Лицемерието на Претседателот Црвенковски

• Креатор на темата Креатор на темата Славјански
  • Време на започнување Време на започнување
Се надевам му се обраќаш на брат ти....:smir:
А бе немој аман...
:pos:
лошо за тебе збори да правиш такви компарации.
Башка еднаш ти кажав многу отворено за еден кодекс кој што постои ама не стигнал `на усвојување` во село мое весело...:pos2:
Да така е.
Брат ми,татко ми,пола од чичковците ми,скоро сите братучеди...
сите се членови на ДПМНЕ.
И...ШТО КОЈ КУРАЦ? :vozbud:

Туку назад на лицемерието на БЦ.

Црвенковски напиша:
Грција не може да диктира како ќе се нарекуваме ние дома
Јасно им даде ишарет на Грците слободно да тераат понатаму и да скројат име за нашата држава по нивни терк. Б.Ц. за по дома не би го употребувал, само за понадвор... И тоа ти е патриоцки бре батка, како Б.Ц. каже. Порано се дичеше дури во ООН дека 'хис нејм... д нејм оф хис кантри било и ќе останело Рипаблик оф Мацедониа.' Ехеее, тоа беше дури во Њу Јорк, тамо далеко, а таузандс оф мајлс авеи фром д Рипаблик оф Мацедониа-та. Ене го Бранко, неколку месеци покасно кај 'цврсто ем одлучно'...го промени ставот. Рипаблик оф Мацедониа ќе ни било за по дома и господата Грци да не му чепкаат таму (оти ќе им ја скрши кичмата). Прашање на време е кога ќе го модифицира и овој став. Се удрив по чело дур го слушав несреќников што зборува!

Не помина многу време од поставеното прашање (само еден месец), еве Бранко веќе прати ишарет на Грците: Македонија прави уште една отстапка, кројте ни име за надвор, не чепкајте во тоа како ќе се нарекуваме дома!

Абе хаос!

И...ШТО КОЈ КУРАЦ?
И нека рече после некој дена нема србомани во ДПМНЕ...

Ебати партиите кои не си ги проверуваат своите членови...

Туку назад на лицемерието на БЦ.

Јасно им даде ишарет на Грците слободно да тераат понатаму и да скројат име за нашата држава по нивни терк. Б.Ц. за по дома не би го употребувал, само за понадвор... И тоа ти е патриоцки бре батка, како Б.Ц. каже. Порано се дичеше дури во ООН дека 'хис нејм... д нејм оф хис кантри било и ќе останело Рипаблик оф Мацедониа.' Ехеее, тоа беше дури во Њу Јорк, тамо далеко, а таузандс оф мајлс авеи фром д Рипаблик оф Мацедониа-та. Ене го Бранко, неколку месеци покасно кај 'цврсто ем одлучно'...го промени ставот. Рипаблик оф Мацедониа ќе ни било за по дома и господата Грци да не му чепкаат таму (оти ќе им ја скрши кичмата). Прашање на време е кога ќе го модифицира и овој став. Се удрив по чело дур го слушав несреќников што зборува!

Не помина многу време од поставеното прашање (само еден месец), еве Бранко веќе прати ишарет на Грците: Македонија прави уште една отстапка, кројте ни име за надвор, не чепкајте во тоа како ќе се нарекуваме дома!

Абе хаос!

Од смешна кон посмешна изјава оди Бране наш...

А бе немој аман...
лошо за тебе збори да правиш такви компарации.
Башка еднаш ти кажав многу отворено за еден кодекс кој што постои ама не стигнал `на усвојување` во село мое весело...:pos2:
Да така е.
И...ШТО КОЈ КУРАЦ? :vozbud:

Nekako ne mi se veruva deka ti si od vmrovska familija :helou:

1. Ako kolaiciraat so DUI sto kje kazes ? Ajde uste sega izjasni se ako imas muda.
2. Do vcera TI pisuvase deka SDSM e vo koalicija so Srbi, Vlasi, Turci, Romi, Boshnjaci, i site drugi koi sto ne se po rod Makedonci.
Pa do vcera be na taa karta sirevte omraza pomegu narodot deka SDSM e vo koalicija so site osven so Makedoncite i deka malkute glasovi sto ste gi dobivale na izbori bile cisto Makedonski.
Eve sprotivna situacija koga vie ste vo kolicija so site osven so makedonskite partii.
I ti pak so palamudenjeto od pred dve godini:
A lugeto na ulica groto se za DPMNE, sekako, onie sto se etnicki Makedonci. Pravoslavnite malcinstva, kako srbite, pravoslavnite albanci, vlasi, int., mnozinstvoto od niv se na stranata na SDSM

Dali se citas ziti se ?

Ajde....
Cisti demagogii. Kako moze da e sirenje omraza toa sto sum rekol deka SDSM e vo koalicija so nemakedonci? Pa i samiot SDSM e vodena od nemakedonci, toa e realnosta. Ne mozam da kazam deka Dxhani, Sekerka, Stonovic, Zajkovic, Harco, Kondurko itn. se makedonci, koga ne se! Ke gi navredam!

Jas se nadevam deka DPMNE ke osvoi 61 pratenik, pa da ne mora da zavisi nitu od DPA, nitu od DUI.
Inaku, najjaka albanska partija e SDSM, oti koga bea na vlast donesoa 200.000 kosovari, gi albaniziraa Struga, Kicevo, Debar, veleskite i prilepskite rurali opstini, ja legaliziraa moznosta za federalizacija na Makedonija. Sqiptarite ako glasaat za SDSM, najmnogu ke dobijat.

Nekako ne mi se veruva deka ti si od vmrovska familija :helou:
А бе идете таму и ропајте зелка двајцата...
И колку што е можно подалеку држте ги рацете од фамилијата ми.

Ако основен услов да бидеш член на вмро е да смрдиш под мишки,да ждригаш и да носиш бели чорапи...
ни јас ни било кој од мојата фамилија немаат што да бараат таму.

А бе идете таму и ропајте зелка двајцата...
И колку што е можно подалеку држте ги рацете од фамилијата ми.

Ако основен услов да бидеш член на вмро е да смрдиш под мишки,да ждригаш и да носиш бели чорапи...
ни јас ни било кој од мојата фамилија немаат што да бараат таму.

Ako ne si znael, VMROvcite od sekogas bile elitata na makedonskiot narod.
Koj ja osnoval VMRO? Se` intelektualci, dodeka pretcite na denesnite komunjari rabotele kako slugi na turcine i kopale zelka :helou:

Koj ja osnoval VMRO? Se` intelektualci, dodeka pretcite na denesnite komunjari rabotele kako slugi na turcine i kopale zelka :helou:

ВМРО* е масонска организација во Македонија, отсекогаш била, па дури е и одговорна за убиство на еден српски хегмон во дваесетите(меѓу останатите) извршено дури во Франција.

Секогаш членовите на ВМРО биле високо образувани луѓе, уметници, полиглоти.

Ама ти џабе објаснуваш, евтини потрчковци не ги разбираат тие работи.

*Кога пишав ВМРО, не мислев на ДПМНЕ, иако тие се сметаат како некој континуитет...далеку се додека да ги стигнат великаните кои го воделе ВМРО.

Навистина бедно делува по некој уфрлен на овие форуми и цели кон некои работи кои ни самиот не ги разбира....
Македонија Знае...

муабет на нивоУ, свака ви дала.

Камо сите вака да водеа дискусија...кај ќе му беше крајот на форумот....

Да..вистина, значи муабетов е зејтин!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom