Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Дај ама искрено кажи дали ти е интернет романса т.е. вебкам љубов или нормална врска со гледање очи в очи, разговори, гибања итн...
Многу е битно во целата приказна ради сево ова твое понашање. Македонка е во право во врска со самодовербата. Не биди затворен во себе, кажи ги негативните страни шо ти сметет во врската, ама не биди ни премногу горделив и не се понашај детски. За да си горделив во врска со сето ова ко шо гледам немаш ни многу простор.

И не барај другпат совет на форум, барај совет... не е убо да изнаслушаш миљон совети и уш толку да се збуниш или недајбоже да измешаш неколку различни мислења од сиве и да испадниш тотален сељак пред нејзе. Ајт со среќа.
далеку е од интернет романса работата е што имаме врска на далецина т.е она е од друг град ама се гледаме често

далеку е од интернет романса работата е што имаме врска на далецина т.е она е од друг град ама се гледаме често

Aм така де кажи. Не овде не ја кажвиш целосната приказна(не велам до најситен детал, арно ама забораваш некој битни детали). Не знам со која цел, овде не вервам да најш рамо за плачење или некој кој ќе ти речит "Браво батје во право си".
Најискрен совет, врските од таков тип најчесто не успеваат. Допрва да се гради врска на далечина е во најмала рака, измачување. Пробај си ја среќата кај некоја сограѓанка.

Oti sekogas jas koga ke ja kazuvam vistinata toj mene ne mi veruva:( misli deka go lazam, a jas stvarno mnogu go sakam i ne go lazam kako da mu dokazam deka jas ne go lazam tuku deka go sakam
Мислам дека тоа е до карактерот (стекнат) и темпераментот (вроден) ... детето е едноставно такво ... те сака ама незнае како ... па цело време се плаши дека ќе те изгуби ... проблемот не е во тебе туку во него ... тој нема самодовера па се однесува така ...

Решение - кога неговиот живот би бил исполнет и со други активности (курс, спорт и сл) - кога тој би се чуствувал исполнет и реализиран - мислам дека не би се однесувал така со тебе

za kratko vreme se zacapav :D, ne znam zosto ama mnogu silno e....iako devojkata ne ja znam mnogu dolgo vreme. E sega mi treba da rascistam sto taa misli za mene. Sekako seuste nemam hrabrost da ja prasam, mislam e prerano. Zatoa baram sovet kako bi doznal. Znam deka nisto ne e sigurno duri taa ne kaze,ama sakam da znam na sto sum! Blagodaram odnapred
Едноставно

1. почни почесто да се дружиш со неа
2. станете као поблиски
3. разменете телефон
4. во тие дружби покажувај и дека ти се допаѓа (не се срами од тоа)
5. ако реагира - ок , ако не- не и се свиѓаш

ако женското е бремено дали често повраќа или само еднаш ќе се случи тоа? и кој се други симптоми?
ајдее ... направете тест за бременост .. се купува и во секој поголем тинекс или во секоја аптека ... чини околу 150 денари

некогаш предменструалните симпотоми се манифестираат со повраќање

некогаш кога јадеш расипана хран аили си болен повраќаш

сите тие работи треба да се разграничат ... па сега видете што е работата:vozbud:

има еден со мене што учи, се знаеме 100 год. не комуницираме баш овој период ама долга приказна. е сега во последно време тој како да сака повторно да комуницираме, барем едно здраво, ти реков-ми рече. тоа се е во ред ама проблемот е неговата девојка. се познавам со девојката и ми вика јас воопшто не го сакам, сакам да сум со тебе и спремна сум уште сега да му се јавам и да го оставам. и сега има две варијанти:
1. ако го остави и кога ќе дознае дека јас одам со неа, односите меѓу него и мене ќе се расипат т.е. лом ќе се направиме наместо да се подобрат или
2. може и да си останеме како што бевме оти тој навистина е горделив дечко и демек ќе се прави “не ми е гајле дека со тебе излегува, јас ќе најдам подобра’’

дали да прифатам и да ризикувам за односите со “другарот’’ или да се обидам да се смириме па после некое време да почнам да излегувам со неа?

инаку пак да напоменам многу ГОРДЕЛИВ е човеков.
ај кажете ваше мислење :smir:
Јас мислам дека на светот постојат толку многу жени ... што нема потреба да се замараш со девојката на другар ти ... а ако и таа има малку акал во главата не треба да бара преку леб погача .... друго е ако е љубовта е толку многу голема ... што не верувам ... мислам дека сте обични тинејџери на кои сево ова ќе им помине ...
поздрав :smir:

Зшто два пешкира, а само литро зејтин?

И, да, интернет генерацијо, излезете бе, ебете се, шетајте, а не да дркате пред монитори...
така е ... :smir::vozbud:

ух мака ми е ми треба совет само последниот пат некој ми се изнасмеја на мојте маки ама ај и такви има:tapp: Значи вака во врска сум со една девојка и некако се е многу сложено и не ја разбирам воопшто имено се договивме коа ќе титне повеќе пати да се вклучам на фб за да збориме и сае ја и пишувам она ме игнорира ја прашувам што е работа и пак не ми врати се изнервирав и се исклучив од фб го исклучив моб за да видам дали ќе има реакција а неа мува не ја лази понекогаш во вакви моменти ми доаѓа да ја блокирам на фб да ја избришам од скајп и да си сменам број и да продолжам понатаму ко ништо да не се случило. Што мислите вие што да правам:toe:
Момче, знаеш и самиот што треба да направиш :)

Мислам дека тоа е до карактерот (стекнат) и темпераментот (вроден) ... детето е едноставно такво ... те сака ама незнае како ... па цело време се плаши дека ќе те изгуби ... проблемот не е во тебе туку во него ... тој нема самодовера па се однесува така ...

Решение - кога неговиот живот би бил исполнет и со други активности (курс, спорт и сл) - кога тој би се чуствувал исполнет и реализиран - мислам дека не би се однесувал така со тебе

Едноставно

1. почни почесто да се дружиш со неа
2. станете као поблиски
3. разменете телефон
4. во тие дружби покажувај и дека ти се допаѓа (не се срами од тоа)
5. ако реагира - ок , ако не- не и се свиѓаш

ајдее ... направете тест за бременост .. се купува и во секој поголем тинекс или во секоја аптека ... чини околу 150 денари

некогаш предменструалните симпотоми се манифестираат со повраќање

некогаш кога јадеш расипана хран аили си болен повраќаш

сите тие работи треба да се разграничат ... па сега видете што е работата:vozbud:

Јас мислам дека на светот постојат толку многу жени ... што нема потреба да се замараш со девојката на другар ти ... а ако и таа има малку акал во главата не треба да бара преку леб погача .... друго е ако е љубовта е толку многу голема ... што не верувам ... мислам дека сте обични тинејџери на кои сево ова ќе им помине ...
поздрав :smir:

така е ... :smir::vozbud:

фала за советот :smir:

абе брат од кога и ти вакви проблеми :nenene: јас еве како другар, ти викам да ги баталиш и двајцата ќе најдеш и нова девојка, а за другари ехеее имаш дал господ :smir: уживај дур си младичок

фала и тебе :pipi:

Здраво дечки!:helou::smir::smir::smir:
Ви пишувам за едно излагање со дечко кој многууу ми се свиѓа. Дечкото сам ми се понуди да ми помогне за некои документи и јас прифатив само поради тоа што сакав да го видам...После тоа излеговме на кафе 3 пати,од кои 3-тиот пат се смувавме.:back:
Е сега..ми се врти во главата најлошото како и секогаш-да не ми заврши работа за документите само за да ме смува и батали после...:uvo::tapp:
При мувањето тој бараше да се соблечам,после тој се понуди да се соблече али не дозволив тоа...:nenene::kesa:
Друга работа при мувањето приметив нешто во јакната негова-тој рече дека било кондом,али за среќа не го извади,пошто излеа виде колку е саатот,а ЗОШТОО ВООПШТО ГО ЗЕЛ?! :( :kesa:
ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ ЗА ОВА,ДАЛИ САКАЛ ДА МЕ ИСКОРИСТИ,А РЕЧЕ ПАК КЕ СЕ ВИДИМЕ...И ДАЛИ ОВОЈ ПАТ ЗА ПРОМЕНА ЈАС ДА МУ ТИТНАМ(само тоа можам пошо умирам од срам)?:vozbud::vozbud::vozbud::nesvest::nesvest::nesvest:
ПОЗДРАВ:salut:

Ви пишувам за едно излагање со дечко кој многууу ми се свиѓа. Дечкото сам ми се понуди да ми помогне за некои документи и јас прифатив само поради тоа што сакав да го видам...После тоа излеговме на кафе 3 пати,од кои 3-тиот пат се смувавме.:back:
Е сега..ми се врти во главата најлошото како и секогаш-да не ми заврши работа за документите само за да ме смува и батали после...:uvo::tapp:
При мувањето тој бараше да се соблечам,после тој се понуди да се соблече али не дозволив тоа...:nenene::kesa:
Друга работа при мувањето приметив нешто во јакната негова-тој рече дека било кондом,али за среќа не го извади,пошто излеа виде колку е саатот,а ЗОШТОО ВООПШТО ГО ЗЕЛ?! :( :kesa:
ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ ЗА ОВА,ДАЛИ САКАЛ ДА МЕ ИСКОРИСТИ,А РЕЧЕ ПАК КЕ СЕ ВИДИМЕ...И ДАЛИ ОВОЈ ПАТ ЗА ПРОМЕНА ЈАС ДА МУ ТИТНАМ(само тоа можам пошо умирам од срам)?:vozbud::vozbud::vozbud::nesvest::nesvest::nesvest:

Принцезо, ти имаш 19 години а тоа се години во кои момците мислат дека девојките се спремни за секс. Впрочем, што друго би правела ти со него на свои 19 години?! :toe:

Дај му добро до знаење, храбро што сакаш од себе и од него. Но претходно, седни на твојот топол кревет, скрсти ги ноџињата, стави го перничето во скут и размисли што сакаш ти во животот, што сакаш од дечкото па потоа тоа размислување јасно и гласно кажи го.

Момците и девојките се гледаат за да имаат секс. Тоа е нормално. Некогаш и момците и девојките се гледаат со некого за едно вечерен секс. И тоа е нормално. Дали го сакаш тоа е твоја работа. Дали ќе ти каже искрено тој што сака, никогаш нема да дознаеш, но, таков е животот, полн ризики, препреки и разочарувања. Само треба храбро да чекориме низ него, макар не прелажат и искористат... :smir:

?????
Pa imal kondom i????
Braos za deckoto! Bil spremen!

A ti sto? Za maz ke go zimas?
Zlatna ti e? Pa zatoa ja stedis? Od sapun ne e za da se potrosi!!

Ako ti se svigja, a i ti se saka, ajt, na opajdaruenje!! A ne tuka da kenkas!
Jebes dokumenti, ako e samo za dokumenti, sto ako, napraj si keif i sebe i napraj mu i nemu!
Dal da mu titnela be?
Ako ti se svigja, titni mu, vikni go, iscedi go ko sundgjer i posle teraj sto ti dae zivotot i idninata!
Ajt na tarabljenje! Trk!

Сигурна си дека имаш 19 години? -пау

Да имам 19 полни,живи срамови. Па и дечкото ми вика ти само 1 година си помала од мене и нему му беше чудно :) :nesvest:
За мојот срам сум зборела дури и со професионалци,али сепак не е лошо вака и на форум :wink:

E pa odsramuenje i trk na ebenje! Em tebe ubavo , em nemu! Dvajcata srekjni, i kraj! Nema tuka mnogu sto da se polemizira!

Сеа до скоро имав врска скоро совршена(скоро затоа што не го сакав),а се` се одвиваше според моите желби и можности.
Сакам со овој врска во глобала како претходната...
Така да мислам дека вечер ке му титнам:pos2:,па да видиме како ќе реагира,би требало времето да покаже што му значам-мување/врска.:smir::smir::kesa:

Имаш право :)
Само треба да се видам со него & се` ќе се разјасни... :nesvest:
Ма да не очекувам некоја позитива за мене,али ќе видиме :)
ТЕНКС ЗА МИСЛЕЊАТА НА СИТЕ ТРОЈЦА! :smir: :smir: :smir:

УЖИВКАЈТЕ :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom