LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
700V понов модел е,само ако ви е важно види ги спецификации разликата е Enternet LAN ,а другиот нема,а има и други разлики и опции .

700V понов модел е,само ако ви е важно види ги спецификации разликата е Enternet LAN ,а другиот нема,а има и други разлики и опции .

Разликата е во сталакот и 700V e 800 херци наспроти 700 херци на 670V. Јас го зедов 700V и супер е.

Сакаше да стримаш нешто од РС на ТВ. Како го направи тоа? Што инсталираше, каде, како поврза, како оди...
Користам Universal media server, значи инсталиран е на пц, во сетинзите на Universal media server има опција да се селектираат кои фолдери да се шеруваат,потоа на тв како source одбирам Universal media server и тоа е тоа.
малце каснам :)

Некој ако може да помогне вчера у амц имаше сони тв 40ка големина за 19.000,на попуст е дали е добар или да препорацате некој до 20.000.Иначе ми треба за тв гледање и филмови.

Некој ако може да помогне вчера у амц имаше сони тв 40ка големина за 19.000,на попуст е дали е добар или да препорацате некој до 20.000.Иначе ми треба за тв гледање и филмови.
Vidi imase eden na pazar 3 nov 48 smart Samsung za okolu 27000 denari.Zivo djabe e ako e kako sto pisal.
I podaleku od SOny.Imam eden star 32.Slikata mu e nula.Podobro odi na samsung ili LG

Користам Universal media server, значи инсталиран е на пц, во сетинзите на Universal media server има опција да се селектираат кои фолдери да се шеруваат,потоа на тв како source одбирам Universal media server и тоа е тоа.
малце каснам :)

go naoga tvto ums ama samo vrti za filmot ne go startuva zosto da ne znaes?

е незнам, да не не го чита тв-то тој формат, пробај со други формати

zaebi nema vrska ke zemam kabel ne biva so programive koci ne ispunuva.
go zemav vcera lg42 lb670v se mozno otvara se si ima na nego.

Да не има некој инфо кои телевизори НЕ прават проблем со CA модулот на Близу? Имам повеќе пријатели кои се жалат на ваков проблем...

Да не има некој инфо кои телевизори НЕ прават проблем со CA модулот на Близу? Имам повеќе пријатели кои се жалат на ваков проблем...
Не е до телевизорите туку до Blizoo е односно таков е CA модул и јас имам и не е тоа-тоа како што сакав .

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

ОК, повеќе од јасно е дека лошо го имаат "испрограмирано" Модулот, но имам пријатели кои викаат дека е катастрофа со КА-Модулот, а пак некои дека е супер. Најголем проблем имаат со заклучувањето на каналите. Буквално на секој канал им бара да го внесат тој CA PIN. (1234).

Најголем проблем имаат со заклучувањето на каналите. Буквално на секој канал им бара да го внесат тој CA PIN. (1234).
Јас имам Samsung телевизор, си работи најнормално CA модулот. На мојот има опција да го смениш пинот кој ти го бара и подесувања на кој тип на канали да ти го бара пинот, за жал нема опција да се исклучи, па затоа е наместен да бара пин само на каналите за возрасни (x-rated)

Јас имам Samsung телевизор, си работи најнормално CA модулот. На мојот има опција да го смениш пинот кој ти го бара и подесувања на кој тип на канали да ти го бара пинот, за жал нема опција да се исклучи, па затоа е наместен да бара пин само на каналите за возрасни (x-rated)
Фала @krkac . ;)

Се двоумам меѓу овие два телевизора.
http://set.com.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs?product_id=67431

http://set.com.mk/Tv-Audio-Video/ТV's/LED-TVs/SHARP-AQUOS-LC39LE651V67035

Првиот(Panasonic)ми е поскап и има доста позитивни коментари по нетов.Башка има 1200hz па ме интересира дали со тоа би имал некоја значајна разлика ако го користам за гејминг(ПС4).А вториов(Sharp) ме привлече најмогу со цената.Па ке ве замолам за совет кој да го земам,искрено панасоникот ми е скап али ако е далеку подобар да го земам него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom