Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Однесувај се слободно и оригинално, не се занесувај со испади на љубомора чисто ради тоа што истото можи да му се случи и него... биди таа што беше бидејќи вака си навистина ужас, правиш да се чуствува како што и ти си се чуствувала, загушена.....па знаеме кон шт води ова. Значи продолжи со старото темпо

штом сте толку љубоморни еден на друг значи дека се сакате и тоа многу ама штом толку се налутил за тоа,нему му е како да си го изневерила (да не речам имала однос со другиот) го сфаќа премногу трагично а за тоа што сега ти си станала каков што е бил тој порано...ја знаеш онаа "жената е како сенка...кога одиш по неа таа бега од тебе,сврти и грб и тргни на другата страна таа ќе иде по тебе".Штом е уште со тебе значи дека те сака,луѓето си простуваат и поголеми грешки од овие но се е до карактер.Ми стои како многу посесивен дечко а за таквите е многу тоа што си го направила,но како што кажав се е до карактер и сеа да не ти рушам филм и да ти речам дека тоа ќе му пречи нон-стоп ама и да направи нешто со друга тој си има покритие што води до караници расправии ама ти си го знаеш најдобро така да ако си се сакате може се да поминете...:smir:
good luck

Хендсом, љубомората не е мерило за љубов. Според муабетов колку повеќе љубомора толку повеќе љубов, не. Таа само знае да ги уништи работите како што можи во случајов, јас така мислам

Хендсом, љубомората не е мерило за љубов. Според муабетов колку повеќе љубомора толку повеќе љубов, не. Таа само знае да ги уништи работите како што можи во случајов, јас така мислам
не зборев јас за онаа болната љубомора...ама би била љубоморна на некој ако не те боли курац(во овој случај пичка) за него??

Љубомора е опасна работа...
...според мене вака,виновна си ти или не се случило тоа,под претпоставка дека е така и не си можела да се одбраниш...треба малку да оладиш,пушти му малку слобода со другарите и не го гуши постојано,доколку те сака се ќе си дојде на свое време само дај му малку време...со среќа :smir:

Kolku mir mi davaat vasite zborovi. Fala:)
drigarka mi go procita toa so go imam napisano i mi vikase:) sum se pretstavila mn naivno. Ok, taka se osekjam sea, onaka sum hiena:) ama koga sakam nekoj sakam, a u momentov da. Tuku zborot mi bese, ako stanam takva kakva so bev, da si iskacam u diskoeka so drugarki koga se vratam doma od sk, da ne mu dzvonam tolku cesto, ednostavno da bidam ramnodusna kon nekoi raboti, zarem ne misluite deka ke si napraam poloso? So ako rece, pak si istata, pak me macis, ajde begaj:( Mn e cuvstvitelen, premnogu. Nekoi sitnici go povreduvaat, a jas porano sum nemala pretstava deka on poradi tie sitnici ne spiel so nokji. Mn me sakase, isto kako i jas nego, samo mn poveke iskazuvase. sega jas sum na red:nesvest: ke umraaam, gleam na saat da pomine nekoe vreme za da mu se javam, da mu daam na znaenje deka mislam na nego...fala za prethodnite sovetcinja...sakam novi:) sakam da ucam :) se smeniv be, zarem ne e verojatno deka ljubovta pravi lugjetoda se menuvaaaaat? celo leto si go sedam domaaaa:( ucam elektrotehnikaa:( ne znam dali me saka ili me zali, ne saka da me ostavi sama da ne mi e tesko:( ne znam be...so zivot ke da bese:)
pisete mi ajde...ke poucam i ke proveram pakkk:) pozdravv

не зборев јас за онаа болната љубомора...ама би била љубоморна на некој ако не те боли курац(во овој случај пичка) за него??
Da, ljubomora ama se so granici...

Вака сега- јас сум ептен тазе на форумов, али гледам дека давате интересни совети, па и јас да си прашам.
Пред извесно време се запознав со еден фраер кој чисто онака физички ме остави без здив.Изгледа и нему нешо му проработеа хормончиња, па почнавме да си разменуваме вакви онакви погледи и насмевки, па телефони, па порачиња...Е сеа не знам како да го објаснам ова али ќе сфатите сигурно, поентава јасна беше на старт дека и двајцата не занима само секс и тоа еднократен.Елем после икс договори конечно се најдовме али во ситуација на кратко и на криење(човекот си има врска).И тука паднаа страсни бакнежи, изјави од типот ,,ах кога ја и ти..,, и толку, немаше повеќе време.
И
после тоа ништо.Го снема.Мислам не го снема буквално, го гледам низ град, али само на ,,здраво како си,, сме.
И не ми е јасно што е работава.Мислам не дека ке се треснам од земја, и даље мислам дека ако запнам ќе си го ќарам јас за една вечер, али не ми личи до толку да го бркам, пошо не дека немам солиден секс лајф и без него.Само сакам да знам што сум згрешила, за да не се лизгам пак во иднина...
Мислам дека бил обичен флерт, каде тој си ја билдал самодовербата, си ја проверувал способноста дали е уште ,,јак,, дали може со некоја друга освен неговата сегашна девојка.Може имале ситна расправија, може се размислувал за неговата врска дали е совршена.И така натаму. И на крај го добил она што го сакал,можеби не првата девојка која ја загледал, ама втората му возвратила на погледите, да додворувањата.И толку.Нему му е доволно.Зне дека уште е способен да заведе жена. Се враќа кај девојката набилдан со самодоверба и ужива. Жал ми е што ти се чувствуваш поинаку поради ова. Само обичен флерт кој не треба да те обесхрабрува. Не е до тебе, туку до неговата разнишана машкост поради должината на врската во која е, или било што друго.И не мора секој флерт да заврши со секс па да се чудиш ако е обратно.Понекогаш невиниот флерт е и поубав.Заборави и уживај.:smir:

во врска сум 3 и пол години, никогаш никаков страшен проблем сме немале во врската но секогаш сме се карале за најглупите работи, неколку пати и сме раскинувале за ситници и од инает ( ја мислев дека сум најголем инает но тој ме побива во секоја смисла) .така и пред некој ден јас му раскинав за глупост ( морам да кажам дека не ми е првпат така да напраам и обично јас сфакам што сум направила и јас го молам да се смириме) овојпат мислам дека сум у право и несакам да се смирам додека он не си ја увиди грешката. проблемот е што тој сега несака ни да ме слушне ни види . јас неможам туку така да избришам човек кој ми бил се во животот, да престанам да го сакам ( што не е во случајов) не би сакала да го изгубам од животов. треба да сфатам нешто со тоа што тој сака да ме избрише? или само чека повторно ја да го молам да се смируваме??

