Лесно ти е тебе, секогаш можеш да ми се вратиш...

• Креатор на темата Креатор на темата BoZiCA
  • Време на започнување Време на започнување
Само едно ќе ви кажам: Минатот е минато, останува закопано. Продолжете со животот. Ако претходната врска завршила, тогаш сигурно имало добра причина за тоа. Така да... Life goes on, no matter what. Не е препорачливо да се враќате на врската која завршила. Ако сте нашле некој/а кој/а ќе го/ја сакате (важен сегмент од тоа е, оваа личност да не ја сметате за замена за претходната), останете со таа личност. И не е така лесно да се вратиш на претходната "љубов", од проста причина што, како што кажа girlll, тоа ќе биде истата песна на ист глас. Расплетот е јасен. Кога еднаш имало недоразбирање, ќе има и по втор, трет пат.. И т.н.
Кај мене има една таква личност што секогаш ќе ја сакам, иако не заврши меѓу нас тоа како што сакавме двајцата. Но никогаш нема да и се вратам, без разлика на нејзината слаткоречивост. Секогаш ќе псотои истиот проблем, во мојов случај НЕДОВЕРБА!

Дали и кај вас важи она старото: Лесно ти е тебе, секогаш можеш да ми се вратиш и во било кое време мене да ме оставиииш...

Или да ја појаснам ситуацијата: Почнувате нов живот, наоѓате нов дечко, се супер ви иде, мислите дека штотуку го заборавивте господинот од минатотото, се е топ, и оддеднаш се враќа мистериозниот мистер X и вие не се препознавате, едноставно со само една средба успева да ги разбуди сите ваши емоции што до само пред 1 мин. мислевте дека некој друг ги избришал... И сеа кој е подобриот пат? Да и се вратиш на старата љубов , на господинот што те моли и ветува вистинска љубов или да не ризикуваш и да продолжиш да си го пишуваш новосвртениот лист? Што мислите? Ви се има случено или...?

Дали имате и вие некоја личност која секогаш ќе ја сакате и би и се вратиле без збор? кој е вашиот избор?
Имав таква личност...едно минато време...али сега, категорично НЕ!
Не сум будала, ако еднаш не успеало, нема ни втор пат (ова од искуство) така да предност секогаш на личноста со која моментално сум во нова врска која може да ми понуди нешто ново, а не само стари и излитени проблеми.

Возам напред бе, назад не ни погледнувам. Ако било арно, ќе траело. Нит сум се враќал, ниту ќе се враќам.

Пред да почнам нова врска,расчистувам со старата во секоја смисла.Е сега ако се случи да ме закопка тоа што се вратил тој за кого дотогаш сум мислела дека сум го заборавила,прекинувам се што правам во моментот и се преиспитувам.Што имам сега а што би требало да добијам.Ама мислам дека сепак би останала со стариот.Два пати на ист камен не се сопнувам.Секоја чест за исклучоците што навистина се промениле и добиле заслужена втора шанса.

Стара љубов

Замислете ситуација... После раскинувањето на врската со вашата голема љубов, започнувате од почеток, со нов партнер/партнерка. Се е ОК, ви оди супер, мислите дека конечно сте успеале да го/ја заборавите кога одеднаш тој/таа повторно се појавува и сака да почнете од почеток. Што правите? Дали ќе го оставите сегашниот партнер за пак да пробате со личноста што сте ја сакале? Или верувате дека ''скршеното стакло не се лепи?'' Mе интересира вашето мислење на темава.

Ми се има случено вакво нешто.
Бев во врска и ја растурив заради бившиот дечко.Не само еднаш...Повеќе пати ми се има ова случено...:toe:

Најзезната работа (чешкам глата)

Ова ми е најчестата грешка, пребрзо сум втрчувал во друга врска, односно не сум ни овозможувал нешто вистински да пламне бидејќи сум влечел сеуште остатоци и надеж за тоа што поминало.
Имало навистина фини девојки што сум разочарал и изгубил, за некоја што не заслужувала.

Дали и кај вас важи она старото: Лесно ти е тебе, секогаш можеш да ми се вратиш и во било кое време мене да ме оставиииш...

Или да ја појаснам ситуацијата: Почнувате нов живот, наоѓате нов дечко, се супер ви иде, мислите дека штотуку го заборавивте господинот од минатотото, се е топ, и оддеднаш се враќа мистериозниот мистер X и вие не се препознавате, едноставно со само една средба успева да ги разбуди сите ваши емоции што до само пред 1 мин. мислевте дека некој друг ги избришал... И сеа кој е подобриот пат? Да и се вратиш на старата љубов , на господинот што те моли и ветува вистинска љубов или да не ризикуваш и да продолжиш да си го пишуваш новосвртениот лист? Што мислите? Ви се има случено или...?

Дали имате и вие некоја личност која секогаш ќе ја сакате и би и се вратиле без збор? кој е вашиот избор?
Имав и не можам да се вратам,и иако ми е тоа изговор за да не продолжам напред,сепак одењето напред е подобро отколку заглавување во минатото и повторувањето на истите грешки.Новиот лист е добро нешто.

Не гледајте во минатото, таму нема иднина ;)

Значи како сите викате у стилот "не гледај во минатото" или "продолжете со животот" теоретски убаво звучи ама у пракса е малце поразлично.И јас мислам дека е така да не живееш во минатото.Ама некои работи не се така лесни па да се откажеш од нив.

Ako veke sum pocnala nova vrska nema vrakjanje nazad, sto i da pocustvuvam za bivsiot nema da me natera da mu raskinam na segasniot, pogotovo ne ako sum dolgo vreme so nego.

Не ми се има случено, а искрено можеби сакам да ми се случи.
Ако сеуште го сакам.. хмм мислам дека би му се вратила него. Колку и ова да звучи патетично, сепак тоа сум јас. Неможам против чувствата. Од една страна ќе имам грижа на совест спрема другиот што сум го оставила, но сепак неможам со никого сосила да одам.

абе тамам работа ако дозволвам како шо ќе му текни неа така да биди. било еднаш поминало ајде пријатно, не сум јас овде самопослуга па ко ќе нема со кој или ќе му се здосади ајде послужиси се кај мене ... :nenene: не оди кај мене така

Neznam se zavisi od nea od nejzinite postapki sekogas nastojuvam da ublazam situacija da ne se karam no koga nekoj e uporen vo toa i saka kraj jas ne mozam nisto se povlekuvam so sila nema ubavina

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom