Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Handsome напиша:
wooooooow...дечко ти нашол порака во која си пишала дека ДРУГ ти ја прави вечерта најубава ?!?! прво на што ќе помисли е дека си се опнала со него,а второ шо кур ќе ти е он ако друг ти овозможува "такви вечери"?!?!
да сум на местото на фраерот не би те ни погледнал...:smir:

Prvo mislam deka si eden od mnogute so se jaki na teorija a vtoro mislam deka ne si se nasol u situacija da bides ni ljubomoren pa se sluzis so 'fraerski' izrazi od tipot 'so k*r' i sl...
eve znaes deka ne se slucilo nisto poveke i pak ne bi ja poglednal? mn lesno im se sudi na dugite, jasno mi e toa.
I VRSNIKU, ako sakas nekako da pomognes, probaj da se vneses vo situacijata, zamisli si barem deka si vluben i deka ti znacela i deka sea plakja za greskite, a ne da se stavas u film i da si zamisluvas so bi napravil najgolemiot fraer u toj moment. e taka

Prvo mislam deka si eden od mnogute so se jaki na teorija a vtoro mislam deka ne si se nasol u situacija da bides ni ljubomoren pa se sluzis so 'fraerski' izrazi od tipot 'so k*r' i sl...
eve znaes deka ne se slucilo nisto poveke i pak ne bi ja poglednal? mn lesno im se sudi na dugite, jasno mi e toa.
I VRSNIKU, ako sakas nekako da pomognes, probaj da se vneses vo situacijata, zamisli si barem deka si vluben i deka ti znacela i deka sea plakja za greskite, a ne da se stavas u film i da si zamisluvas so bi napravil najgolemiot fraer u toj moment. e taka
:))
ВРСНИЧКЕ сум бил во секакви ситуации а ако те сакам(пример) и ти мене ваљда треба да очекувам јас да ти ги правам убави и вечерите и деновите и све остало.ако некој друг ти го овозможува тоа...слободна си,не ти застанувам на патот на среќата...
од кај да знае дечко ти дали се случило нешто или не?
+кажа дека е мн љубоморен...бев и јас порано таков(претерано) и знам како се осеќа типчето.Сега се е до карактер ама ако се сакате ќе треба да се помачиш.Стави дека си згрешила,машко его,љубомора,гордост...
јас пишев да сум на негово место,ама јас не те сакам,типчето да:vozbud::vozbud:
не љутиш:smir:

:))
ВРСНИЧКЕ сум бил во секакви ситуации а ако те сакам(пример) и ти мене ваљда треба да очекувам јас да ти ги правам убави и вечерите и деновите и све остало.ако некој друг ти го овозможува тоа...слободна си,не ти застанувам на патот на среќата...
од кај да знае дечко ти дали се случило нешто или не?
+кажа дека е мн љубоморен...бев и јас порано таков(претерано) и знам како се осеќа типчето.Сега се е до карактер ама ако се сакате ќе треба да се помачиш.Стави дека си згрешила,машко его,љубомора,гордост...
јас пишев да сум на негово место,ама јас не те сакам,типчето да:vozbud::vozbud:
не љутиш:smir:
Ne se lutam , samo se nerviram koga nekoj mi se pravi pameten:)
I tocno e dena se mi e najubavo so nego, ama ti kazuvam be vrsniku:) deka taka se sluci toa, neplanirano, jas da znaev deka ke mi se srusi svetot nikogas nemase da slevnam pred zgrada.
Znam deka sum pogresila i prifakjam se so mi se slucuva sea, privafakjam da trpam koga mi vika deka ponekogas go nerviram so moite muabeti za spasuvanje na vrskata, prifakjam ednostavno se se se...se bunam pak za neso, ama na kraj prifatam:) :toe:

Layla - Ова со бакнежов е стварно чудно, мислам не знам јас за жена која би имала момент на слабост ако не и се свиѓала личноста која што го приредила тој гест на слабост, ама знам од многу девојки, жени дека ако нескаат да бидат пољубени нема тоа никој да им го направи, или ке го со употреба на сила но тоа е веќе сексуален напад.
си имала чуства кон типчето романтичо?
Конкретно за твојот случај, ако мислиш дека премногу време поминуваш молејќи го едноставно седни го или слусни се сериозно и кази му ги фактите што точно чуствуваш за него и све што ти лежи на срце, после кажи му да размисли и да ти се јави со негповиот одговор и слободно спушти си слушалка за да моше детето да си се преиспита дали му било убаво со тебе, дали ти верува, дали незнае да го цени тоа што си искрена со него, и што ги признаваш твоите наивни грешки, и дали е свесен што ке изгуби......ако е доволно паметен јас мислам дека ке ти заѕвони телефонот, доколку не значи или незнае што испушта, се понаша како шупак, или може да му е срам ако се смирите после да не го реметат пријателите дека е папучар и како може да е пак со тебе после таков акт, но како што кажав јас не го ни познавам така да све зависи од неговиот карактер....
поздрав и се најдобра на среќен крај :wink:

:helou:
Layla - Ова со бакнежов е стварно чудно, мислам не знам јас за жена која би имала момент на слабост ако не и се свиѓала личноста која што го приредила тој гест на слабост, ама знам од многу девојки, жени дека ако нескаат да бидат пољубени нема тоа никој да им го направи, или ке го со употреба на сила но тоа е веќе сексуален напад.
си имала чуства кон типчето романтичо?
Конкретно за твојот случај, ако мислиш дека премногу време поминуваш молејќи го едноставно седни го или слусни се сериозно и кази му ги фактите што точно чуствуваш за него и све што ти лежи на срце, после кажи му да размисли и да ти се јави со негповиот одговор и слободно спушти си слушалка за да моше детето да си се преиспита дали му било убаво со тебе, дали ти верува, дали незнае да го цени тоа што си искрена со него, и што ги признаваш твоите наивни грешки, и дали е свесен што ке изгуби......ако е доволно паметен јас мислам дека ке ти заѕвони телефонот, доколку не значи или незнае што испушта, се понаша како шупак, или може да му е срам ако се смирите после да не го реметат пријателите дека е папучар и како може да е пак со тебе после таков акт, но како што кажав јас не го ни познавам така да све зависи од неговиот карактер....
поздрав и се најдобра на среќен крај :wink:
OOOOOkkkkkkk jansno mi e deka ne trebase da dozovolam da se sluci seto toa ama sto e tuka e.
Izglea ne si mi ja procital celosno prikaznata, jas sum uste so nego bidejki on rece deka pak sme zaedno posle 2-3 nedeli pauza. Bevme zaedno na odmor, se bese ubavo....mene ednostavno me maci toa dali on stvarno me saka ili e so mene zoso me zali, zoso znaese deka mn bev pogodena od toa so se ispokaravme. I nemoj ti na nego shupak,tuka mene mi se sudi:) aj pozdraF:vozbud:

OOOOOkkkkkkk jansno mi e deka ne trebase da dozovolam da se sluci seto toa ama sto e tuka e.
Izglea ne si mi ja procital celosno prikaznata, jas sum uste so nego bidejki on rece deka pak sme zaedno posle 2-3 nedeli pauza. Bevme zaedno na odmor, se bese ubavo....mene ednostavno me maci toa dali on stvarno me saka ili e so mene zoso me zali, zoso znaese deka mn bev pogodena od toa so se ispokaravme. I nemoj ti na nego shupak,tuka mene mi se sudi:) aj pozdraF:vozbud:

Не верувам дека е со тебе, а да не го сака тоа. Он може сфатил од тоа што си била многу погодена дека стварно бакнежот се случил по грешка.

Еј, ова е многу битно да го расчистиш.

Кажи му го точно тоа. Мислам, не е фер тој да е со тебе ако те жали, а ни ти да си со него, зошто те жали. Тоа не држи вода и кога-тогаш ќе се покаже.

На љубовта треба да и` се даде секоја шанса, но мора да е јасно дека нема други загадувања, од типот на емоции како жал или фрустрации. Врската меѓу двајцата мора да е чиста, искрена и отворена. Сè друго носи компликации кои водат до распад.

Handsome напиша:
:vozbud::vozbud:
мене ми се случи вакво нешто пред околу месец,месец и пол.не ми се погоди типката и толку,ја мислев за поинтересна ама ништо и сеа многу досадува и замара а ништо не сме имале само онака,мување заебанции.да не си од ср?:pos2::pos2:

E не сум од ср, де, а и мнооооогу сум постара од тебе, башка ја никого не замарам, беше шо беше и само барав ваши мислења на таа тема, али ете си расчистив и фала на сите шо се потрудија да ми одговорат, али ако ти дојдам таму ќе вииш ти кој не е интересен:wink:

Edit Leandra
Ти како тргна сите ќе ги натепаш
:wink:
Останатите држете се до темата без дофлања!

Само да забележам, за високото ниво на морал кај понежниот пол. Се гледа дека се грижат сите да се задоволни, никој да не страда и да ја најдат вистинската љубов. :smir:
Навистина, прекрасно е човек да чита вакви убави работи.

Не најдов ваков пост од машко за да извлечам компаративен пример.

Znaci nikoj nema nema pravo da sudi za moite postapki.Jas prativ poraka zatoa sto mi trebase sovet vo konkretnata situacija i nikade ne prasuvam dali e vo red toa sto go napraviv ili ne. postapuvam taka kako sto sakam i cuvstvuvam. Nikoj nikogas nema da vi kaze fala za lojalnosta a zivotot e premnogu kratok za da se prasuvate dali trebase toa da se desi!

Не треба да ти се суди тебе девојко, ниту него.
Ние од страна, што воопшто не те ни познаваме, не вршиме ама баш никаква улога во твојот живот.Можеме само да го дадеме нашето мислење.

Сепак, ако ти мислиш дека тој дечко ќе оди со тебе на одмор и ќе ти се врати само затоа што му е жал за тебе, тогаш многу добро си ја одиграла улогата на жртва.Но ако не е тој случајот, биди среќна, не го испитувај тоа што ти го дава и пред се што после вашата бурна караница останал покрај тебе и сеуште те сака.

I mene mi treba pomos:( ke ima nekoj vreme da ja procita mojata prikazna???:) ajdeee
Kazete mi, kako da go vratam???
Uste sme zaedno, ama ne e istiot, a toa me boli.
Godnia i nekoj den sme zaedno, preubava vrska, premnogu ljubov i od dvete strani...
Se bese najubavo se dodeka ne utnav. Se sramam da kazam kako e se, ama srekja nekoi raboti na forumov se anonimni.
Bese mn ljubomoren i eden period mn me gusese toa. Se plasev da ne mi titne nekoj drugar zoso ke imase kavga, a i posle znam ke mu bese loso celo vreme.
Ne veruva vo drugarstvo masko-zensko, mislam veruva ama ne vo moite. A mene na pr nekogas mi treba sovet ili pomos od kolega od fax, nekogas premnogu mi treba necija pomos dali vo vrska so fax ili neso dr. kako da mu go objasnam toa?
I vo toj perood se pojavi nekoj so ne go bev videla mn vreme i da se razbereme, nikogas ne sum cuvstvuvala nisto za nego, a on za mene da, ne nesto jako ama sepak postoese. mi dojde pred zgrada so cvet, me gusna i uuf go mrazam prokletiot moment- me bacna. Se sluci nesto so ne go planirav. ne planirav da go zeznam decko mi. kako da mu dokazam deka jas stoev,usnite mi se zaledija koga pocuvstvuvav tugji usni na niv,koga pocuvstvuvav deka ne se tie usni so gi sakam. i tolku. za edno viduvanje so traese 5 min jas se gusam vo solzi. ZASLUZENO, ne vikam ne. Decko mi e dusa, najdobriot covek so sum go stretnala. mi se lutese 2-3 nedeli i posle rece deka pak sme zaedno. dali me saka? bevme zaedno na odmor, bese preubavo...ama ne znam. za malce epten ke go izgubev i toa me natera da go cenam kolku sto covek moze najmnogu da se ceni. znam treba vreme da pomine. ama ajde, ako ima nekoj so pominal niz ova neka mi kaze kako da se odnesuvam. jas sum bolna:) mu dzvonam na sekoj saat, znam da go iznerviram do max, sakam da si ide rano doma, ljubomoram na negoviot najdobar drugar...uzas stanav. a ne bev ni slicna na ova. ladna i bezgrizna bev dodeka nemu mu bese vaka. mn sme privrzani, mn raboti sme pominale zaedno a nekoi ke recat malku e edna godina.
Mi vika deka me saka, mu veruvam zoso znam deka ne bi lazel. Sea se najavuvase deka ke dojde moj bivsi od avstralija so porano mi znacel mn. Go otkaciv, ne sakam nikoj i nisto drugo so ne e decko mi. I on me branese, mu vikase na bivsiot deka ke sum so nego i deka ke bidam kaj nego doma dodeka on e u mkd. da se razbereme, jas sum od vnatresnosta, decko mi e od skopje.
kazete mi kako da se odnesuvam so nego, kako da mu dokazam deka se kaam za taa greska i deka se smeniv za nego i deka ziveam samo za nego. imam 20 god a neam zelba za nikoj dr. zboram so drugarki i sekoha si ima po nekoe tajno zelbice. jas nemam, moze sum vikala deka ovoj ili onoj e ubav,ama nikogas deka e poubav od mojot. nema da vi se veruva znam. specificen coek sum.
pomagajte iskusni ljubovdzii, ne sum bila u dolga vrska do sea, me saka li som e uste so mene? :nesvest:

samo da ti kazam deka ljubomorata ja unistuva ljubovta. Ljubomorata e bolest. Radi eden ljubomoren debil najubavite godini na faks gi pominav doma kaj nego. Neam kolegi od fak, neam nikakvi kontakti so nikogo i ne mozam da ti objasnam kolku se kaam za tie godini. treba da gi gledas rabotite na dolg rok: utre ke pocnes na rabota i ke imas kolegi ili nema da rabotis za da gi zadovolis negovite bolni potrebi.
Mojot stav e deka ljubomorata vo vakvi razmeri proizleguva od seksualno nerealizirani osobi koj se mislat deka site mazi na svetot se bolji od niv i deka na site im e pogolem od negoviot(znam deka sega nema da gi priznaes negovite sposobnosti vo krevet i dimenziite i toa dali si mu prva, vtora ili prva i pol) ama dlaboko vo sebe si znaes a ke si go priznaes toa duri koa ke raskines.

malku zabegav od temata se so cel da ti kazam deka mojot sovet e da begas so podaleku od takov tip posto stravot koj go cuvstvuvas da ne ti titne nekoj kolega, e rezultat na psihicko maltretiranje na koe te izlozuva tvojot decko. Poentata na sekoja vrska e dati bide poubavo od sto ti bilo koga si bila sama.
Tvoe e da odlucis do koga ke ti bide ubavo tvojot svet da se sostoi samo od nego.

е да дадејте еден совет как да се дојде до женската шо ја сакаш ???

Аман бе tim4e. :pos:

Па зависи до девојката, пристапи и запознај се со неа, дознај што сака, оди на кафе со неа и то.

Море не ме слушај мене не ме бива за совети. :pos:

Привлечи и го вниманието некако. Биди помистериозен за да сака да дознае повеќе за тебе, треба да имаш голема доза на самодоверба и да го држиш стилот :):)

aj sea pomos od vas forumdzii ke baram. vo strumica sum na gosti i si fativ devojka, toa e ubaviot del, ama maaaaaalce poveke preterav so mene ispadna deka sum imal 20+ zenski do sega, a jas sum nemal ni edna, pa so da pravam, ako i kazam deka sum ja lazel ke UMRAM od stram, i 2 dena nemam spieno zaradi toa so i go kazav, pa ke ve MOLAM pomagajte

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom