Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Интересно е што во општини каде што полека губиме битка со малцинствата, нашите партии ставаат етнички мешани листи. Особено пациентиве од сдсш.
За општина Чашка, 2 од првите 5 на листата на сдсш не се македонци (може едниот да е македонец муслиман). Од нив едниот е носител на листата.
Џабе ќе добиеме градоначалник за последен пат во Чашка, кога советот ќе биде со немакедонци.
Не е само во тие општини. Немам гледано многу списоци, отворив на дик листа на сдс за град Скопје. Први дваесет дали имаш 7,8 чисти Македонци.

Едно прашање до @брмбрм, како експерт за бугарски пасоши! :)

Дали е познато колку од предложените на советнички листи и кандидати за гр'доначалници поседуваат бугарски пасош ?
ДПсНЕ ?
сдсСС-ЗНАМ ?
Левица ?
(одговорот ќе го користам за елиминација од можни добитници на глас ....)

Не е само во тие општини. Немам гледано многу списоци, отворив на дик листа на сдс за град Скопје. Први дваесет дали имаш 7,8 чисти Македонци.

„Република нашата земја„ не ја водат Македонци (по род) па нема потреба од „изненаѓеност„ ако истото се отсликува и на локално/општинско ниво‘.

Едно прашање до @брмбрм, како експерт за бугарски пасоши! :)

Дали е познато колку од предложените на советнички листи и кандидати за гр'доначалници поседуваат бугарски пасош ?
ДПсНЕ ?
сдсСС-ЗНАМ ?
Левица ?
(одговорот ќе го користам за елиминација од можни добитници на глас ....)
Брат џабе се обидуваш да ми лепиш бугарска етикета, прашај ги овдешните бугарофилчиња ќе ти кажат, но ти не разбираш дека ти си нивен пандан од србската страна, јас тука неможам да ти помогнам.
Јас гледам овие нашиве да не влезат во игрите на бугарија со историчари таканаречени либерали како Дечев и Атанасов, за мене тоа е пораз, а се плашам дека ќе се обидат да ги стоплат односите со луѓе кои ништо не се различни од бугарските националисти, сите во бугарија ја негираат македонската самобитност а тоа треба да е црвената линија не тројанскиот коњ на Венко Филипчев од Охрид внук на Бугарскиот Менгеле, се надевам ти одговорив, се плашам од дпне, од што гледам дека го споделуваа Ицо Хазарта во европскиот парламент како некој нормален бугарин, тоа ми е болката, Македонија и мојот народ ми е болката, а таквите бугараши, србомани сум видел, слушал цел мој живот затоа што сте најгласни, дали на форумиве дали по кафаните, затоа нормалните луѓе повеќе не се на митинзи, ги дупите во здрав мозок.
И затоа повеќе ги почитувам Грците и Албанците, оти отворено те тепаат те ништат, не се подли и одвратни суштества како Бугарите и Србите.

...промената во „Северна“ мора да се испочитува во надворешните контакти, тоа што СДСМ со Зоран Заев и Димитар Димитров ги изедоа :гомце: не може некој друг туку така да го избрише, во внатрешната употреба не слушнав „Северна“ од Х.Мицковски и Вмро Дпмне,
Алоо, сдс не се повеќе на власт, што се занимаваш со тие пропалиците.

А дпне го доведоа на власт да промени нешто, како што и ветуваа....

Исчезнувањето на СДСМ на овие избори е неминовно а нивните другари од ДПМНЕ ќе видат пораз кој не го виделе никогаш досега. Левица ќе победи! Што побрзо сфатите тоа подобро! Читам овдека разни ботчиња кои покушаваат да ја разводенат Левица но тоа неќе мочи шта каже наш пипл!

Исчезнувањето на СДСМ на овие избори е неминовно а нивните другари од ДПМНЕ ќе видат пораз кој не го виделе никогаш досега. Левица ќе победи! Што побрзо сфатите тоа подобро! Читам овдека разни ботчиња кои покушаваат да ја разводенат Левица но тоа неќе мочи шта каже наш пипл!
Левица ќе победи во Велес и во Штип и нивни луѓе ќе бидат градоначалници. Убеден сум во тоа и во изборот на кандидатите за Велес и Штип од страна на професор доктор Димче Хамаз и Борче Хитман 47.

Па некој пред избори велеше дека ако има двотретинско мнозинство ќе го поништи Преспанскиот, дека и по цена на мандатот нема да го изговори Северна пред Македонија.

• Ниту е поништен Преспанскиот.
  • Северна си го вика како добро утро.
Разлика со тоа муртинското шлапатало? Јас не ја гледам.... За тебе твое си е....
Наивно е да се верува дека некој ќе го поништи Преспанскиот договор.Ситуацијава се вика -Наздравје бричење.Интересно е шо никој не спомнува поништување на Рамковниот договор шо е уште полош од Преспанскиот.

Алоо, сдс не се повеќе на власт, што се занимаваш со тие пропалиците.

А дпне го доведоа на власт да промени нешто, како што и ветуваа....

...нивни резултати и (не)работењето се со долгорочни последици, ако застанеш како нов директор, министер или било кој функционер на место на претходната власт ги наследуваш сите :гомце: од претходните и допололнително не празен буџет туку во минус милиони, за да дојде до израз работењето на новата власт треба да се средат сите тие срања, да се дојде до некоја позитивна нула, па да се тргне да се поправа и виде нови резултати, џабе не е земен унгарскиот кредит,

...пред да замине старата Власт во последниот ден донесувале разни закони, склучувале штетни договори во секоја сфера, кои договори не можеш туку така да ги скинеш и прекинеш и пу пу, не важат, сега јас сум нова Власт почнуваме од почеток да Кики и други мрчатори видат резултати.

...со 7 години ништо работење, крадење и распарчување на државата, со ветер на грб од нивна заштитна лична шарена револуција, кобајаги народна фаланга - СЈО, дојде до вакви подледици да се прво санира, да поминат рокот на сите штетни договори кои важат најмалку една година, па да се поправи што може да се поправи, па после да се иде напред за да видиш ти расцветени цвеќиња,

...добро што поголемиот дел од народот(не знам во кој дел ти припаѓаш според твоето пишување) го увиде колку толку на време ,,сидрото" со кое СДСМ на чело со Зоран Заев, Димитар Ковачевски (сите го заборавија што :гомце: направил, ниту се спомнува, си завршил работа и го снема) и докторов Венко Филипче (чија хирушка капа додека оперира пишува ,,фондација Заев":facepalm:, кога ќе се разбуди пациентот првото нешто што ќе го види, ако има среќа да пррживее и не изгоре како во модуларната), да не ги спомнам СЈО и претседателката Катица Јанева? ги памтиш или уште мал беше?

...ама не вие запнавте за единственото нешто Преспански договор за што ,,имате оправдување, : ,,ете не се работи, а ветиле", што не може туку така преку ноќ да се укине, а кој вика дека не се работи на тоа? а предизборно имаше термин дека Преспанскиот договор ќе се укине за шест месеци, три часа, десет минути и пет секунди, а вие сега гледате на час?

Последно уредено:
Левица ќе победи во Велес и во Штип и нивни луѓе ќе бидат градоначалници. Убеден сум во тоа и во изборот на кандидатите за Велес и Штип од страна на професор доктор Димче Хамаз и Борче Хитман 47.
Играат некоја игра и овие ?
Зошто немаат кандидати во овие 2 града како дрпне во Куманово пример?
Со кого соработуваат ќе покаже времето.

Брат џабе се обидуваш да ми лепиш бугарска етикета, прашај ги овдешните бугарофилчиња ќе ти кажат, но ти не разбираш дека ти си нивен пандан од србската страна, јас тука неможам да ти помогнам.
Дај бе не скокај не те лепам, ме интересира:
Колку Бугари ќе избираме на наредниве локални?
Гледам никој тоа не го интересира останатите учесници на темава повеќе се за тендери и слични рабоќе, а јас дури и те нареков експерт за бугарски пасоши па мислев дека знаеш нешто околу тоа! (ама изгледа и тебе не те интересира вакви ситници)

Зошто Левица не го испита тоа па да видиме колку на листите од патриотските партии се со бугарски пасоши, а и добро ќе им дојде за рејтинг!

...нивни резултати и (не)работењето се со долгорочни последици, ако застанеш како нов директор, министер или било кој функционер на место на претходната власт ги наследуваш сите :гомце: од претходните и допололнително не празен буџет туку во минус милиони, за да дојде до израз работењето на новата власт треба да се средат сите тие срања, да се дојде до некоја позитивна нула, па да се тргне да се поправа и виде нови резултати, џабе не е земен унгарскиот кредит,

...пред да замине старата Власт во последниот ден донесувале разни закони, склучувале штетни договори во секоја сфера, кои договори не можеш туку така да ги скинеш и прекинеш и пу пу, не важат, сега јас сум нова Власт почнуваме од почеток да Кики и други мрчатори видат резултати.

...со 7 години ништо работење, крадење и распарчување на државата, со ветер на грб од нивна заштитна лична шарена револуција, кобајаги народна фаланга - СЈО, дојде до вакви подледици да се прво санира, да поминат рокот на сите штетни договори кои важат најмалку една година, па да се поправи што може да се поправи, па после да се иде напред за да видиш ти расцветени цвеќиња,

...добро што поголемиот дел од народот(не знам во кој дел ти припаѓаш според твоето пишување) го увиде колку толку на време ,,сидрото" со кое СДСМ на чело со Зоран Заев, Димитар Ковачевски (сите го заборавија што :гомце: направил, ниту се спомнува, си завршил работа и го снема) и докторов Венко Филипче (чија хирушка капа додека оперира пишува ,,фондација Заев":facepalm:, кога ќе се разбуди пациентот првото нешто што ќе го види, ако има среќа да пррживее и не изгоре како во модуларната), да не ги спомнам СЈО и претседателката Катица Јанева? ги памтиш или уште мал беше?

...ама не вие запнавте за единственото нешто Преспански договор за што ,,имате оправдување, : ,,ете не се работи, а ветиле", што не може туку така преку ноќ да се укине, а кој вика дека не се работи на тоа? а предизборно имаше термин дека Преспанскиот договор ќе се укине за шест месеци, три часа, десет минути и пет секунди, а вие сега гледате на час?
Постов да ти го прочита и Мицкоски ќе падне од смеење...

Независно, очигледно повеќе веруваш во дпне од самите дпне, така да терај си немам желба да те убедувам...

Само едно да ти кажам на напишаново, не дека ќе смени нешто, само онака да си испукам...Филипче можиш да го плукаш политички, како сакаш, и јас сметам дека не го бива за политичар, но да се потсмеваш на неговата лекарска кариера и да си играш мајтап со неговите операции и слично, мислам дека во најмала рака е тажно...

Човекот е без скромност да кажам, најдобриот неврохирург на Балканот, и тоа не го викам јас, туку прочепкај си за тоа што го викаат од неговата фела.... Не знам што му требаше да влегува во политика....

Тоа што го кажа Мицкоски за 20-25 години деќа ќе има милион луѓе е predictive programming. А пошо и натаму има многу убаво програмирани и најверојатно таа бројка за која Мицко веќе знае е бројката што ќе гласа на избориве и тие наредните све ќе си биде по план.
Да продолжиме само да тонеме во мизерија додека мислиме дека гласот е граѓанско право и начин на промена.

Тоа што го кажа Мицкоски за 20-25 години деќа ќе има милион луѓе е predictive programming. А пошо и натаму има многу убаво програмирани и најверојатно таа бројка за која Мицко веќе знае е бројката што ќе гласа на избориве и тие наредните све ќе си биде по план.
Да продолжиме само да тонеме во мизерија додека мислиме дека гласот е граѓанско право и начин на промена.
По 20-25 години сите ќе си заминиме од државата, ќе останат само партиските послуги и дворските шутови вработени во државните институции (со чест на исклучоците) кои одвај чекаат избори за да шлукаат по митинзи за да добијат унапредување и бенифиција од тоа. Се натпреваруваат еден со друг кој ќе се слика поблиску до лидерот и кој ќе биди поголем дупеувлакач од другиот..

Порано ме нервираше кога ќе видев некој таков, сега од денешен аспект, искрено ги жалам тие луѓе. Толку да немаш што да правиш со животот, да се јачаш на тоа што Претседателот на ОК, или ОО да те потапка по рамо....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom