La Liga Santander

• Креатор на темата Креатор на темата ComfortablyNumb
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Севиља последен пат дале 4 гола во Ла Лига 2014та против Ваљадолид.

Kazav i u temata za LS, jedino nesto atomsko u fudbalot na Flik e sto za neutralni gledaci ovozmozuva natprevari so mnogu sansi i golovi, i negoviot tim gi sozdava, i protivnikot, radi ovaa visoko postavena odbrana na Barsa i ofsajd stapici kade na sekoja 2ra uspesna, ima edna neuspesna koja otvara prostor za zicer sansi na drugiot tim.

Nekoj ke rece ok e 2-1, penal promasen, uste 1 zicer na Barsa toa sve si stoi, ama i na 2-0 Alexis izleze sam pred golman ali godinite negovi i sporosta si go napravija svoeto tuka.

Ne pominuva ova be, narocito ne na dolg rok koga sve poveke i poveke timovi ova ke go procitaat, mene totalna enigma mi e Anceloti lani kako niednas prakticno ne uspea ova da go iskoristi, mnogu me interesira Xabi kako ke se nosi so ova na slednoto Klasiko. Ama 4 gola od Sevilja koja 10 godini ne te dobila tuka definitivno treba da se alarm za Flik deka treba malce da uspori i da napravi odredeni promeni kako se odnesuva negovata ekipa koga posedot ne e kaj niv. Mnogu nepotrebni se ovie izleti ne znam kako istovo e klucno za da mu funkcionira sistemov, ne sfakam najiskreno.

Kazav i u temata za LS, jedino nesto atomsko u fudbalot na Flik e sto za neutralni gledaci ovozmozuva natprevari so mnogu sansi i golovi, i negoviot tim gi sozdava, i protivnikot, radi ovaa visoko postavena odbrana na Barsa i ofsajd stapici kade na sekoja 2ra uspesna, ima edna neuspesna koja otvara prostor za zicer sansi na drugiot tim.

Nekoj ke rece ok e 2-1, penal promasen, uste 1 zicer na Barsa toa sve si stoi, ama i na 2-0 Alexis izleze sam pred golman ali godinite negovi i sporosta si go napravija svoeto tuka.

Ne pominuva ova be, narocito ne na dolg rok koga sve poveke i poveke timovi ova ke go procitaat, mene totalna enigma mi e Anceloti lani kako niednas prakticno ne uspea ova da go iskoristi, mnogu me interesira Xabi kako ke se nosi so ova na slednoto Klasiko. Ama 4 gola od Sevilja koja 10 godini ne te dobila tuka definitivno treba da se alarm za Flik deka treba malce da uspori i da napravi odredeni promeni kako se odnesuva negovata ekipa koga posedot ne e kaj niv. Mnogu nepotrebni se ovie izleti ne znam kako istovo e klucno za da mu funkcionira sistemov, ne sfakam najiskreno.
Лани стварно беше атомски, кој сака нека каже. Реал 4 пати ги победивме, Баерн, Атлетико...150 гола дадовме.
Годинава е друга приказна.
Си отиде Мартинез кој беше едини со Кубарси за таа одбрана, Араухо нема 2 чисти.
Лани Лева и Олмо беа ептен во форма, годинава катастрофа.
Плус повреди не навасаат, посебно Рафиња и Јамал, па и Фермин...

Таман реков рајат сезонава кога овие уште поќори од нас :ROFLMAO:

Мислам на ваква одбрана што гледа Чолка им се смешка и едвај ги чека. Јбг ни е*аа мајката нас, мора да клетам. :D

Прв пораз у 8мо коло, ќе видиме и у меѓусебен дуел дали сме ќори. :)
Од оваа Севиља да примиш 4 парчиња, мислам, срамота.
Еве го Ленгле слепецот, па не знам како можи овој да игра прва постава, абе овој е со ретардација бе, јас со цел ум го величев лани, отепајте ме

Од оваа Севиља да примиш 4 парчиња, мислам, срамота.
Еве го Ленгле слепецот, па не знам како можи овој да игра прва постава, абе овој е со ретардација бе, јас со цел ум го величев лани, отепајте ме
Ти кажав јас, најголем успех на Атлетико сезонава ќе им биде победата против Реал и со тоа за нив сезоната е заклучена.

Ти кажав јас, најголем успех на Атлетико сезонава ќе им биде победата против Реал и со тоа за нив сезоната е заклучена.
Па и не е некој успех да го тепаш Реал реално моментално. Не е интересно поќе, на последните 4 дерби во лигата нема пораз Атлетико од Реал.

Па и не е некој успех да го тепаш Реал реално моментално. Не е интересно поќе, на последните 4 дерби во лигата нема пораз Атлетико од Реал.
Да играат така секоја утакмица и први ќе бидат, ама само против големи екипи имаат мотив :toe:

Одобрена "разочарувачки" од страна на УЕФА првата утакмица од ЛаЛига во САД, тоа ќе биде дуелот Виљареал-Барса кој ќе се игра на Хард Рок стадионот во Мајами во декември во Прајм Тајм во 3 часот по полноќ. Уриме.

Овиедо го отпуштиле Вељко Паунович, прв отказ на тренер во Ла Лига сезонава.
Избрзана одлука на раководството според мене, или можеби очекуваа дека ќе се борат за излез во Европа со овој состав.
Лани ги врати во прва лига по пауза од 24 години.

Иначе, Паунович беше првиот тренер Македонец (по мајка) во Ла Лига, роден е во Струмица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom