Лаптоп - plugged in, not charging

• Креатор на темата Креатор на темата DACIA
  • Време на започнување Време на започнување
Не оди на Sleep туку целосно се гаси лаптопот. Како на PC компјутер кога ќе снема струја ако ти е уклучен ќе се исклучи нагло а тоа колку што јас знам не е добра и паметна работа.

Извини не те разбрав убо. Имаш пробано со реинстал на ОС? Ако пак така прај ваљда квар е батерија. Кај мене се гаси на 35 %. Како шо напоменав стара е 4.5 год, Li-on батерија

Извини не те разбрав убо. Имаш пробано со реинстал на ОС? Ако пак така прај ваљда квар е батерија. Кај мене се гаси на 35 %. Како шо напоменав стара е 4.5 год, Li-on батерија
Би пробал некој ден здравје и реинстал на OS само не сега ова лето.

Заборавив вчера да пишам дека цело време кога ми е на полнач лаптопот свети црвено светилката што значи изгледа скроз до 100% не се полни батеријата.

Иначе кога веќе дојдов на темава, лаптопов ми се гаси рандом онака, кога ќе му текне, го чистев од вируси пред недела дена па беше арен,денеска пак ми се исклучи еднаш.

Што да е ?

Прегревање. Исчисти го од прашина и ако тоа не заврши работа смени го ладилникот на процесорот.
Иначе кога веќе дојдов на темава, лаптопов ми се гаси рандом онака, кога ќе му текне, го чистев од вируси пред недела дена па беше арен,денеска пак ми се исклучи еднаш.

Што да е ?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Што да е ?
му жеже, однеси го некаде да го издуваат и да сменат термална паста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom