- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 4.410
- Поени од реакции
- 8.204
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Освен во Велес, таква случка имало и во Охрид и Прилеп. Левица токму во Велес имаше најмногу гласови во изборна единица 3, а и мислам и во цела Македонија таму зеде најногу гласови. На повеќе од 20 избирачки места во Велес беше пред СДСМ, на дел од нив им бегаше по 30-40 гласа. Каква глупост направија таму, нека се среќни ако освојат барем половина од тоа што го имаа на парламентарни во Велес.Ќе биде мало сутра, гледам и во Велес Левица направиле глупост се скарале немаат ниту кандидат за градоначалник а и дел од членовите на предходното раководство се дистанцираат од водење на истата. Гледам Крмов го напаѓаат дека он ја направил сета глупост, а интересно е што многу повеќе Велешани допринесоа за он да биде пратеник отколку што он доби гласови во неговиот роден град Штип
Апасиев го нема тоа што го има Максим во Куманово, или Стевче во Карпош, Левица нема некоја база, имаше избори каде имаше логика да постои како трет субјект за да биде брана од албански барања, сега е спротивното.Освен во Велес, таква случка имало и во Охрид и Прилеп. Левица токму во Велес имаше најмногу гласови во изборна единица 3, а и мислам и во цела Македонија таму зеде најногу гласови. На повеќе од 20 избирачки места во Велес беше пред СДСМ, на дел од нив им бегаше по 30-40 гласа. Каква глупост направија таму, нека се среќни ако освојат барем половина од тоа што го имаа на парламентарни во Велес.
А кој ќе победи во Велес и во Штип?Така ви вела не само Велес и Штип, секаде ќе победи Левица! Лажните патриоти не смееме да им дозволиме пак да ни ги владеат општините. Тоа што се збори дека е ослабен некој огранок се невистини кои обично се пласирани од бивши членови на партијата кои после сработеното очекувале награда ама пу јазк не ја добиле. Мора да сфатиме дека Левица се базира на идеологија слична на онаа на Енвер Хоџа па не е за чудо и албанците да ја гласаат.
Па така за мир у куќа да знаете дека има Енвер Хоџисти и кај нас па победата во Велес не е доведена во прашање. А во Штип има Титоисти-Ленинисти. Се е тоа Марксисти - врие!А кој ќе победи во Велес и во Штип?
Ме боли кур за Енвер Хоџа и Тито, одамна скапале у земја и ги изеле црвите, него кажи ми како се викаат кандидатите од Левица за Велес и Штип што ќе победат?Па така за мир у куќа да знаете дека има Енвер Хоџисти и кај нас па победата во Велес не е доведена во прашање. А во Штип има Титоисти-Ленинисти. Се е тоа Марксисти - врие!
нема да ти одговори, ама штом си толку заинтересиран,Ме боли кур за Енвер Хоџа и Тито, одамна скапале у земја и ги изеле црвите, него кажи ми како се викаат кандидатите од Левица за Велес и Штип што ќе победат?
Таква е стратегијата и нема потреба да бруиш зошто нема или зошто има. Ако си доволно умен ќе разбереш. Само како капиталист можеш тоа да го бруиш за поени кон другите партии. Мора да си дисциплиниран ако сакаш да бидеш дел од Левица.Ме боли кур за Енвер Хоџа и Тито, одамна скапале у земја и ги изеле црвите, него кажи ми како се викаат кандидатите од Левица за Велес и Штип што ќе победат?
Или никој не ги сака Димчета и Борчета во нивните градови. Ебате лешперите од нивниот град да не можат 5 гласа да соберат, јас треба да ги гласам?Таква е стратегијата и нема потреба да бруиш зошто нема или зошто има. Ако си доволно умен ќе разбереш. Само како капиталист можеш тоа да го бруиш за поени кон другите партии. Мора да си дисциплиниран ако сакаш да бидеш дел од Левица.
За Американците.нема да ти одговори, ама штом си толку заинтересиран,
кандидати се Курто и Мурто, ти за кој си?