Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
дај му на наш човек две смрзнати кокошки, ќе му избегаат.

Ова нема шанси. Левица во Ѓорче ни 3000 гласа нема да освои. На минатите избори истиот кандидат имаше само 1700 гласа. Тој од СДС нема шанси да победи, ама последните анкети покажуваат дека е блиску до тој од ВМРО, што малку ме изненадува. Секако, ако не се нарачани анкети.
На анкетата презентирана на МРТ, СДСМ и Левица беа скоро израмнети во Ѓорче за градоначалник, за советнички листи СДСМ имаше 5-6% повеќе, е сега интересно ќе биде како ќе гласат за градоначалник на Скопје и за совет на градот. Иако мислев дека Левица може да биде втора во Аеродром, многу лош кандидат ставија.

Каков лик, на сред реченица го фати желудник, подголтна за да не поврати...фризура како Поце од Меморија ноќта на 8ми Септември 91'ва година. Штета не сум од Битола, со две раце би го заокружил
Дали на 7ма секунда се испрдува? :pos:

Ќе се изнакрадат за издадени дозволи и тендери во следните 4 години. Клошарине во совет за 500 евра хонорар ќе климаат со глава и ќе се деракаат кога ќе им кажат. Не искачам да гласам овој пат. Скроз небитно е кој ќе победи.
Јас бев со намера да не гласам, па после решив дека ќе гласам за оној кој ќе успее да напише статус на фејсбук без употреба на Chat GPT. Значи сепак нема да гласам.

Абе и прдна го слушна ли? :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: Еден нема нормален во државава.
Батето на интервју го прашува водителот, кое му е решението за улични кучиња, и тој:

„ Кучиња ќе се дозволи само ако имаат практична примена. Ќе ги забранам домашните миленици“.....

Значи ако сакаш да чуваш кучиња ќе мора да чуваш и овци :)

И оној професор, позади кого застана една од овие две групации на зелени, независни е голем проблем за Каја и СДСМ. Мислам дека тој расте во кампањава, за разлика од Каја.

Не мора да е пред неа, тешко тоа, но ќе и земе некој процент и ќе и отежне за да влезе во втор круг, иако уште има н шанси од другите.

Каја, Амар и овој декан, ќе бидат во неколку проценти.

Во Куманово е слична ситуација, уште една општина каде СДСМ виси за втор круг , само што таму освен независен и од Левица, голем проблем им е кандидатот од ДУИ. Гласовите против Максо се расцепкани и затоа не се мали шансите, тој од ДУИ да влезе во втор круг. Ќе биде тесно.
Во Скопје ако големо мнозинство на учки гласаат за дуи имаат шанса и тие да влезат втор круг бидејќи има премногу Македонски кандидати.На парламентарни избори 22%(секако ова вклучува цигани,Турци,Бошњаци и сл.) од гласовите во Скопје беа за учки а овие сдс/левица/останати е можно да се на 10-15% макс.А како што се движиме демографски за неколку децении не ни бега ни шиптapcко мнозинство во Шкупи а со тоа и градоначалник

Последно уредено:
Абе и прдна го слушна ли? :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: Еден нема нормален во државава.
И мене ми се слушна дека прдна, ама ај си викам, ваљда постирачот боље знае од мене, па може ждриганица било тоа, а не прдеж.

Батето на интервју го прашува водителот, кое му е решението за улични кучиња, и тој:

„ Кучиња ќе се дозволи само ако имаат практична примена. Ќе ги забранам домашните миленици“.....

Не бе, мисли на кучиња водичи за слепи и сл., кучиња што теглат санки, или жонглираат у циркуски точки.

Кој ќе победи во Кичево, шо викаат?
(некој сеуште мисли наш има шанси таму)

Утре се избориииии,
домашните Овци ќе гласат што НИЕ волците ќе имаме на трпезата наредните 4 годинииии!
:popce:

Предизборен молк е :kafence:
Така и јас и реков на женами ама не верва!

Утре се избориииии,
домашните Овци ќе гласат што НИЕ волците ќе имаме на трпезата наредните 4 годинииии!
Епа тоа ти е кога волците се без заби, искубани и се понашаат како телиња и ќутат, не излегуваат на избори, тогаш овците ќе ја водат играта...:pivo2:

За општини што се мултиетнички ги разбирам луѓево да искочат да гласат за ВМРО, зошто ако не гласаат другите ќе земат повеќе советници.
Ама овие од чисти средини дај објаснете која е поентата да гласате за ВМРО? 25год живеете со едните и другите и ништо не е сменето. Гласајте таму за независни, па и бетер да бидат кур да ве боли, матете им ги сметките на овие што цел живот не крадат.
Им прпа бе.
Ти знаеш шо е да искочиш од патернот?
Страв им е. Не знаат за друго.
Поготово овие 40+ шо се. Тој карактер не се мења. Свиткана кичма не се исправа. Треба да се вежба тоа на млади години, да не се витка. Ама после ќе те праат мрднат по форуми и Фб коа си неопределен.

Овој стварно ќе го биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom