Live Messenger проблеми, прашања и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Pak sega starata pesna :(
kako prvo bev na msn i odednas snema internet i probah da flezam nebivase:( posle so ZapMessenger zemah izbrisah si4ko i instalirah od novo.
I sega koag odam Sign In odma mi se pojavuva ovoj Error:
8007007e.
POMOS VE MOLAM.

Se izvinuvam za latinicava, nesto ne biva da se upravi.:(:Фала:

Ти си брат безнадежен, вечно имаш проблеми со мсн, ај да не кажам и зашо :хмм: Не биваше и одма го избриша хаха требало да почекаш ден па после:wink:

ај да ве прашам нешто секој дневно ми пристигнуваат линкови од некои другари на мсн а тие не се укл.знам дека е вирус ама дали проблемот е до мене или до нив,т.е дали јас имам вируси во пц или тие:toe:

Имам MacBook и имам вебкамерче на истиот. На МСН не ми го препознава, а башка ме интересира каде може да најдам вебкамера која ќе ми ја прифати Епл. Се што наоѓам низ Скопје пасува само за Windows. Кој ќе ми помогне добива гратис со мене cam2cam :smir:

Има програма за аднување повеќе контакти истовремено?

Има програма за аднување повеќе контакти истовремено?
Messenger plus. XD или као идеше тоа, ги стааш од едната адреса у Pc негде, па после од другата ги зимаш...

ај да ве прашам нешто секој дневно ми пристигнуваат линкови од некои другари на мсн а тие не се укл.знам дека е вирус ама дали проблемот е до мене или до нив,т.е дали јас имам вируси во пц или тие:toe:

До нив е проблемот, тие имаат вируси.

Некој да не знае шо е проблемов?
Само со еден контакт ми праи вака, со другите е нормално.
picture.php

untitled-6.jpg

од поодамна не го пушта месенџерот може помош?

Нешто што можеби ќе биде од помош... случајно открив решение кога месенџерот не ми даваше да се приклучам, т.е постојано ми го даваше еророт кој стои во постовите над мене т.е дека сервисот паднал итн итн, проблемот беше што месенџерот останал да работи во позадина - како активен процес, заедно со неговите придружни процеси и се додека тие стојат како "активни" месенџерот дава ерор. Решението е едноставно, стартувајте таск менаџер* и скинете ги сите процеси од месенџерот, стартувајте го одново и ќе ве приклучи, рестарт можеби нема да е решение бидејќи месенџерот поради некоја грешка се стартува во позадина и работи но е недостапен за работа.

*или некоја друга програма со која ќе можете да гледате и менаџирате процеси

Ако може помош за error 80048820 :)

Ако може помош за error 80048820 :)
Causes

• The system clock may be set incorrectly.
  • The Dynamic Link Library (DLL) softpub.dll, may not be registered on the system.
  • Internet Explorer may be using an invalid proxy server.
Resolutions

• Double click on the clock in the taskbar and make sure the system clock is set correctly.
  • Register softpub.dll using the regsvr32.exe tool.
    1. Click Start, and then click Run.
    2. In the Open box, type regsvr32 softpub.dll and then click OK.
    3. Restart MSN Messenger.
    80048820_fix.png
  • Remove any Internet Explorer proxy server settings
    1. In Internet Explorer, click Tools and then click Internet Options.
    2. In the Internet Options dialog box, go to the Connections tab.
    3. Click LAN Settings…
    4. Untick the Use a proxy server for your LAN (These settings will not apply to dial-up or VPN connections) checkbox.
    5. Click OK and OK again Internet Options.
    80048820_fix2.png

Пробав се` ова пред да пишам, не сака :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom