Локални и претседателски избори на 15 или 22 март!

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Сеа слушав на канал 5...Претседателските избори ке биле на 15 или 22 март(ке се одлучи на 6 окт.) и ке се укине законот за вториот изборен круг,односно нема да мора 50% од избирачите да искочат на гласање за мандатот да биде валиден!

А ќе има и промени во Уставот околу изборот на претседател, да не мора 50% да излегле на гласање, не знам зашто.

А зошто да не?
Јас се крстам да бидат заедно, да поминат што побрзо, и во наредните три години да не ме замараат избори :)
Предизборието е најмизерно време.

Kako ke ima legitimitet ako nema 50%?So koj cenzus? So kolku glasa? Gluposti zivi:(ako e za zasteda neka se izbere predsedatel vo sobranie , ta neli pratenicite go imaat glasot na narodot.

Јас се крстам да бидат заедно, да поминат што побрзо, и во наредните три години да не ме замараат избори :)
Нај интересен период е предизборието.

Трај не збори, ќе имаме цели 3 години без избори. Најпосле малку раат. :)

potpolno se soglasuvam so tebe :helou: :helou: :helou:

Алелуја... Еве некој кој се согласува со мене.

како бре најинтересно? Трубат по телевизии реклами, камапањи и што ли уште не. Преку кур ми се дојдени од овие избори, кој ке ги трпел сега и на пролет. Туку имате инфо кој би биле кандидати за претседатели?

И дефинитивно ке излезам и ке гласам... Па ако треба ке го направам неважечко лифчето.

Алелуја... Еве некој кој се согласува со мене.

како бре најинтересно? Трубат по телевизии реклами, камапањи и што ли уште не. Преку кур ми се дојдени од овие избори, кој ке ги трпел сега и на пролет. Туку имате инфо кој би биле кандидати за претседатели?

И дефинитивно ке излезам и ке гласам... Па ако треба ке го направам неважечко лифчето.

Да, тоа е суштината: гласај за никого ако треба, ама гласај! Не може да има изговор за мрзливост - секој граѓанин има обврска да гласа.

Ако не гласаш, значи баш ти е гајле кој ќе ти биде власт и не те интересира државата кајшто живееш. Мислам, која е поентата на изборите, ако луѓето не сакаат избори? Нека дојде диктатор и нека ги потепа - самите си го бараат тоа, ако веќе ги мрзи да мислат и избираат со своја глава. :uvo:

Како и да е јас нема да излезам да гласам.
Излези и поиграј си (Х, .) икс точка на ливчето, ама ИЗЛЕЗИ ... искористи го твоето право пошто некои друг можи да го искористи ...

Излези и поиграј си (Х, .) икс точка на ливчето, ама ИЗЛЕЗИ ... искористи го твоето право пошто некои друг можи да го искористи ...

Да де ајде сега ке излеземе сите на гласање и ке си играме таму, ако веке си излегол да гласаш зошто да не го направиш тоа онака како што треба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom