Лажеш курво! [И сите епизоди од хумористичната серија „Буџет за 2013“]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е па тоа е муабетот другар.... пред тоа немале стипендии. Сега овие им дале и си ги одработуваат. Да биле паметни овие на БЦ и да ги придобиле како овој што ги придобил ќе била обратна ситуацијата денес. Коле ќе беше тој што ќе мрзне пред Собрание .
Имаше стипендии. А ако не успеа да го разбереш она што го кажав, не знам...

Ај бе мааааани се тамо, отече веќе со тие други.
Зар ги бара некој тие други???
Рековме ги сакаме ДРУГИТЕ?
Не, сакаме да умрат сите до еден и од ЕДНИТЕ и од ДРУГИТЕ, а богами и од сите останати.
А бе Пржино до сега имав за тебе каква таква почит како постар член на форумов ама и ти одлепи. Од кога почна да кажуваш кој смее а кој несмее да пишува на форумов? Извини што пишувам ако не па. Ја не реков дека е некој за некого. Ја реков сакам Ауди А3 ново да возам така? За кого да гласам пошто овие не ги бива?

Да се врати за тие што сме аполитични, да си имаме теми кај што ќе го истураме гневот :icon_mrgr:
На изборите 2008 мислам беа, на форумов гледаш месец дена пред избори се регистрирале 6 нови члена за 5 минути , отвориле тема у политика и почнале да си прават муабет за најнови достигнувања од партија. Отвораш да видиш IP aдреса и гледаш сите 6 души шкљоцаат од иста адреса :pos: штабов работи со полна пареа. Ништо чудо и од исти компјутер да пишувал еден човек со 20 различни браусера.

Така ќе биде и за овие, ќе видите сеа коа ќе почнат нови јузери да доаѓаат со пропаганда :D

Па и ми вика иде нова година место народот да се радува да е во еуфорија,тој е во неизвесност дали ќесе донесе буџетот, дали ќе има плати,пензии..А и да имаше бе братче, на што ќе се радува, јас сум сигурен дека 60% од постарите да не беа сијаличките во градот немаше ни да знаат дека иде нова година.

1) Земи го даљинското.
2) Смени го Сител и остави 5 минути ТВ етерот да биде нешто што не е Сител.
3) Пушти ТВ канали или подобро, отвори интернет портали кој известува за масовните народни протести во Словенија, Грција, Египет, Шпанија итн.
4) Истото нека го повтори народот.
5)............?
6) Профит.

Ваквата постапка е успешна и за едните, и за другите.
Во ред...кажи ми кој е алтернатива за да излезам на протест за да ми е подобро?
--- надополнето: 23 декември 2012 во 23:46 ---
Не ми е јасно како елегантно одбегна да зборуваш за проблемите кои ДУИ ги наметна исто како СДС за законот за бранители. Или ДУИ е исклучок бидејќи има привилегија да прави законски терор во собранието?
СДС дека е македонска опозиција затоа повеќе боли што го дели народов со постапките и ликовите што ги прибраа.
Дуи е тројански коњ у Македонија и се играчи на Грците. Ради Јенки жичка несмееме да се чепкаме со нив моментално и треба мудро да се изигра. Мене ме боли столе за Дуи племе , ради ннивните дедовци дедо ми го пикале во земјена дупка да не го грабнат. И тие ќе дојдат на ред за пупење еден ден. Се врти тркалото. :)

На изборите 2008 мислам беа, на форумов гледаш месец дена пред избори се регистрирале 6 нови члена за 5 минути , отвориле тема у политика и почнале да си прават муабет за најнови достигнувања од партија. Отвораш да видиш IP aдреса и гледаш сите 6 души шкљоцаат од иста адреса :pos: штабов работи со полна пареа. Ништо чудо и од исти компјутер да пишувал еден човек со 20 различни браусера.

Така ќе биде и за овие, ќе видите сеа коа ќе почнат нови јузери да доаѓаат со пропаганда :D

Не постои ли можност ако се врати форумот политика да се ограничи кој може да пишува на него. Пример, членови со минимум 100 мислења, или членови регистрирани минимум 6 месец и сл.

Во ред...кажи ми кој е алтернатива за да излезам на протест за да ми е подобро?

Народот е алтернативата. Народот нека ја земе состојбата во свои раце. Сегашната состојба е знак дека без оглед на тоа дали СДС или УМРО се на власт Македонија стагнира и се уназадува. Тоа ни се случува веќе 20 години и статус кво неизбежно значи да бидеме поголема вукојебина од најголемата вукојебина. После чистењето на дворот од изметот пак може да се каже дека имаме несигурност и можна пропаст, ама барем во вториот случај имаме 50-50% шанси за подобра или полоша иднина. Барем 50-50 е подобро отколку 100% извесност на првата (моментална) опција.

Не постои ли можност ако се врати форумот политика да се ограничи кој може да пишува на него. Пример, членови со минимум 100 мислења, или членови регистрирани минимум 6 месец и сл.

Може ама ако е за со мислења ќе се распише по сите теми со глупости колку да направи стотка, а ова со месеци е интересна идеја :) макар што тука на форумов има еден пациент што е баниран на 20 јузера и увек кога ќе се јави се јавува со некој јузер постар од 8 месеца...сигурно во моментов прави јузери за да му се најдат во иднина кога ќе спобудали :D :D :D :D

Треба да си глуп да водиш политички битки на тема во ЧДА и да браниш политички партии, наместо да фаќаш сеир на идиотштината која ја гледаме - без разлика од која партија доаѓа :)

Политика на форумв, како што забележувате, нема. Тема за сеир на сметка на политичарите, протестантите, контра-протестантите или циркузантите кои се појавуваат во медиумите - може да помине. Направете разлика помеѓу овие работи. И иако можеби некогаш се сериозни, сфатете ги на начин на кој му доликува за тема која е отворена во Чек дис аут - сеирџиски. Ама сериозно, колку треба да си глуп за да пробаш да лобираш или да водиш партиска „војна“ на форум? :)

Шо, демек кога некој ќе ги прочит твоите патетични кафанско-коперациски плукања нешто ќе се промени во неговото мислење? Нормално дека не. Така да, олабавете :)

Може ама ако е за со мислења ќе се распише по сите теми со глупости колку да направи стотка, а ова со месеци е интересна идеја :) макар што тука на форумов има еден пациент што е баниран на 20 јузера и увек кога ќе се јави се јавува со некој јузер постар од 8 месеца...сигурно во моментов прави јузери за да му се најдат во иднина кога ќе спобудали :D :D :D :D
Таков човек треба да ја води државата, мисли со месеци унапред. Башка шо може парламентот сам да го наполни.:D

Демек сега нема:cautious:

Народот е алтернативата. Народот нека ја земе состојбата во свои раце. Сегашната состојба е знак дека без оглед на тоа дали СДС или УМРО се на власт Македонија стагнира и се уназадува. Тоа ни се случува веќе 20 години и статус кво неизбежно значи да бидеме поголема вукојебина од најголемата вукојебина. После чистењето на дворот од изметот пак може да се каже дека имаме несигурност и можна пропаст, ама барем во вториот случај имаме 50-50% шанси за подобра или полоша иднина. Барем 50-50 е подобро отколку 100% извесност на првата (моментална) опција.
Пола од тие што ќе седнат ќе бидат ист ку*ац а може и бетар од овие ;). Никогаш неможеме да бидеме сигурни за ништо. Си праиме муабет несакам етикети да ми се лепат дека бранам некого. Ги боли некој од надвор како ми е мене дома (пример).

Абе барем да имавме салам луѓе во опозиција па да ги сменевме педерите од ВМРО, но кога ќе видиш кој е во ложата од другата страна не ти преостанува ништо друго него да ги поддржиш педериве...

Абе барем да имавме салам луѓе во опозиција па да ги сменевме педерите од ВМРО, но кога ќе видиш кој е во ложата од другата страна не ти преостанува ништо друго него да ги поддржиш педериве...

Или културно да ги одебеш и двете.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom