La Liga Santander

• Креатор на темата Креатор на темата ComfortablyNumb
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Па ја не памтам пред 10год да се прекинувал наптревар заради срцев удар. Не верувам дека немало тогаш вакви работи, имало сигурно само мислам не се прекинувал натпреварот.
И не може да е демографијата иста на трибини ако Европа старее. Ако Шпанија пред 20год имала 20мил млади, а сега таа бројка е 13мил тоа сигурно прави промена и на демографијата на стадион. Со бројкиве давам пример само.
Плус се мислам дека младите се помалце и помалце пратат фудбал, барем од тоа што сум гледал тука и на Балканов.
Секогаш се прекинувале мечеви при ненадејна смрт на било кој дали навивач/фудбалер/судија.итн тоа е правило во фудбалот.

Колку лесно доаѓаат Гирона до шанси, лаганица фудбал моментално
Автоматски споено мислење:

Не ми е верно мене, до лани имаа освоено скоро исто бодови во текот на цела сезона колку сега за 16 кола. Испаѓаа во меѓувреме втора лига, за сега да се борат за прво место.

Последно уредено:
Колку лесно доаѓаат Гирона до шанси, лаганица фудбал моментално

Не ми е верно мене, до лани имаа освоено скоро исто бодови во текот на цела сезона колку сега за 16 кола. Испаѓаа во меѓувреме втора лига, за сега да се борат за прво место.

Најинтересното оај нив е тоа што не се при врвот затоа што се ословуваат на дефанзива, малку примени голови, малку додадени, брза транзиција.

Така често се случува, особено на почеток на сезона, па и Лестер кога ја освои, плус другите да играат лошо, односно фаворитите да не постигнуваат голови.

Имаат најмногу постигнати голови во лига, а со овој просек на бодови одат на преку 95.

Бразилците Савио и Коуто им се пеколни играчи.

Прв пат ги гледадам Жирона сезонава. Освен пофални зборови, друго немам што да кажам. Ако не освои Барса, би сакал тие да го дигнат пехарот.

Мило ќе ми биде Жирона да ја има истата бајка како Лестер 2016 во Премиер лига,уште е рано има време ама да одмориме малку од Барса и Реал,Шпанија нека има нов шампион.

Нов конкурент за титула имаме :pos:

Шорање од ќерамиди ти се вика ова :love:
Убав викендот, не беше лош :rolleyes:

Ја кога прашував што кур се овие Жирона. Чолисимо или како и да го викаат рече сега после згуснат распоред и со потешките натпревари одма ќе паднат.

А дечкиве ептен жилави се покажуваат. При тоа не играат лош фудбал.

Ја кога прашував што кур се овие Жирона. Чолисимо или како и да го викаат рече сега после згуснат распоред и со потешките натпревари одма ќе паднат.

А дечкиве ептен жилави се покажуваат. При тоа не играат лош фудбал.
Немаат изиграно уште со потежок противник :D

Немаат изиграно уште со потежок противник :D
Титула се освојува со победа против мали клубови. Можат тие да изгубат од Реал, Атлетико, ама ги мачкаат на леб останативе.

I'm sorry Girona, I wasn't familiar with your game. Како играат дечкиве, аууу....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom