LG OPTIMUS ME ИЛИ SONY ERICSSON XPERIA X8?

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Здраво, сакам да купам еден од овие 2 телефони.Сакам ако може да ми дадете ваши предлози кој е подобар и зашто. Благодарам :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
хардверски гледано, икспериата е појак, поголема резулуција / екран... А за другиот единствена предност е што имат android 2.2 со можност за надоградба на 2.3.
По мое иксперијата би го зел, види видеово кој оперативен систем го свиѓаш. 2.2 и идни верзии се се поубај и пофункционални.
Максимална надоградба на x8 е до android 2.1(eclair) официјално од сони ериксон, но може да се надогради на 2.2 испробано.

споредба на 2.1 и 2.2

Член од
16 октомври 2011
Мислења
371
Поени од реакции
408
Оптимус .. Позгоден е :D . . Ама мора да признаем дека и Xperiata не е за фрлање .. Тачот на Xperiata е многу брз. . т.е осетлив. . Имам еден другар што има такв . . и многу е добар . .

Tears

Мајмун
Член од
11 јули 2011
Мислења
65
Поени од реакции
9
Икспериа, секако. Јас имам таков мобилен вече 6 месеци. Задоволна сум и телефончето е супер, тачот одличен и да не го фалам многу.. :)

Член од
6 октомври 2010
Мислења
86
Поени од реакции
37
И ја имам xperia исто така сум задоволен, нема некоја огромна разлика со ЛГ-то...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Земи си T-Mobile Move...2000 ден е во претплата 350.....има само малку по лоша резолуција од x8...инаку тачот е многу подобар....а рам има неверојатни 512МБ....нема игри од овие новиве HD што не ја фаќа....плус телефонот фабрички ти е на 2.2.....месец дена го иам....побрз response на телефон не сум видел.(за оваа класа)

инаку му напраив тест на AnTuTu benchmark...и ми даде скор 1230....или во превод дупло подобар скор од HTC Wildfire....а на HTC HERO му бега за околу 400 бодови.(јас искрено се запрепастив)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Го земав lg optimus p350 но наидов на проблем.... Не можам да инсталирам adobe flash player ако може некој да ми помогне?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Го земав lg optimus p350 но наидов на проблем.... Не можам да инсталирам adobe flash player ако може некој да ми помогне?
Неможе :)

Flash пропадна иначе така да кај и да е ќе го снема целосно од на телефоните.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Неможе :)

Flash пропадна иначе така да кај и да е ќе го снема целосно од на телефоните.
Не пропадна туку Adobe се префрлија на развивање на многу понапредната платформа HTML5, инаку Flash player ке продолжи да се развива но само за PC. :)
--- надополнето: Nov 17, 2011 8:11 PM ---
Зошто да не можеш? Од каде го даунлодираш?? Што се случува?? Објасни малку поопширно.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Го симнувам директно од адобе страната се инсталира и на крај вика дека инсталацијата не е успешна. Прочепкав по форуми најдов верзија 10.1 таа успеав да ја инсталирам во телефонот но не работи. Пробав со сите бровсвери се и сештно и не отвара flash... Отвара само youtube и ништо друго

Kajgana Shop

На врв Bottom