I mene mi treba pomos:( ke ima nekoj vreme da ja procita mojata prikazna???:) ajdeee
Kazete mi, kako da go vratam???
Uste sme zaedno, ama ne e istiot, a toa me boli.
Godnia i nekoj den sme zaedno, preubava vrska, premnogu ljubov i od dvete strani...
Se bese najubavo se dodeka ne utnav. Se sramam da kazam kako e se, ama srekja nekoi raboti na forumov se anonimni.
Bese mn ljubomoren i eden period mn me gusese toa. Se plasev da ne mi titne nekoj drugar zoso ke imase kavga, a i posle znam ke mu bese loso celo vreme.
Ne veruva vo drugarstvo masko-zensko, mislam veruva ama ne vo moite. A mene na pr nekogas mi treba sovet ili pomos od kolega od fax, nekogas premnogu mi treba necija pomos dali vo vrska so fax ili neso dr. kako da mu go objasnam toa?
I vo toj perood se pojavi nekoj so ne go bev videla mn vreme i da se razbereme, nikogas ne sum cuvstvuvala nisto za nego, a on za mene da, ne nesto jako ama sepak postoese. mi dojde pred zgrada so cvet, me gusna i uuf go mrazam prokletiot moment- me bacna. Se sluci nesto so ne go planirav. ne planirav da go zeznam decko mi. kako da mu dokazam deka jas stoev,usnite mi se zaledija koga pocuvstvuvav tugji usni na niv,koga pocuvstvuvav deka ne se tie usni so gi sakam. i tolku. za edno viduvanje so traese 5 min jas se gusam vo solzi. ZASLUZENO, ne vikam ne. Decko mi e dusa, najdobriot covek so sum go stretnala. mi se lutese 2-3 nedeli i posle rece deka pak sme zaedno. dali me saka? bevme zaedno na odmor, bese preubavo...ama ne znam. za malce epten ke go izgubev i toa me natera da go cenam kolku sto covek moze najmnogu da se ceni. znam treba vreme da pomine. ama ajde, ako ima nekoj so pominal niz ova neka mi kaze kako da se odnesuvam. jas sum bolna:) mu dzvonam na sekoj saat, znam da go iznerviram do max, sakam da si ide rano doma, ljubomoram na negoviot najdobar drugar...uzas stanav. a ne bev ni slicna na ova. ladna i bezgrizna bev dodeka nemu mu bese vaka. mn sme privrzani, mn raboti sme pominale zaedno a nekoi ke recat malku e edna godina.
Mi vika deka me saka, mu veruvam zoso znam deka ne bi lazel. Sea se najavuvase deka ke dojde moj bivsi od avstralija so porano mi znacel mn. Go otkaciv, ne sakam nikoj i nisto drugo so ne e decko mi. I on me branese, mu vikase na bivsiot deka ke sum so nego i deka ke bidam kaj nego doma dodeka on e u mkd. da se razbereme, jas sum od vnatresnosta, decko mi e od skopje.
kazete mi kako da se odnesuvam so nego, kako da mu dokazam deka se kaam za taa greska i deka se smeniv za nego i deka ziveam samo za nego. imam 20 god a neam zelba za nikoj dr. zboram so drugarki i sekoha si ima po nekoe tajno zelbice. jas nemam, moze sum vikala deka ovoj ili onoj e ubav,ama nikogas deka e poubav od mojot. nema da vi se veruva znam. specificen coek sum.
pomagajte iskusni ljubovdzii, ne sum bila u dolga vrska do sea, me saka li som e uste so mene? :nesvest:
Многу напната врска.Прво тој е љубоморен, тебе ти смета. Имаш бакнеж со друг, не по твоја вина, и сега е тоа уште поголема причина за љубомора.Сега па ти си љубоморна, ама и ти смета цело време да пазиш на саатот за да се јавиш.Треба да му се јавиш кога ке добиеш желба да му го чуеш гласот или кога ке сакаш без причина да му кажеш дека го сакаш, а не од страв дека ако не се јавиш тој ке мисли дека го изневеруваш.Тоа е веке страв, не тооооолку голема љубов како што опишуваш,Фактот што не сте од ист град, комплицира и тоа баш од аспект на љубомората. Некако си затворена за останатите машки(во смисла не ти е симпатичен никој) не заради тоа што твојот дечко е најубав туку оти мислиш дека е грешно да погледнеш друг и дека можеби тој ке дознае некако. Мислам дека треба да се опуштиш и да оставиш љубота да те води, не љубомората и стравот.Постојана контрола(заемна) нема да направи ништо добро.

во врска сум 3 и пол години, никогаш никаков страшен проблем сме немале во врската но секогаш сме се карале за најглупите работи, неколку пати и сме раскинувале за ситници и од инает ( ја мислев дека сум најголем инает но тој ме побива во секоја смисла) .така и пред некој ден јас му раскинав за глупост ( морам да кажам дека не ми е првпат така да напраам и обично јас сфакам што сум направила и јас го молам да се смириме) овојпат мислам дека сум у право и несакам да се смирам додека он не си ја увиди грешката. проблемот е што тој сега несака ни да ме слушне ни види . јас неможам туку така да избришам човек кој ми бил се во животот, да престанам да го сакам ( што не е во случајов) не би сакала да го изгубам од животов. треба да сфатам нешто со тоа што тој сака да ме избрише? или само чека повторно ја да го молам да се смируваме??
Прво и сама велиш дека сте раскинале за глупост. Не гледам причина зошто правите толку голема работа од ништо.
Второ, он е машко (ваљда). Инстинктот ќе го натера да не бара прочка дури и кога би ти згрешил. Посебно не за кавга настаната од глупост.
Трето, вие изгледа најдобро е да си се загубите за да почнете да ги цените другите што ќе дојдат во вашите животи. Гледам дека лошо се имате научено, често раскинување за глупости :smir:

епа секогаш е така никогаш нема големи проблеми секогаш караниците се за ситници и за најглупи работи, и со инает дали од твоја или од негова страна никаде нема да стигнете.Три и пол години сте во врска и ако уште се инаетите како мали дечиња тешко вас и тешко на вашата врска значи секогаш коа и да пукне нешто коа и да има караница вие како што кажуваш ти се инаетите и чекате кој прв ќе се јави да се извини.и како што викаш ти знам дека сум у право исто и он така вика и јас сум у право и не попуштам нека се јави она :). ЗНАЧИ ЗАБОРАВЕТЕ НА ИНАЕТОТ :smir:

Многу напната врска.Прво тој е љубоморен, тебе ти смета. Имаш бакнеж со друг, не по твоја вина, и сега е тоа уште поголема причина за љубомора.Сега па ти си љубоморна, ама и ти смета цело време да пазиш на саатот за да се јавиш.Треба да му се јавиш кога ке добиеш желба да му го чуеш гласот или кога ке сакаш без причина да му кажеш дека го сакаш, а не од страв дека ако не се јавиш тој ке мисли дека го изневеруваш.Тоа е веке страв, не тооооолку голема љубов како што опишуваш,Фактот што не сте од ист град, комплицира и тоа баш од аспект на љубомората. Некако си затворена за останатите машки(во смисла не ти е симпатичен никој) не заради тоа што твојот дечко е најубав туку оти мислиш дека е грешно да погледнеш друг и дека можеби тој ке дознае некако. Мислам дека треба да се опуштиш и да оставиш љубота да те води, не љубомората и стравот.Постојана контрола(заемна) нема да направи ништо добро.

tocno e toa..se plasam...i mu imam kazano deka povekje e strav toa sho go chuvstvuvam otkolku ljubomora. ama shto e tuka e...denes se e vo red:) se kontroliram nekako, mu kazuvam kolku go sakam koga zborime na mob, razmenivne nekoooolku sms poraki i ne znam....daj boze uste da me saka, nema na sho dr da mislam:):toe: fala u sekoj slucaj..pozz

Moj sovet: Ako si ti kriva, ako go sakas kako so vikas moli go, moli go dodeka imas sila za molenje, zoso se izmoril covekot izglea da zadovoluva necii kaprici. Ako te saka i ako go sakas bori se da uspee i prodolzi vaseto. Samo uporen covek postignuva dobri rezultati. so srekja

I vo toj perood se pojavi nekoj so ne go bev videla mn vreme i da se razbereme, nikogas ne sum cuvstvuvala nisto za nego, a on za mene da, ne nesto jako ama sepak postoese. mi dojde pred zgrada so cvet, me gusna i uuf go mrazam prokletiot moment- me bacna. Se sluci nesto so ne go planirav. ne planirav da go zeznam decko mi. kako da mu dokazam deka jas stoev,usnite mi se zaledija koga pocuvstvuvav tugji usni na niv,koga pocuvstvuvav deka ne se tie usni so gi sakam. i tolku. za edno viduvanje so traese 5 min jas se gusam vo solzi. ZASLUZENO, ne vikam ne.

Оваа е една од работите што многу ме нервира кај вас жените. Како може жити се објаснете ми, да ве баци некој без ваша дозвола? Да бев женско, колку сака нека биде вешт и нека ме зезне на некој начин ако не му врзам еден +бесконечност шамар има двата образа да му ги спојам еден со друг и има да му одлетаат на другата страна на планетава. Што значи ова? Дека јас можам комотно да ја залапам секоја жена што ќе ја сретнам на улица и нема да имам проблеми?

kako da mu dokazam deka se kaam za taa greska i deka se smeniv za nego i deka ziveam samo za nego.

Не можеш да му докажеш, само он може да се увери во тоа со тек на време ако покажеш промена во твоето однесување. Само времето може да ја закрпи оваа грешка, со тоа што ти треба да бидеш иглата и конецот. Виновна си за таа грешка, што значи биди спремна на принудна промена. Така да избегнувај муабети поврзани со неверство и низок морал, дури и како хумор не ги спомнувај.

Оваа е една од работите што многу ме нервира кај вас жените. Како може жити се објаснете ми, да ве баци некој без ваша дозвола? Да бев женско, колку сака нека биде вешт и нека ме зезне на некој начин ако не му врзам еден +бесконечност шамар има двата образа да му ги спојам еден со друг и има да му одлетаат на другата страна на планетава. Што значи ова? Дека јас можам комотно да ја залапам секоја жена што ќе ја сретнам на улица и нема да имам проблеми?

Не можеш да му докажеш, само он може да се увери во тоа со тек на време ако покажеш промена во твоето однесување. Само времето може да ја закрпи оваа грешка, со тоа што ти треба да бидеш иглата и конецот. Виновна си за таа грешка, што значи биди спремна на принудна промена. Така да избегнувај муабети поврзани со неверство и низок морал, дури и како хумор не ги спомнувај.
eee ja utnav preeska so toa citiranjeto:) vaka sea:

Epa moze drugar...si mislis ide da se vidite, te guska i cekas da te bacne u obraz i naednas pocuvstvuvash neso na usnite.i se trgas od nego i zboris kako nisto da ne bilo, a on samo edno'izvini, ne mozev da se vozdrzam'
Ama da bese samo ova, mislam podobro ke pominev kaj decko mi.Losoto e sho on mi najde poraka u mob u koja mu pisuvam na novodojdeniot deka mi ja napravil najibava vecerta( u smisla so dojde pred zgrada samo so se vrati od stranstvo so cvet za mene, i toa mi bese ednostavno ubav gest, a bev u takov napnat period)
I ne vikaj da si bil zensko ke bilo vaka ili onaka.Ednostavno ima momenti na slabosti.
i nie zenskite vikame nekogas: eh da sum masko ke bide vaka ili onaka...fakt e deka na teorija sme site mn jaki...:)

eee ja utnav preeska so toa citiranjeto:) vaka sea:

Epa moze drugar...si mislis ide da se vidite, te guska i cekas da te bacne u obraz i naednas pocuvstvuvash neso na usnite.i se trgas od nego i zboris kako nisto da ne bilo, a on samo edno'izvini, ne mozev da se vozdrzam'
Ama da bese samo ova, mislam podobro ke pominev kaj decko mi.Losoto e sho on mi najde poraka u mob u koja mu pisuvam na novodojdeniot deka mi ja napravil najibava vecerta( u smisla so dojde pred zgrada samo so se vrati od stranstvo so cvet za mene, i toa mi bese ednostavno ubav gest, a bev u takov napnat period)
I ne vikaj da si bil zensko ke bilo vaka ili onaka.Ednostavno ima momenti na slabosti.
i nie zenskite vikame nekogas: eh da sum masko ke bide vaka ili onaka...fakt e deka na teorija sme site mn jaki...:)
wooooooow...дечко ти нашол порака во која си пишала дека ДРУГ ти ја прави вечерта најубава ?!?! прво на што ќе помисли е дека си се опнала со него,а второ шо кур ќе ти е он ако друг ти овозможува "такви вечери"?!?!
да сум на местото на фраерот не би те ни погледнал...:smir:

Вака сега- јас сум ептен тазе на форумов, али гледам дека давате интересни совети, па и јас да си прашам.
Пред извесно време се запознав со еден фраер кој чисто онака физички ме остави без здив.Изгледа и нему нешо му проработеа хормончиња, па почнавме да си разменуваме вакви онакви погледи и насмевки, па телефони, па порачиња...Е сеа не знам како да го објаснам ова али ќе сфатите сигурно, поентава јасна беше на старт дека и двајцата не занима само секс и тоа еднократен.Елем после икс договори конечно се најдовме али во ситуација на кратко и на криење(човекот си има врска).И тука паднаа страсни бакнежи, изјави од типот ,,ах кога ја и ти..,, и толку, немаше повеќе време.
И
после тоа ништо.Го снема.Мислам не го снема буквално, го гледам низ град, али само на ,,здраво како си,, сме.
И не ми е јасно што е работава.Мислам не дека ке се треснам од земја, и даље мислам дека ако запнам ќе си го ќарам јас за една вечер, али не ми личи до толку да го бркам, пошо не дека немам солиден секс лајф и без него.Само сакам да знам што сум згрешила, за да не се лизгам пак во иднина...

:vozbud::vozbud:
мене ми се случи вакво нешто пред околу месец,месец и пол.не ми се погоди типката и толку,ја мислев за поинтересна ама ништо и сеа многу досадува и замара а ништо не сме имале само онака,мување заебанции.да не си од ср?:pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom