Логоа на европските фудбалски тимови

• Креатор на темата Креатор на темата pumaval
  • Време на започнување Време на започнување

Одберете ја екипата чие лого најмногу ви се допаѓа

• Barcelona

Гласови: 20 13,6%
  • Real Madrid

Гласови: 13 8,8%
  • Valencia

Гласови: 8 5,4%
  • Manchester United

Гласови: 23 15,6%
  • Chelsea

Гласови: 9 6,1%
  • Liverpool

Гласови: 16 10,9%
  • Arsenal

Гласови: 2 1,4%
  • Inter

Гласови: 12 8,2%
  • Milan

Гласови: 10 6,8%
  • Juventus

Гласови: 14 9,5%
  • Lazio

Гласови: 1 0,7%
  • Bayern Munchen

Гласови: 9 6,1%
  • Borussia Dortmund

Гласови: 3 2,0%
  • Mainz 05

• Lille

Гласови: 0 0,0%
  • Lyon

• PSG

• Bordeaux

• PSV

• Ajax

• PSV

• Fenerbahçe

• Olympiakos

• Shakhtar Donetsk

• Oстанато (наведете во пост)

Гласови: 3 2,0%

• Вкупно гласачи
    147
city ima edno 10 pati podobro logo od man u :)

znaci stvarno na city e edno od najdobrite zaedno so na valencia newcastle west ham roma pa i na everton e dobro

inaku ima uste mnogu dobri i podobri :) koj gi znae po drugite ponepoznati ligi, vtori ligi, treti.. :)

a inaku eve pojasnuvanje i za logoto na milan :)

„Ние сме тим на ѓаволи. Нашите бои се црвена како огнот и црна за да предизвикаме страв кај противниците!“

а англиското знаме е пошто тимот е создаден од англичани :)

a brojkite 1899 normalno deka togas e sozdaden

sqtpur.png

Абе не реков дека е лошо фала богу ама дека напишаното ми е смешно, тоа е се`. Инаку појма немав дека Милан е создаден од Англичани, еве доста интересен факт, со оглед на тоа дека па англиските клубови имаат латински изреки во логоата уште од окупацијата, влијание. :)

па на трибините на ултрас навијачите на милан секогаш има англиски знамиња и слично...

ndl8vq.jpg

исто и на трибините на ултрас навијачите на џенова:

x4kphf.jpg

како и на логото:

282gobb.png

а тоа секако значи дека е основан од англичани

Иначе и кај навивачите на Интер има англиски знамиња и колку да ве постетам тие бои што го содржат англиското знаме всушност е грбот на Милано..а за Џенова не знам зошто е англиското знаме ставено!
NORD-INTER-MILAN-99-00.jpg
еве пример кај навивачите на интер...
milano_city_coa_n9295.gif
еве го грбот на Милано што всушност навивачите на Интер и Милан го претставуваат на фудбалските натпревари!

Иначе и кај навивачите на Интер има англиски знамиња и колку да ве постетам тие бои што го содржат англиското знаме всушност е грбот на Милано..а за Џенова не знам зошто е англиското знаме ставено!
NORD-INTER-MILAN-99-00.jpg
еве пример кај навивачите на интер...
milano_city_coa_n9295.gif
еве го грбот на Милано што всушност навивачите на Интер и Милан го претставуваат на фудбалските натпревари!
и на џенова е истото
али џенова е создадена од англичани
исто и милан

а за интер не сум сигурен али мешани биле изгледа
нешто незадоволните фудбалери-членови на милан го создале интер

eve go prvoto logo na milan

34fgpaa.jpg

--- надополнето ---

а за грбот којзнае оти е така може уште од порано крстоносци едно друго :D

исто така аблемот на рома има историско односно митско значење со волчицата од рим и двата браќа
as_roma_logo.jpg
, но боите и естетиката на аблемот и не се нешто посебно па затоа не го спомнав меѓу подобрите...

Moze da bile boite plavo crni povekje kje ti se svigjal amblemot. :tapp: Informiraj se pred da tresnes nesto. Znakot vo celost e perfekten (ako se gleda objektivno).

Znakot e na fudbalskiot tim Roma koj poteknuva od Rim. Na grbot gi nosi Romul i Rem so volcicata na crveno(bordo)-zolto(zlatna) osnova. Ovie dve boi se tradicionalnite boi na Rim koi i den denes se oficijalni boi na gradot Rim. Zlatnata boja vo Rimskiot katolicizam go pretstavuva Gospod dodeka crvenata(bordo) pretstavuva "imperial dignity" (prevedi go kako sakas). Tolku ednostavno logo, a tolku seopfatno. Logoto e vistinsko olicetvorenie (da ne recam o-logo-tvorenie) na Rim. Daleku poavtenticen i podobar od na Milan, Genoa, Bologna i slicnite timovi koi na svoeto logo imaat tugji znaminja i site tie se na nekoj nacin slicni megju sebe.

Ne me sfakjaj pogresno, ne e ova procenka od navivacki aspekt poso navivam samo za Vardar i negoviot amblem mi e najubav. Tuku me iziritira tvojot komentar koj bese na mnogu glupa i neinformirana osnova.

Moze da bile boite plavo crni povekje kje ti se svigjal amblemot. :tapp: Informiraj se pred da tresnes nesto. Znakot vo celost e perfekten (ako se gleda objektivno).

Znakot e na fudbalskiot tim Roma koj poteknuva od Rim. Na grbot gi nosi Romul i Rem so volcicata na crveno(bordo)-zolto(zlatna) osnova. Ovie dve boi se tradicionalnite boi na Rim koi i den denes se oficijalni boi na gradot Rim. Zlatnata boja vo Rimskiot katolicizam go pretstavuva Gospod dodeka crvenata(bordo) pretstavuva "imperial dignity" (prevedi go kako sakas). Tolku ednostavno logo, a tolku seopfatno. Logoto e vistinsko olicetvorenie (da ne recam o-logo-tvorenie) na Rim. Daleku poavtenticen i podobar od na Milan, Genoa, Bologna i slicnite timovi koi na svoeto logo imaat tugji znaminja i site tie se na nekoj nacin slicni megju sebe.

Ne me sfakjaj pogresno, ne e ova procenka od navivacki aspekt poso navivam samo za Vardar i negoviot amblem mi e najubav. Tuku me iziritira tvojot komentar koj bese na mnogu glupa i neinformirana osnova.

Другар не знам од која гледна точка го гледаш мојот коментар но се си е точно и кадарно прецизирано во постот ..не знам од каде произлезе тоа дека сум ''неинформиран'' и воопшто не ме интересира ти за кого навиваш но морам да ти реплицирам дека јас пред да искоментирам за фудбалскиот тим Рома знаев што значеа боите и волчицата на аблемот и не те чекав тебе да ми објасниш што всушност претсавуваат боите на аблемот....ако прочиташ убаво напишав дека волчицата со браќата близнаци имаат историско значење за клубот и тоа е интересно во аблемот а боите ги спомнав од уметнички апсект а не дека сум неинформиран за историјата..сега пред да реплицираш прочитај го постот 3-4 пати па можеби ќе ти се разјасни зошто го спомнав тоа дека боите и општо аблемот не се нешто посебно или привлечно на прв поглед..(ako se gleda objektivno)..
мене да ти кажам право уште повеќе ме изритира твојот пост бидејќи реплицираш без врска и никаква основа

--- надополнето ---

но боите и естетиката на аблемот ..

еве дел каде не обврна внимание па реплицираш без врска

^^^ Maлце лекција по историја за погорните постови околу ''англиските знамиња'' на италијанските трибини ( Милан, Интер, Џенова и Сампдорија ). Фактички тоа е Крстот на Свети Џорџ кој e симбол на Крстоносните војни на Римо-Католиците и Франките за ослободување на Исусовиот гроб од нехристијаните . Многу градови го имаат прифатено како симбол токму овој крст како и држави кој го слават Свети Џорџ (претежно во централна европа и на пиринеите).

^^ (Off topic)

Св. Џорџ? Апостолите Пол и Џон? :pos2:Најдорби се коа има филмови за Божиќ и Велигден со имињата. Има транскрипција бе луѓе, за некои не знам ни јас точно но дека Џорџ е Ѓорѓи, Џон - Јован и Пол - Павле знам :smir:

Инаку најдобро е секако на Баерн логото :salut:

FC_Bayern_Munich_Logo.png

Доаѓа од грбот на Баварија:

bavaria_flag.GIF

За оние кои ме цитираа и критикуваа.
Никаде не реков дека логото на Барселона е најубаво за сите во целиот свет(иако водиме на анкетата:)), туку како лого на клубот за кој навивам, најмногу го сакам.
Објективно, многу естетско поубави се логоата на повеќето англиски клубови.

И да објаснам за некој што прашуваше за значењето на знакот на Барселона.
img-logo-fc-barcelona-small.jpg

Во левиот горен агол се наоѓа Крстот на Свети Ѓорѓи, кој е заштитник на Барселона(а, и на многу други градови). До него, десно горе се наоѓа Сењерата, која е и главен симбол на знамето на Каталонија, а долу се боите на клубот Барселона(кои се земени од Базел, ама тоа сега не е битно)

--- надополнето ---

Еве убави логоа:

Ред Булс Њујорк

Палермо

Оригиналното на Ајакс :cuc:

Блекбурн Роверс

ФК Келн :icon_lol:

Коло Коло

ЦСКА Москва

Иако сум навивач на Јувентус ќе бидам реален.:D

Според мене најдобри амблеми имаат:

Olympique de Marseille
Olympique_Marseille_logo.png

Sampdoria
27503.gif

Paris Saint-Germain FC
Psg_badge.png

Brasil
brazil_CBF_logo.svg.png

Valencia
Valencia_Cf_Logo_original.png

најмногу си го сакам нормално логото на барса ама и на валенсија, марсел, манчестер сити и њукасл се многу добри!
ова лого е на тим од америка ама е многу јако!
images.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom