Славјански
Антички Словен
- Член од
- 2 мај 2008
- Мислења
- 5.644
- Поени од реакции
- 1.346
The name of my country is Republic of Macedonia.
маде од Бранко Црвенковски.
Е сега да кажеш дека е наивен и неискусен, не е.
Но дека е покварен до дното, до сржта, покварен е.
Сигурно знае што значи да атерираш од став уставно име Р.М. и да прифатиш придавка денови пред финални преговори.
Си ги избил сам адутите за преговори и одиш подлабоко во компромисот.
На 10000 километри далеку од двојната формула.
Но,
Овие финти на Бранета му ги знам уште од времето кога бев пубертетлија кој не се заминамваше со политика туку со студенската парола лежи лебу да те јадам.
Но лебот секна, фабриките се затвараа а мајка ми го пцуеше Бранко Црвенковски, тогаш првпат слушнав за него.
Штрајк, го бркаа директорот, фабриката Газела која дневно извезуваше 2 шлепера кондури во Русија, пропаѓаше.
Се дигнаа работниците.
Бараа оставка, бараа фабриката да продолжи зошто имаше и работа и квалитет и беа познат бренд на истокот.
Го бркаа директорот по фабриката му одеа дома а тој се мезел One and only, Бранко Црвенковски, тој што требаше да го затвори.
Од Газела пцовките траеа со години, агонијата страшна, пола луѓе разболени, инфаркти, мозочни удари, вредни луѓе работни останаа на улица.
Заштиникот на криминалот и криминалната приватизација беше роден.
Тоа е моето прво искуство со него.
Како да го сакам ?
Газела бренд создаван со децениее денеска е извор на црви и зарази кои се шират по Скопје.
До него е уште еден голем бренд Годел.
50% црви се од Газела, 50% црви од Годел.
И земјата се разболе од ѓаолиите кои одат по неа.
маде од Бранко Црвенковски.
Е сега да кажеш дека е наивен и неискусен, не е.
Но дека е покварен до дното, до сржта, покварен е.
Сигурно знае што значи да атерираш од став уставно име Р.М. и да прифатиш придавка денови пред финални преговори.
Си ги избил сам адутите за преговори и одиш подлабоко во компромисот.
На 10000 километри далеку од двојната формула.
Но,
Овие финти на Бранета му ги знам уште од времето кога бев пубертетлија кој не се заминамваше со политика туку со студенската парола лежи лебу да те јадам.
Но лебот секна, фабриките се затвараа а мајка ми го пцуеше Бранко Црвенковски, тогаш првпат слушнав за него.
Штрајк, го бркаа директорот, фабриката Газела која дневно извезуваше 2 шлепера кондури во Русија, пропаѓаше.
Се дигнаа работниците.
Бараа оставка, бараа фабриката да продолжи зошто имаше и работа и квалитет и беа познат бренд на истокот.
Го бркаа директорот по фабриката му одеа дома а тој се мезел One and only, Бранко Црвенковски, тој што требаше да го затвори.
Од Газела пцовките траеа со години, агонијата страшна, пола луѓе разболени, инфаркти, мозочни удари, вредни луѓе работни останаа на улица.
Заштиникот на криминалот и криминалната приватизација беше роден.
Тоа е моето прво искуство со него.
Како да го сакам ?
Газела бренд создаван со децениее денеска е извор на црви и зарази кои се шират по Скопје.
До него е уште еден голем бренд Годел.
50% црви се од Газела, 50% црви од Годел.
И земјата се разболе од ѓаолиите кои одат по неа.