LAND ROVER FREELANDER

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
S

Shellshock nam67

Гостин
Sto bi kazale za ovoj urban terenec )
Prednosti mani za istiot potrosnja na gorivo servis ednostavno se sto zanete zz nego spodelete na ovaa tema :)
29093071d780487f9c6d98fde255a5c5.jpg

Планираш да зимаш ли?
Како што имам разбрано, многу се скапи за одржување, така да не се некој паметен избор. Пријател на татко ми купи, ама брзо го препродаде баш поради трошоците.

Има една серија од 2005/6 со поинакви светла (инаку серија 1) кои се најиздржливи (БМВ дизел мотор) и покажани добро, 8 литри на автопат вади со домаќинско возење...Јас најмногу имам изодено 750 км на еден резервоар.

Ама. Дизелот е неудобен, брчи, тресе, бетер трактор е. Јас возев фул опремен со ПВЦ кожа - премногу сиромашен е. Пластиката внатре не е баш квалитетна.

Јас не би го зел. За исти пари имаш подобри варијанти за џип.

Има една серија од 2005/6 со поинакви светла (инаку серија 1) кои се најиздржливи (БМВ дизел мотор) и покажани добро, 8 литри на автопат вади со домаќинско возење...Јас најмногу имам изодено 750 км на еден резервоар.

Ама. Дизелот е неудобен, брчи, тресе, бетер трактор е. Јас возев фул опремен со ПВЦ кожа - премногу сиромашен е. Пластиката внатре не е баш квалитетна.

Јас не би го зел. За исти пари имаш подобри варијанти за џип.

KOLKU vreme go imase ??
za delovi kako ???

KOLKU vreme go imase ??
za delovi kako ???

Една зима, проблеми немав, делови и сервис општо се скапи, најчесто откажува задниот диференцијал, мењачот знае да зеза...Најдокажан мотор е дизел тд4 на БМВ со аутоматик мењач.

Ако те бендисува и имаш средства да го возиш, да. Ама знај дека не е комфорен и со дизелот ќе биде како да возиш товарен ТАМ.

Хаха леле пред некој ден имаше емисија на телма или канал5 беше онаа Ловечко око, беше дошол еден дечко од Нови Сад на планина кај нас во Македонија со ова чудо и заглави во 10цм снег :D Се утепаа во емисијата од оговарање на Фрилендерот како може да заглави на толку проста препрека додека овие со Лада Нива шибаа без гајле. Може овој дистрибутерот на Ленд Ровери да им мавне една тужба за клевета :D

Теренско возило правено со индиски прсти, ноу тенкс

По глупа кола здравје.Ако ја зимаш оваа земи си и едно југо за да имаш што да возиш иначе пешки ќе си одиш и ќе викаш имам кола убава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom