Laptop или oбичен PC?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
ај плиз кажи у кој секој случај (да не можеш на лап да играс игри _се разбира нови) у максимум резолуција со антиализин и анисотропик филтеринг + дали можеш да обработуваш НD видео на лаптоп под 2000 евра. Не збори глупости другпат.
Не спомнуваме цени...Инаку лап-топ е подобар, на еден малку поскап лаптоп може да играш понови игри и да ги работиш сите тие работи што ги наброја...

Инаку лап-топ е подобар, на еден малку поскап лаптоп може да играш понови игри и да ги работиш сите тие работи што ги наброја...

Малку или малку поише

desktop pc ми е боје варијанта и за работа и за забава и за играње за све буквално, лап топ е по флексибилен да и за лица што навистина имаат потреба од тоа, имам лап топ ене го ми гние под кревет :) некад од кеиф во двор онака

Откако го купив лаптопот, го заборавив десктопот... т.е. го преправив во сервер :) за работите кои ги користам при работа...

Не играм многу игри а оние кои ги сакам, летаат и на лаптоп

Значи - дефинитивно лаптоп!

И јас имам лап-топ... Инаку нов е го земав пред некој месец. И за 100 десктопи не го менувам. Откако ке имаш лап-топ да ти дадат десктоп ке се осеќаш како да си се симнал од коњ и да се качиш на магаре.

А би додал и дека секое задоволство се плаќа :)

Јас до пред некој месец го користев обичниот што е со солидни преформанси затоа што е релативно нов. Сега на пример интернетот ми е на лаптопот и на него ми е интернетот.
На обичниот играм игрици ала кантер кој што бараат просторна тастаутара-плус го користам за работа на трудови и смениарски работи итн.
Но лаптопов иако постар има далеку појаки перформанси мојте го купија лани ова време во америка за некој 1500 долари. Моментално лаптоп ваков кај нас би чинел некаде оклу 2500 евра.
Плус на лаптопот ги играм игриците кој шо бараат појаки перформанси.

Јас до пред некој месец го користев обичниот што е со солидни преформанси затоа што е релативно нов. Сега на пример интернетот ми е на лаптопот и на него ми е интернетот.
На обичниот играм игрици ала кантер кој што бараат просторна тастаутара-плус го користам за работа на трудови и смениарски работи итн.
Но лаптопов иако постар има далеку појаки перформанси мојте го купија лани ова време во америка за некој 1500 долари. Моментално лаптоп ваков кај нас би чинел некаде оклу 2500 евра.
Плус на лаптопот ги играм игриците кој шо бараат појаки перформанси.

Ако играш и игрици на лаптопот купи си USB тастаура да не си ја арчиш таа на лаптопот, и онака многу поевтино ќе те кошта. Јас после 6 месеци откако си го купив мојот си купив една таква тастатура бидејќи ко прво чинеше само 7 евра ко второ не ми се арчи тастатурата на лаптопот додека седам по дома и работам на него, а која ако се расипе чини многу повеќе од тие 7 евра.

Ах деца.... Ако ви е лап-топот за игрици сте направиле голема грешка. Игрите и лап-топовите едноставно не се мирисаат многу многу. Тоа е поради графичката која на сите лап-топови носи ознака М (mobile) дизајнирана за помала потрошувачка на енергија, и со тоа се добиваат многу послаби перформанси.
Муабетот ми е дека игри кои се поголеми и имаат поголема побарувачка на видео меморија ке кочат на лап-топовите. Сепак можете да играте игри но слушајте ги советите на Гаго :). А на мојот лап-топ не тепам многу игри, но и конфигурацијата е добра така да до сега немам најдено некоја игра да кочи. Сепак колку сака нека е добар верувам дека ке има проблеми со големите игри.

aj jas sea znaci kao prvo za igrnje i dr gluposti bi zemal PC ne deka e podobar nego moze da izdrzi kotek ja mojot PC pred 2 god go plativ 1160e a eve veke nema zdrava veza ama posle tolu kotek raboti ko lud a laptop-ot a ednas udri a use ednas aj u serveis a 100e popravka a i plus toa lap top-ot poveke bi go zel za rabota a ne taka doma da mi stoi na biroto pa da zbira prasina a moj sovet ako veke imas PC a planiras da zemis laptom nikogas ama nikogas da ne si se izlazal da go prodais PC-to dvete vo tim so bomba "znaes kako vikaat : koga ke izvadis cesma vo dvorot stariot bunar ne go zakopuvaj" ako ima nekoj nesto protiv ova neka kaze

Ниту десктопот ниту лапотопот не се боксерски вреќи.
Ако толку те нервираат на моменти да неможеш да оддолееш да удриш подобро купи си боксерска вреќа и таму истурај си го гневот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom