Лига на шампиони 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Едвај чекаш Вардар-ПСЖ?? Па не играте вие ден-два пред нас?

Да сабота играме ама на гости а овој е дома, без разлика што вика Доне, цел народ очекува победа.
Карачиќ ќе игра? Зашо го немаше во СЕХА? Го одмараат или повреден е?

Добро, може и ја претерав малку :icon_mrgr: али сепак не се од рангот на Барса у никој случај.

Ах бе другари, а како беше од рангот на Барса кога Металург го победи? Нели беше најскапиот тим? Или се сврти тркалото сеа?

Убаво кажа Доне денеска: Летвичката е крената. И од Вардар и од Металург, сега нормално е апетитите да се зголемат. Секако дека не треба да се очекуваат победи (иако се добредојдени нормално) на гости против ПСЖ и Барса, но не треба да се оди и како потполн аутсајдер, затоа што не се ни двата тима тоа!

Треба да земете пример од раководството на Вардар у тој сегмент, бидете искрени а не wannabe underdogs. Од една страна се фалите со тоа ланско четврт-финале а од друга се потценувате самите споредувајќи се со аутсајдери.

Македонските клубови викендов играат против институции ко ПСЖ и Барселона. Нешто што веројатно никад нема да го доживееме во друг спорт, а можеби и во овој нема да се повтори. Тоа е огромно само по себе, поволен успех (под успех нека биде и нерешено) на двата меча ќе биде сензација секако, но не треба да се потценуваме себеси затоа што ако сакаме да имаме успех нужни се и такви победи/успеси.

Настрана овој никад исцрпен муабет, мислам дека Металург со ангажирањево на Мијатовиќ го достигна врвот на појачувањето на одбраната. Тоа им е ваљда јасно и на Вардар, јасно им е дека пропуштија одлично засилување во Мијатовиќ, барем судејќи по досегашниве партии на Малумбрес и Мијатовиќ.

Ах бе другари, а како беше од рангот на Барса кога Металург го победи? Нели беше најскапиот тим? Или се сврти тркалото сеа?
Пишав јас дека го победивме најскапиот клуб на сите времиња. Не сум пишал нигде дека они се институција (затоа што не се) ниту сум пишал дека се од рангот на Барселона, напротив пишав дека имаат доста променливи резултати во подготвителниот период и во француското првенство. Прочитај назад на темата ќе видиш.
И баш ме интересира од каде по која логика за тебе ПСЖ се институција? Они имаат многу скапи играчи кои имаат поединечно за себе освоено скоро се што може да се освои но како тим немаат ништо!

Пишав јас дека го победивме најскапиот клуб на сите времиња. Не сум пишал нигде дека они се институција (затоа што не се) ниту сум пишал дека се од рангот на Барселона, напротив пишав дека имаат доста променливи резултати во подготвителниот период и во француското првенство. Прочитај назад на темата ќе видиш.
И баш ме интересира од каде по која логика за тебе ПСЖ се институција?

Пари, организација, играчка професионалност, медиумска, ниво на работа...

Пари, организација, играчка професионалност, медиумска, ниво на работа...
Кој сака нека пее за нив(навива), колку сака пари нека имаат, незнам каква медиумска покриеност(нека ги има и на нашине автобуси), незнам какви играчишта да имаат...само успеси како оние на Барселона прават институција...резултати, резултати и само резултати се друго е гола вода на која се палат само оние кои пратат ракомет еднаш годишно.
--- надополнето: 10 октомври 2013 во 22:44 ---
Барселона е клуб со најмногу освоени титули меѓу европските ракометни клубови. Во разни конкуренции гигантот од Каталонија освои дури 114 титули, од кои 20 интернационални. Бројот на освоени турнири е неколкупати поголем, но ја немаме потребната информација.
Лига на шампионите: 8
ИХФ Супер Глоуб: 1
ЕХФ Куп на победници на купови: 5
ЕХФ Куп: 1
ЕХФ Трофеј на шампиони: 5
Асобал: 12
Шпански кралски куп: 17
barcelona_resize.jpg
Шпански Суперкуп: 16
Асобал лига куп: 8
Првенство на Шпанија: 5
Првенство на Каталонија: 12
Каталонска лига: 12
Пиринејска лига: 12
--- надополнето: 10 октомври 2013 во 22:45 ---
ШТО ИМА ПСЖ ОСВОЕНО?

ШТО ИМА ПСЖ ОСВОЕНО?

Истото прашање и за Металург може да си го поставиш до пред да дојди Минчо во клубот.
Што има врска тоа што има ПСЖ освоено и колку титули се во прашање, глеј играчки кадар моментален.

Истото прашање и за Металург може да си го поставиш до пред да дојди Минчо во клубот.
Што има врска тоа што има ПСЖ освоено и колку титули се во прашање, глеј играчки кадар моментален.

Како бе може истото прашање кога Металург има титули и пласман а ПСЖ нема??? WTF?
Тоа што они имаат играчи и можеби во иднина ќе имаат разултати тоа нема врска со институција. Можеби ќе бидат некогаш но сега не се, тоа е факт! Неможе да бидат се додека немаат титули.

Не игра институцијата, играчите играат.
Ај ќе разбереш некој ден, во скоро време не верувам. Кога не ја сфати споредбата со Металург, џабе го прајме муабетот.

Не игра институцијата, играчите играат.
Ај ќе разбереш некој ден, во скоро време не верувам. Кога не ја сфати споредбата со Металург, џабе го прајме муабетот.

Кога се зборува за Институција се мисли на тим кој има долгогодишна историја и врвни постигнувања:
Барселона
Кил
Сиудад Реал
се примери за институции во ракомет!
ПСЖ нема ниту историја ниту титули, ПСЖ не е институција во ракомет, ПСЖ нема ниту "И" од институција. Се работи за нов тим кој нема ништо во моментов, освен скапи играчи. Во иднина можеби ќе има а можеби не, но во моментов нема!
Кој дел од ова не ти е јасен?
Тоа што сите навивачи на Вардар и хејтери на Металург ќе ти стават лајк, не значи дека си во право!

И сеа викаш оти не се институција во ракометот, Вардар ќе ги пукне 10 разлика, м?

Paris Institucija u rakomet??? Pred edna sezona ova bi bilo vic na godinata. Mozhda ni Vardar ne e neshto ama imame barem 1/2 kup na kupovi, shto sepak ne stava pred nekoi koi nemaat nishto praktichno, bidejkji na nekoj nachin postojat od lani. Nesoodvetno e terminot "rakometna institucija" da se upotrebuva vo kontekst na Paris. Postoi sepak razlika megju niv i Ciudad Real, Barcelona, Kiel, (delumno i Zagreb,Veszprem, Celje).

И сеа викаш оти не се институција во ракометот, Вардар ќе ги пукне 10 разлика, м?

Не го реков тоа, кај го реков тоа? Се може да се случи. Она што мене ме нервира е што се преценуваат и двата тима. ПСЖ цел свет го преценува а Вардар цела Македонија. А резултати немаат ниту првиот ниту вториот. Кога ќе направат добар пласман или ќе освојат нешто е тогаш може да зборуваме дека вредат, до тогаш се никој и ништо. Вардар барем досега е каде каде поголема "институција" од ПСЖ иако и овде е погрешно употребен тој термин.

Па точно е тоа. На пример Металург со успехот лански во ЛШ е втора екипа во групава по успеси. ПСЖ се нула. И изгубија во Скопје. Ама затоа ќе видиме во континуитет кој шго ќе одигра и кое место ќе го заземе на крајот. Ѕвездите не секогаш победуваат се виде тоа.
Секако на радост на македонскиот ракомет :)

Абе момци, институција не секогаш се одредува според бројот на освоени титули во минатото. Има екипи кои имаат дузина трофеи освоено па сега се на ниво на аматерски клубови.

ПСЖ е спортска институција, во која спаѓа и ракометниот клуб. Организирана на највисоко ниво, врвни услови, сега и врвни играчи. Професионална средина, што би се рекло: Сите марифети ги има.

За титулите никој не говори овде.

Абе момци, институција не секогаш се одредува според бројот на освоени титули во минатото. Има екипи кои имаат дузина трофеи освоено па сега се на ниво на аматерски клубови.

ПСЖ е спортска институција, во која спаѓа и ракометниот клуб. Организирана на највисоко ниво, врвни услови, сега и врвни играчи. Професионална средина, што би се рекло: Сите марифети ги има.

За титулите никој не говори овде.

Моментално како Реал Мадрид во фудбал, кажи му.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom