Тешко прашање ме прашуваш,не затоа што е тешко да се одговори туку тешко е психички да се поднесе одговорот на истото.Јас предложив некој вид ''спас'' погоре во постовите односно вид на рехабилитација за подобрување на животот,тоа може да биде некој вид привремено решение,но првиот чекор е да се запре хомосексуалноста.Не физички да се ликвидираат хомосексуалците,ликвидацијата е најдолна и најтрагична мерка од сите,да се запре мислам да се стопира да не напредува,со права,легализација и други работи.Јас убеден сум и гарантирам со животот дека спас има,односно лек ама мислам оној официјален не знам како терапија или вакцина (пример).Јас со години зборам дека човештвото тоне во апокалипса,сите ми се смееја,ама како проаѓаат годините сите ме прашуваат како знаев.Лошата вест е што човештвото не го тражи лекот туку тражи уште поголем отров,се прават разни оружја за масовно уништување,вируси,болести,ГМО.. спасот лежи во свеста на секој човек,тоа е почетокот на лекот,како сакаш да се најде лек кога никој не пробува ни да почне ? и не само хомосексуалноста туку сите друго пореметувања и болести (канцери,тумори,итн).Кога би бил искрено јас хомосексуалец,би отишол до манастирот Св.Јован Бигорски и би ги прашал за мислење,но би им кажал дека сакам да се излечам а официјален лек нема.Барем ќе направам некој почеток а тоа е многу важно за разлика од седењето во место и рушење на сопствениот живот.Да не се фалам,затоа што најмногу мрзам тоа,ама за да ме сватиш,уште како дете поминав низ пеколот,да не кажувам тука на што се сум размислувал да направам,не друго туку дека има големи гомнојадачи тука (да извиниш на изразот) па после цел живот во нос ќе ми го пикаат тоа ако го кажам,но сум го прошол тоа,многу тешко,екстремно,екстремно,екстремно тешко беше.. ама секогаш верував дека ќе го поминам тоа и го поминав.Те сваќам и тебе дека ти е тешко,и најискрно ми е жал,ама секогаш треба да имаш верба.. прочитај убаво што ти кажав на крајов од постов..