Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Од една страна, не верувам дека постои нормален човек во државава (партиски полтрони не рачунам) кој е задоволен од квалитет на живот во последните 30 години, под водство на баграта од дуото Вмро/Сдсм....
Од друга страна, истите тие луѓе не сакаат да дадат шанса на некои нови дечки...
Е, јбг...
Стари куртони се и овие, какви нови дечки. А и да се нови дечки кога гледаме дека се за никаде нема потреба да ги носиме на власт.

IMG_1616.jpeg

IMG_1617.jpeg

Ама различни сме ние од другите, не се бавиме со лажни вести и пропаганда. Нееееее, само вие гласајте не, ние не сме како другите, ние сме нови дечки. :icon_lol:

Ама различни сме ние од другите, не се бавиме со лажни вести и пропаганда. Нееееее, само вие гласајте не, ние не сме како другите, ние сме нови дечки. :icon_lol:
Браво! ги фати во лага.
Сега трк кај шефот по награда.

Дека овие од Левица се шушумиги е повеќе од јасно.
Можеле во било кој град во Македонија да излезат покрај некој контењер и би имале одлична фото-сесија, ама како што реков шушумиги.

Во услови кога за политички противници имаш квислинзи и квислинзи (шеста, седма и осма кољона) да не можеш да ги нокаутираш не ќе да е до нив туку до тебе што не знаеш каде, како и колку силно да удриш.

Браво! ги фати во лага.

Можеле во било кој град во Македонија да излезат покрај некој контењер и би имале одлична фото-сесија, ама како што реков шушумиги.

Во услови кога за политички противници имаш квислинзи и квислинзи (шеста, седма и осма кољона) да не можеш да ги нокаутираш не ќе да е до нив туку до тебе што не знаеш каде, како и колку силно да удриш.
I sega sto e muabetot. So bidna so tretata opcija. Ednite kvislinzi, drugite beter, Levica susumigi. Koj planirate treta opcija da bidi ?
P.s uste cekam nekoj da mi ja osvezi memorijata, kakov bese stavot na Levica okolu nastanite na 27 April, togas ko bese svezo , oti citkam se nesto se pritresvat za ustavobranitelite, uste bile vo zatvor, ne bile amnestirani bla bla bla.

Браво! ги фати во лага.

Не се нервирај ајде, немој да бидеш секташ.

I sega sto e muabetot. So bidna so tretata opcija. Ednite kvislinzi, drugite beter, Levica susumigi. Koj planirate treta opcija da bidi ?
Ништо ќе бараме ново дете!
Само немој да сметаш дека ќе се предадеме и ќе гласаме за дуи.

P.s uste cekam nekoj da mi ja osvezi memorijata, kakov bese stavot na Levica okolu nastanite na 27 April, togas ko bese svezo , oti citkam se nesto se pritresvat za ustavobranitelite, uste bile vo zatvor, ne bile amnestirani bla bla bla.
Што си запнал со Левица
Ако толку сакаш да напишеш што тоа Левица направила околу 27 Април слободно пишувај никој не ти брани, ќе биде добро да се потсетиме. Само немој со приказна дека таа го организирала сето тоа.

Ништо ќе бараме ново дете!
Само немој да сметаш дека ќе се предадеме и ќе гласаме за дуи.

Што си запнал со Левица
Ако толку сакаш да напишеш што тоа Левица направила околу 27 Април слободно пишувај никој не ти брани, ќе биде добро да се потсетиме. Само немој со приказна дека таа го организирала сето тоа.
Oti se naslednici na sarenite kurtoni koi pak barem spored mene se najgolemoto zlo sto ni se ima zdeseno od nezavisnostaa pa do den denesen.
Inaku ne mi brani nikoj, vas ve prasvam dali znaete posto blagonadezni levicari neli. Vie ako ne znaete, so ostana za drugite.

Ocite mi se ostetija od krasnopisot na clenot pogore:D.

Зошто Мијалков го осудија бе? Заради шарените ли? Зошто Коле не се враќа ? Заради шарените ли?
Бомби со нивните криминали се спремале порано и на крајот подоцна ги добил аболицираниот и тоа е.
Им се тресеше онаквото и на Мијалков и Коле за шарените.
Штом се појави малоумниот со предметите за нивните криминали одма Коле излезе на тв со снимка дека го уценуваат, сакаат да го симнат од власт насилно.
И што презема ако е невин?
Избега и го остави на цедило бартучедот му да скапува во затвор, невин...

Taka ti si mislis.
Informiraj se podobro ;)

Левица имаат дадено повеќе јавни изјави за прашања поврзани со албанскиот јазик, но нема докази дека самите објавиле официјално соопштение на албански јазик. Нивните соопштенија се објавени на македонски, со содржина која коментира употреба на албанскиот јазик во институциите.
- Пример од 2024 година: Левица реагираше на промоцијата на „спорниот Буквар на албански јазик“ од страна на министерот Меџити.
- Пример од 2025 година: Димитар Апасиев јавно истакна дека „имаме инспектор за албански јазик, а немаме за македонскиот“, критикувајќи ја институционалната рамнотежа во државата.

Клучна точка
- Нема јавни извори кои покажуваат дека Левица имаат објавено официјално соопштение на албански јазик.
- Сите достапни примери се на македонски јазик, со содржина која се однесува на статусот и употребата на албанскиот јазик во образованието и администрацијата.
Ако писес сто ти е поентата, во ред.
Ако не - невазно.
Секако после си правам салатицка со домасна сливова (како сто си писал во E dashur omëletë :D) и да не се писуваме непотребно.

Oti se naslednici na sarenite kurtoni koi pak barem spored mene se najgolemoto zlo sto ni se ima zdeseno od nezavisnostaa pa do den denesen.
Inaku ne mi brani nikoj, vas ve prasvam dali znaete posto blagonadezni levicari neli. Vie ako ne znaete, so ostana za drugite.
Аман бе Владе ниту на едно едноставно прашање не даваш одговор туку вршиш дистракција.

Значи збореше за 27 Април те прашав која е улогата-учеството и дејанијата со кои Левица придонела/организирал државен удар?
Затоа што онаа што се случи на 27 Април е класичен државен удар!

Добро не сакаш или не знаеш одговор јас не мислам да ти погам.

Ајде вака, кога Левица изјави и се прогласи за наследник на шарената куртонијада, изјава некоја ама не од дисиденти или исклучени членови туку активни а познати во јавноста??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom