Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
А ако може и за мене еден совет...Вљубена сум во едно дете,значи да се рече дека сме Најдобри другари,ама има еден проблем...Има девојка која учеше со мене и него во одд...БОГ ДА ЈА ПРОСТИ...не не шала на страна...има девојка која ја мразам од дното на душава,не ради тоа што е со него,туку затоа што ни еден жив чоек НЕМОЖЕ ДА ЈА СВАРИ...толку антипатично девојче немам упознаено...но ај да не бегам од темата...значи...ја сум вљубена во него,тој има девојка...ШТО ДА ПРАВАМ САКАМ ДА ГО ЗАБОРАВАМ,а неможам сум се овидела неколку пати,но никако не ми успева,ја сакам да се дружам со него,но сакам да го сакам само како другар,зашто знам дека неам шанси кај него !!! HELP !!!

Габи,пробај оддалечи се од него.Знам дека не е лесно,сум била во таа ситуација,но едноставно ако си сеуште во негова близина ќе размислуваш за тоа зошто тој не те сака,што има таа,а немаш ти,ќе те боли фактот што сте само другари,што он те гледа така,а ти него не...
Некое време оддалечи се од него,нека разбере дека нешто не е во ред,дека односот не ви е ист како порано.Можеш да добиеш,неможеш да изгубиш.Можеш да дознаеш дали тој стварно те сака како другарка,дали му е мило што си секогаш до него за се,или пак дали девојката му е поважна и дали целосно пак ќе потпадне под нејзино влијание...Знам дека не е лесно,верувај знам,но мислам дека би можела да пробаш.:)
На почетокот,вистина е,ќе ти фали,но со тек на време да речеме дека ќе се навикнеш да не бидете до толку заедно и можеби ќе успееш барем малку да го заборавиш.
Среќно.:):back:

Додека не престаниш да мислиш на него, ќе почниш и да мастурбираш на него.. хахахах... шала настрана...
Кога ќе го видиш дека поминува, земи си едно момче и шмекајте се пред него... па потоа тој ќе бега од тебе, и така ќе го заборавиш, ако не шмекање, барем гушкајте се... :toe: Јас за мојата бивша не мислам тука на форум да зборувам, влева на форум од време на време, да не излезе „се вреѓаме“... може тоа на мсн или пп :smir:

Прееееееееееемногу ми се свиѓа еден дечко и се ни е супер!!!Поминуваме мн убави моменти али сеа дознав нешо шо незнам како ке го пребродам...Типот ке иде да живее надвор од Македонија за 10 дена!! 70% е сигурно дека ке остане таму засекогаш...
Што да правам?!Уште од сега паѓам во депресии али никако неможам асално да се исплачам пошо ме држи помислата шо сум со него овој период...:nesum:

Искористете ги максимално овие 10 дена. А потоа пушти го да си оди.

Потоа поминувај ги ноќите сама. Плачи. Падни во депресија. Жали им се на сите.

И кога ќе ти збоктиса од тоа, почни да живееш нормален живот. Зашто, ако тој не сака да биде покрај тебе, поради која и да е причина, не вреди да ја трошиш својата енергија на него.

Искористете ги максимално овие 10 дена. А потоа пушти го да си оди.

Потоа поминувај ги ноќите сама. Плачи. Падни во депресија. Жали им се на сите.

И кога ќе ти збоктиса од тоа, почни да живееш нормален живот. Зашто, ако тој не сака да биде покрај тебе, поради која и да е причина, не вреди да ја трошиш својата енергија на него.

Не е тоа дека он не сака да биде покрај мене..едноставно таква е ситуацијата..МОРА да го направи тоа!Што е до него он не би одел али има многу други причини.Меѓутоа во право си.Со ова сакаше да кажеш дека времето лечи се,па ни ова не би било исклучок.

ОГРОМНО БЛАГОДАРАМ до сите постови посветени за мене..навистина мн ми помогнавте.Бар сега знам што понатаму.Па и за тоа сте тука..да помогнете,нели? :wink:

А ако може и за мене еден совет...Вљубена сум во едно дете,значи да се рече дека сме Најдобри другари,ама има еден проблем...Има девојка која учеше со мене и него во одд...БОГ ДА ЈА ПРОСТИ...не не шала на страна...има девојка која ја мразам од дното на душава,не ради тоа што е со него,туку затоа што ни еден жив чоек НЕМОЖЕ ДА ЈА СВАРИ...толку антипатично девојче немам упознаено...но ај да не бегам од темата...значи...ја сум вљубена во него,тој има девојка...ШТО ДА ПРАВАМ САКАМ ДА ГО ЗАБОРАВАМ,а неможам сум се овидела неколку пати,но никако не ми успева,ја сакам да се дружам со него,но сакам да го сакам само како другар,зашто знам дека неам шанси кај него !!! HELP !!!

Се сака некој што те сака. Поз

Како и да е поминете си најубави моменти заедно и никогаш не дозволувај да те заборави...Направи се што е во твоја моќ да бидете што повеќе време заедно,барем овие неколку дена поминете ги максимално:smir:Може ова што ти го доживеа е НЕОЧЕКУВАНО,али тоа е во животот има две нешта...ОЧЕКУВАНО И НЕОЧЕКУВАНО,а очекуваното едноставно испарува споредувајќи се со неочекуваното,затоа што неочекуваното ти го менува животот во неочекуван момент,не е во ред одма да паѓаш во депресии...Како што рекоа и другите...подари му нешто...нешто незаборавно !!!:wink:

Епа останете си најдобри другари со него, а за тоа време дур да раскине со ова девојче ти барај си други мушкарци.:)

Mi vika deka me saka ama nemozam da bidam sigurna sum se zaebala ednash i sea toa deluva na moeto poverenje deteto e mn iskreno i se glea deka nejke da me povredi i deka e sreken koa e so mene onaka poishe znaci ima deka me saka nemora da e ljubov toa ama definitivno za meen custvuva neshto shto ne custvuval za druga do sea...???Koj moze da mi kaze svoe mislenje neka poveli i zabluda sum:toe:

Mi vika deka me saka ama nemozam da bidam sigurna sum se zaebala ednash i sea toa deluva na moeto poverenje deteto e mn iskreno i se glea deka nejke da me povredi i deka e sreken koa e so mene onaka poishe znaci ima deka me saka nemora da e ljubov toa ama definitivno za meen custvuva neshto shto ne custvuval za druga do sea...???Koj moze da mi kaze svoe mislenje neka poveli i zabluda sum:toe:

Од кога е проблем кога некој те сака? Човекот те сака!!! Ееејј и ти кажува. Ретко кој така кажува деновиве. Нема проблем никаков во тоа.

Од кога е проблем кога некој те сака? Човекот те сака!!! Ееејј и ти кажува. Ретко кој така кажува деновиве. Нема проблем никаков во тоа.
Abe zenski bubacki veeke ednash bev povredena i en znam dali da veruvam pak sea ide u grcija dve nedeli so bratuced mu nesho i se plasham da ne me zaborai ili izvara es da po nego site od drustvo mi vikaat deka neam potreba deka ne e takov i deka mnogu me saka deka i da e ljubov custvuva nesho silno za mene so ne custvuval za druga i on toa go tolkuva kako ljubov a i jas go sakam premnogu

Abe zenski bubacki veeke ednash bev povredena i en znam dali da veruvam pak sea ide u grcija dve nedeli so bratuced mu nesho i se plasham da ne me zaborai ili izvara es da po nego site od drustvo mi vikaat deka neam potreba deka ne e takov i deka mnogu me saka deka i da e ljubov custvuva nesho silno za mene so ne custvuval za druga i on toa go tolkuva kako ljubov a i jas go sakam premnogu

Сама си кажа. Супер сте. Не се замарај се е добро.

Ако еднаш си била повредена,не мора да значи дека повторно ќе бидеш.
Секоја врска се гради врз доверба и не се сите машки исти.Нема потреба да се замараш дали ќе те изневери или не,ако сака да го направи тоа ќе го направи и тука во Македонија.И како што веќе си кажа дека те сака и ти го сакаш,тогаш уживај и не си ја замарај главата со глупости.:smir:

И јас дојдов на ред да прашам за совет,неверојатно нешто :)

Вака сега,не знам од каде да почнам бидејки има за пишување колку за еден роман....затоа кратко ке биде,ако треба да пишувам се по ред,кажете....

Идев со една девојка 7 месеци,раскинуваме и сеа после долго време,скоро една година,ми се јавува и ме прашува онака дали сакам да се смириме пак.Лооооол....а,додека идевме ме повреди многу.Пред некој ден ми изјави дека ме сака уште,се каела за тоа што ми го направила и бара уште една шанса.
Срцето ми вика да и се смирам,а паметот не,бидејки не сакам да ме повреди пак.
Не знам што да правам веке......:icon_roll:icon_roll:icon_roll

Вака сега,не знам од каде да почнам бидејки има за пишување колку за еден роман....затоа кратко ке биде,ако треба да пишувам се по ред,кажете....

Идев со една девојка 7 месеци,раскинуваме и сеа после долго време,скоро една година,ми се јавува и ме прашува онака дали сакам да се смириме пак.Лооооол....а,додека идевме ме повреди многу.Пред некој ден ми изјави дека ме сака уште,се каела за тоа што ми го направила и бара уште една шанса.
Pa zavisi kako te povredila i kolku ja poznavash kolku mislish deka mozesh da i veruvash ama i da se smirite nema da bide isto kako porano, moze da bide u edne slucaj ama ke i treba vreeme da pokaze deka se pokajala i deka te saka

мислам дека би бил голем плус ако кажеш зошто сте раскинале...
плус, ја би го слушал мозокот...незнам зашто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom