа вазали на ДУИ и најголеми анти-македонци.

гласачкото тело што им имаше малце кичма искочи од кај нив, остана само соросоидите безрбетници.

Океј, поентата ми е дека проблемите се пикаат под тепих, дали бил дуи, влен или некој трет разбирачка и мир нема да има, и не ги обвинувам само нив, и ние нема да се промениме, тотално различни погледи имаме, и нема средина.
Што ќе добиеме од тоа што дуи и сдс ги нема по однос на националните прашања? Што би рекол Ахмети, како до сега.
Главниот проблем ни е природниот прираст.Џабе е се друго кога имаш женска популација која не сака да влегува во брак или таканарачена модерна жена-ливадарка.ево во фирмава каде шо работам има еден куп неженети од 20до 50 години. А од друга страна има Гупци и Торбеши кои на свои 50сет години имаат внуци.Можда нас ние е смешно шо имаат договорени бракови и рано влегуваат во брак,ама на крајот на денот тие се тие шо имаат најголем прираст.А ние модерни какви шо сме модерни и еманципирани ќе се изгубиме од овие простори .Никакви математики и политички вратоломии нема да не спасат.Се работи за проста математика .Истото и се случува на Европа.Жените и нивното понашање се кључниот фактор за опстанок на една нација.

Реално џабе се поделени кога некој од надвор бутка визија за Македонија, сдс не гледам да има национална идеологија, додека беа власт изгледаа како ванчо михајлов да се вратил од гроб, левица фура санданизам што е океј но неизводливо затоа што со рамковниот се поделија луѓето, максим па ми изгледа идеолошки офарбан со сите бои па секое утро кога ќе се разбуди незнаеш која врата ќе ја фати.
Автоматски споено мислење:

Главниот проблем ни е природниот прираст.Џабе е се друго кога имаш женска популација која не сака да влегува во брак или таканарачена модерна жена-ливадарка.ево во фирмава каде шо работам има еден куп неженети од 20до 50 години. А од друга страна има Гупци и Торбеши кои на свои 50сет години имаат внуци.Можда нас ние е смешно шо имаат договорени бракови и рано влегуваат во брак,ама на крајот на денот тие се тие шо имаат најголем прираст.А ние модерни какви шо сме модерни и еманципирани ќе се изгубиме од овие простори .Никакви математики и политички вратоломии нема да не спасат.Се работи за проста математика .Истото и се случува на Европа.Жените и нивното понашање се кључниот фактор за опстанок на една нација.
Затоа кажувам дека проблемите треба сега да се решаваат не утре, они ја сакаат Албанија ние ја сакаме Македонија и тука треба да се најдеме, џабе се гњавиме кога не се сакаме.

Levica i Sdsm nemaat ista ideologija. Daleku pogolem procent na glasovi imaat zemeno od VMRO nego od SDSM. Groto od glasacite na Levica se lugje koj ako ne glasaat za niv, nemaat da glasaat ni za vmro ni za sdsm.

Чистачката(ромка) што чисти рече дека станала баба на 38 години. Има да помогне да исчуваат внуци и правнуци и тоа се ќе заврши пред да наполни 60 години, на 38 години има на децата да им помага околу обврските со внуцие и овие ослободени уште толку деца ќе направат.

Најмногу гласови им презеде Левица. Мислам дека ќе продолжи тој тренд.
Imate gresna percepcija. Toj trend nema da prodolzi zasto ne postoi takov trend, ednostavno ne prezimaat glasovi od niv i nema nikad da prezemat.

Sansata za Levica bese koga vmro ne znaese kaj tera da im otkine golem del od glasackoto telo na niv, koe togas ne glasase voopsto. Delumno im uspea, pretezno kaj mladi lugje koj vo normalni uslovi po site parametri bi glasale za VMRO, i ko sto gleam i den denes gi podrzuvaat.

Tradicionalnite glasaci na SDSM baraat drugi kriteriumi, zatoa ZNAM imase takov rezultat. Duri i koga ne glasaat za SDSM od razocaranost, Levica ne gi privlekuva. Kje glasaat za LDP, ZNAM pa duri i Mirjana najcevska. Toa se glea po glasovite.

Levica i Sdsm nemaat ista ideologija. Daleku pogolem procent na glasovi imaat zemeno od VMRO nego od SDSM. Groto od glasacite na Levica se lugje koj ako ne glasaat za niv, nemaat da glasaat ni za vmro ni za sdsm.

Се лажеш и самиот себеси. Али не ти се мешам, бројките кажуваат се. Терај тркалото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom