Леден чај

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
П

Паган-др

Гостин
Во жешково време најдобро нешто да те олади е ледениот чај. Колку вие го пиете ледениот чај? Кој леден чај го сакате повеќе, лимон, праска, некој друг?

107.jpg

Lemon-Ice-Tea-1-1280x1024.jpg

Леден чај или гола вода тоа исто е

Темава инспирирана од тоа на фејсбук а^^ :icon_lol:

Леден чај обожавам и го пијам скоро секој ден, не можам без него дефинитивно станав зависна:).
Што се однесува на коментарот од членот над мене.

Леден чај или гола вода тоа исто е

Густи сок?Нц, не освежува доволно а и е полн со конзерванси.
Газирано?Ќе те натера да го пиеш што повеќе, ќе те натера да станеш и зависен, а сепак нема да ти ја угаси жедта.
Ако веќе спомеунуваш вода и споредуваш, ондак сигурно знаеш дека водата е онаа која најбрзо и најефикасно ја гаси жедта а можеш да ја пиеш во неограничени количини без да се труеш.

Инаку, Јафа, Најс Ти од праска, мхмх:back:

Не пијам. Глупо ми е. Подобро ќе земам да се освежам со некој сок како кока кола или фанта. Ако нема тогаш подобро вода отколку леден чај

Темава инспирирана од тоа на фејсбук а^^ :icon_lol:

Леден чај обожавам и го пијам скоро секој ден, не можам без него дефинитивно станав зависна:).
Што се однесува на коментарот од членот над мене.

Густи сок?Нц, не освежува доволно а и е полн со конзерванси.
Газирано?Ќе те натера да го пиеш што повеќе, ќе те натера да станеш и зависен, а сепак нема да ти ја угаси жедта.
Ако веќе спомеунуваш вода и споредуваш, ондак сигурно знаеш дека водата е онаа која најбрзо и најефикасно ја гаси жедта а можеш да ја пиеш во неограничени количини без да се труеш.

Инаку, Јафа, Најс Ти од праска, мхмх:back:
Aман бе еден роман напиша зa еден леден чај :D:D:)

Леден чај само ке те испоти уште повеќе и ке ти биде уште потопло. Исто како и секој ладен пијалок. Најдобра солуција е да пиеш топол чај со кој ке се испотиш и нема да ти биде толку топло поради топлината на чајот кој ке го внесеш. Барем така читав.

Јафа Најс Ти од праска го пиев деновиве, ме освежува некако, иако повеќе сакам леден чај од лимон.

обожавам :) денски кога ке одиме некаде во кафана и кога е претопло пијам само ладен чај и во последно ми стана омилен пијалок. а од праска ми е најубав ммм

гајле ми е дали бил од праска,од лимон,од кактус,од кизнај шо...битно да е ладен и да ме освежи:helou: сите ми се убави :)

не... не обожавам ако веќе немам избор леден чај ама од црвени овошја.... во лето највеќе ме освежува цеден портокал и вода вода водааааааааааа

Обожавам Леден чај :) Баш сеа пијам ама само од лимон го сакам ммм :)

Не ич непијам леден чај..Пијам ладна вода..

Да, може леден чај, од праска, одличен е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom