Лицемери

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Сега ќе следи иста изјава од сите:Не сум лицемер и ги мразам оние што се лицемерни!Драги мои,немојте да трупате постови,тешко на кого би можело да му се поверува.Оние личности што кажуваат се во лице,оние што не се замараат со туѓи животи,оние што живеат по сопствени правила се навистина ретки и скапоцени.Овде на форумов тоа е барем реткост.Како што кажа и Ада сите имаме делче кое треба да го уништиме,но сепак некои можат да се пофалат и со такви карактеристики.
Ме интересира едно прашање,оние што се лицемерни,што судат,ги мразите или се мразите и себеси понекогаш (секогаш)?

~*~

Ме интересира едно прашање,оние што се лицемерни,што судат,ги мразите или се мразите и себеси понекогаш (секогаш)?

Мразам што сум дала повод можеби, претежно најмногу го мразам фактот што од 100 пуштени стрели, 99 ќе избегнам и таа една ќе ме погоди право во срце.
Мразам што луѓето не погледнале зад површината и мразам што никој и ништо не ги ни обврзува да погледнат, мразам што не можам да го избегнам нивното внимание.
И да, понекогаш се мразам и сама себе.

Мразам што сум дала повод можеби, претежно најмногу го мразам фактот што од 100 пуштени стрели, 99 ќе избегнам и таа една ќе ме погоди право во срце.
Мразам што луѓето не погледнале зад површината и мразам што никој и ништо не ги ни обврзува да погледнат, мразам што не можам да го избегнам нивното внимание.
И да, понекогаш се мразам и сама себе.

Ти само живееш по сопствени правила,онака како што сакаш и како што мислиш дека е правилно.Зошто би се ставила во ситуација да те оценуваат?Да им даваш повод?Кој се тие на кој им даваш повод со своите постапки?Вредат?Кој има право да те оценува или осудува?Да не си предмет случајно.
Нема зошто да гледаат под површина,за нив си само кукличка а они ја оценуваат претставата,што мислиш зошто е така?Зошто нивните животи се толку едноставни и монотони,што единствена тема за муабет е некој од страна,во примеров ти.Треба да научиш да ти е сеедно.

~*~

Ти само живееш по сопствени правила,онака како што сакаш и како што мислиш дека е правилно.Зошто би се ставила во ситуација да те оценуваат?Да им даваш повод?Кој се тие на кој им даваш повод со своите постапки?Вредат?Кој има право да те оценува или осудува?Да не си предмет случајно.
Нема зошто да гледаат под површина,за нив си само кукличка а они ја оценуваат претставата,што мислиш зошто е така?Зошто нивните животи се толку едноставни и монотони,што единствена тема за муабет е некој од страна,во примеров ти.Треба да научиш да ти е сеедно.

Од млади години се справувам со шоубизнисот, ете дури и во четврток вечер имам повторно претстава.Иронично!:retard:

Но, има огромно но во приказната, ако јас или ти ги перцепираме така работите, тоа не значи и дека останатите личности кои што јас лично ги сакам и се многу битен дел од мојот живот така ги перцепираат.А мене ми боли што нив им смета.
Патријахалното сеуште е цврста компонента во нашето општество, а најмалку ги штити *кукличките* или сите останати суштества од *шоубизнисот*.
Додека за тоа дали вредат, аххх, вредни ми се само тие за кои ме боли, а можам да ги избројам на двете раце тие луѓе.

Но, има огромно но во приказната, ако јас или ти ги перцепираме така работите, тоа не значи и дека останатите личности кои што јас лично ги сакам и се многу битен дел од мојот живот така ги перцепираат.А мене ми боли што нив им смета.

Секој има право на свое мислење и постапки,треба да слушнеш што сакаат да ти кажат и твое е дали ќе прифатиш или не.Доколку те сакаат онака како што ти ги сакаш,верувај ќе ги изменат перцепциите.Таквите другарки или другари се вистински.Можат различно од тебе да се понашаат,можат да живеат по пишаните правила,но нема да те коментираат и нема да им смета она што го правиш,бидејќи ќе те сакаат баш поради тоа,што си уникат,а не бледа копија.Таквите перцепции се резултат на околината и луѓето со кои се среќаваат.Лоша клима, јебига.
Додека сум на оваа тема би сакала да си ги пофалам моите личности околу мене,не има различни, од тешки патријахалки до тешки будали.Секогаш имало подршка за било каква реакција очекувана или не,ако нешто им смета(што на нив директно влијае) ќе си кажат, во спротивно ќе се придружат,нема лицемерие,нема осудување има само разбирање за било која постапка.

Како да има судам на лицемeрите кога како и секој човек и јас сум потенцијален сублимат на сите можни позитивни и негативни човечки особини на овој свет. Е, сега помалку или повеќе беше ,,проблемот,,. На лицемерите треба да им се прости (и игнорирањето влегува во игра), не треба да им се одмаздуваме така им придаваме значење и им укажуваме дека нивното дело не повредило, а со тоа им ја ситиме душата и им покажуваме дека завршиле успешна мисија. Секогаш ќе постојат лицемери нема нешто такво како целосно истребување, се менува нашиот внатрешен однос односно начинот на кој ги перцепираме. Кога сме помлади сме посклони кон простување, кога созреваме поуспешно се справуваме со лицемерите околу нас и полесно ги препознаваме вистинските пријатели и оние кои вредат. Битно е ние (индивидуално да имаме цврсто изграден систем на вредности) како мерило/критериум за препознавање.

Kako shto kaza Ada,sekoj od nas e nekogash licemeren i ne se ograduvam od toa.I licemerieto ima povekje oblici.Edinstvenata razlika za mene e shto na odredena vozrast(ne deka sum prestarena,23) ne reagiram vekje vaka burno.Mozda zatoa shto mi se slucilo vekje mal milion pati.I vo takvite slucai nekako pa mi e zal za taa licnost zoshto sekojdnevno gubi po nekogo,sekoj den nekoj sfakja kakva e taa licnost, a i kako shto vika miliot Toshe "shto e toa vo lugjeto tazno da ziveat vo zivoti tugji".Ama neznam zoshto toa pak ne me sprecuva da se otvoram kon lugjeto,koga kje go zloupotrebat,neka im stoi na cest ne me pogoduva tolku strashno,ima povazni raboti vo zivotot

па добро не дека јас сум светец,сигурно имам некоја лоша особина,ама едно знам,дека не сум лицемер(тие што ме знаат,знаат какво створење сум)а не се ни замарам со такви ствари.
а како се справувам со такви,па не ги онаквам ни 2 %

:helou: На секој од нас во дадена ситуација му се случило да каже нешто за некој друг , дури и за особа која ја сака ,за мене полошо е тоа кога ќе се пренесе и добива сосем др .содржина . Особата која присуствувала на тој муабет ,дозволила тој да се развие ,
а со тоа е учесник во сето тоа .За мене таа е поголем лицемер ,бидејки од една страна се прави пријател,а од друга е голем лицемер.Со годините научив да ги препознавам лугето ,кој од една страна се склони да ми се представуваат како пријатели, а од друга, да си дозволат да ме критикуваат . За срека се, се помалку . Бидете тоа што сте и добро слуш ајте ги непријателите бидејки од нив можете да научите многу за себе.:smir: :smir: :smir:

~*~

Бидете тоа што сте и добро слуш ајте ги непријателите бидејки од нив можете да научите многу за себе.:smir: :smir: :smir:

Јас секој ден по нешто ново учам, чудна работа и + дознавам работи за себе како фактот дека ме гледаат со одредени луѓе кога не сум воопшто на школо тој ден.
Еххх, треба да покажам љубов кон своите непријатели, покрај нив ќе научам се за мене, дури и тоа што не е вистина.:retard:

е тоа е една појава што за жал во мојот како и во вашите животи е неделив дел и морам да се соочам со тоа.....................................опкружена сум со такви секојдневно но се обидувам да не ги приметувам...сум во нивно присуство но сепак кога знам какви се и полесно ми е и знам како да се однесувам....но што да правиме тоа е тоа

ЛИЦЕМЕРИ, ги има многу и одма штом ќе ги откријам тие поваќе не постојат за мене.

Тие се луѓе што немаат ништо човечко во себе.

Премногу ги има , треба да се кастрираат сите ЛИЦЕМЕРИ , за да не ја продозжуваат својата карактеристика на џуниор - лицемерите !!

Mrazam licemeri a gi ima mnogu okolu nas nema salam covek a licemeri ima kolku sakas i sekogas gi zanima tug zivot kako toa jas se nosam ili zasto nosam ova zasto ona pa pred mene se najok pozadi mene pepel me pravi se nerviram sto nivnite mislenja ne mi gi kazuvaat u oci jas prifakam se i kritika i se ama zakluciv deka tie luge nemaat muda da kazat u oci zatoa i se licemeri neka im sluzi na cesta mozebi nekogas ke svatat deka ne e dobra taa osobina a do togas neka :pusk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom