Лап топ проблем :)

• Креатор на темата Креатор на темата CakNoris
  • Време на започнување Време на започнување

CakNoris

Папу4ар
Член од
16 декември 2005
Мислења
177
Поени од реакции
0
Si kupiv nov Lap Top Toshiba Satellite A135 so Licenciran Windows Vista Home Basic od AMC. E sega... Problemot e vo toa sto vistata me nervira i ne ja sakam.... Go formatirav kompjuterot i preinstalirav Windows Crystal Clear... Arno ama ne saka da startuva. Pisuva deka aktivacijata na windowsot e neuspesna, a windowsot nema nikakva aktivacija... Dali nekoj moze da mi kaze resenie za problemov??? Dali vo samiot lap top ima nekoi skrieni particii i kako da go resam problemov...
Vi blagodaram....

Вака ке ти кажам. Имав до сега 4 лап топи и ова го имаш од мене.
Ако ти дадоа виндоуз цд, можиш да си го форматираш, инсталираш пиратски и сл.

Ако нема, значи виндоузот е некаде на хард диск, и некако се враќа сликата назад(кај сите е различно). Маана на овај му е ако го форматираш, се бриши се и назад повеќе нема т.е. пропадна лиценцата.
Затоа треба да се мисли и да не се брза со форматирање. Ако ти е од типот со вин на хдд ако го форматира нема назад и препорачливо е да си имаш 2 виндоузи на истиот систем паралелно, па ако се деси нешто од тој лиценцираниот си се враќаш назад.

Сега твое е да кажиш дали го избриша виндоузот засекогаш, или има чаре да се опраи.

Едит: Систамот за виста и ХР е различен, така да прво треба да напрајш конверзија на фајл системот за да може да го познава ХР цеде-то. Инаку ке вади некоја глупа грешка/

Mi dadoa 2 Cdinja na koi Pishuva: Tosjiba Recovery and aplication\ Drivers. Go staviv prvoto CD i odbrav opcija celiot sistem da se is4isti odnosno da se izbrisi se na hard diskot i povtorno probav da instaliram XP, i pak mi ja javi istata greska. Isto taka mi dadoa i CD: Upgrade your Vista Experience. Ne znam dali vistata e na diskot ili ne... Ne se razbiram tolku... :)

so se maltretiras zemi si windows xp piratski i furaj

А да си одиш и АМЦ и они да ти средат со пиратски ако неможеш ти? Најубаво така за ден два готов ти е:helou:

Чак Норис не бара помош од Кајгана во врска со својот лаптоп, тој му се заканува на лаптопот се дур овој не се посере у гаќи и не ги уклучи сите оперативни системи на светот......одеднаш!!!

Чак, дај 500ки :) ако сакаш да го средиме :)

Не зафркавај дете.... Најди си асолен XP и инсталирај....

Ќе јадиш ќотек :)

jas zemav lap top bez windows, si instalirav piratski,arno ama nema audio device,instalirav nekoi driveri ac97 audio driver ama ne pusta zvuk. e sea neznam dali e problemot so zvucnata ili pak treba nekoj driver...:toe: aj pisete sto i kako treba...

Претпоставка дека е HP. тие одат free dos. Така да барај на нет, и на официјалната страна на прозиводителот кој и да е моделот.

Ако нејке никако, инсталирај виста. Таму 100% го има драјверот.

ја на тој шо го земав од неоком hp ставам windows cd се пуни се тоа па идам инстал и ми вика дека немам хард диск.чаре?

SATATATA!! F6 драјвери на флопи или сетинг у БИОС.

Чак Норис не бара помош од Кајгана во врска со својот лаптоп, тој му се заканува на лаптопот се дур овој не се посере у гаќи и не ги уклучи сите оперативни системи на светот......одеднаш!!!

:pos2::pos2: Dobra ti e ovaa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom