Лебот од Жито Лукс

  • Креатор на темата Креатор на темата vivakastro
  • Време на започнување Време на започнување
јес да дека лебот на жито лукс е катастрофа али затоа не се сите исти, има некои што прават убави на пример бекар,мм затоа ќе си купуваме од нив. Али многу луѓе се лажат по цената кај нас обичниот леб на жито лукс е 15 ден. па се лажат луѓето а не гледат што јадат.

Sent from my U8180 using Tapatalk 2
 
Добри се пекариве/млиновиве имаат црн леб, а не откупуваат рж.

Oд рж се прави ржан леб,а црниот се прави од црно брашно..Ржениот најчесто нема ни р од рж,бутаат какао и адитиви а продаваат муда за бубрези..Најдобро е да се купи машинче за леб месење и брашно и сам да си меси човек леб..пекариве по екстра профит забегаа у курац.
 
Специјал имат одлични лебови во Скопје, особено оној црниот што ти го мерат ти сечат колку сакаш, баш е најсличен на оние германските црни лебови (y)
 
Најобичниот бел од специјал е многу убав и крцкав .
 
pa kako mozes bez leb? jas nema sansa bez pola leb da sednam na masa a ne pak da jadam.

Епа пријателе 20 килограми не се симнуваат туку така, морав да се навикнам, сега јадам леб ама поретко. :)
 
Во Стокомак носат леб од кумановска фурна, нема подобар леб.
 
Oд рж се прави ржан леб,а црниот се прави од црно брашно..Ржениот најчесто нема ни р од рж,бутаат какао и адитиви а продаваат муда за бубрези..Најдобро е да се купи машинче за леб месење и брашно и сам да си меси човек леб..пекариве по екстра профит забегаа у курац.

И јас препорачувам секој сам да си меси леб. Има миксери за тесто, има и машина во која се става само, брашно, вода, квасец .... и сама машината го меси, нараснува и пече лебот...
 
^^ Тhis

Oд пред неколку месеци мајка ми констатираше дека лебот на Жито Лукс е катастрофа. Со оглед на тоа дека скоро сите фруни користат адитиви и нема логика еден адитив да заменувам со друг, купив машина што меси тесто. Така да, во последно време лебот сами си го правиме дома.
 
^^ Тhis

Oд пред неколку месеци мајка ми констатираше дека лебот на Жито Лукс е катастрофа. Со оглед на тоа дека скоро сите фруни користат адитиви и нема логика еден адитив да заменувам со друг, купив машина што меси тесто. Така да, во последно време лебот сами си го правиме дома.

И колку време ви е потребно за да се направи еден леб??

Инаку знам дека тоа е и најдобра работа,но пусто кога се нема време,мора да се оди на купечки.

Сигурен сум дека има фурни низ скопјево кои прават многу добар леб,па затоа и решив да ја отворам темава.За да ги постираме.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom