Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
SEVERINA напиша:
ma probav se,negovite drugari mi velat da pocekam da mu pomine lutinata zatoa sto epten mnogu bil iznerviran,a saka da pocekam da pravime muabet,vo porakite samo se navreduvame,a negoviot drugar veli deka saka samo da me proveri dali iskreno go sakam ili odma ke mu najdam zamena.Najmnogu od se me nervira negovata nedoverba posle 6 meseci.fala za prethodnite soveti,se nadevam deka ke mi pomognat.Kisses:wub:
Znaci ti ne bese sigurna deka te saka?Vidi za da imas so nekoj odnosi mora da bides potpolno sigurna vo nego , a ne samo onaka , zs. go sakas , pa ne e dovolno samo ti da go sakas , tuku i on tebe.Ako tipot ne reagira togas ne veredi da se zamaras , stavi go i ti na ignore , zs. ne ti e bas vazen da vidis kako ke pocne da reagira , a podobro e da vika bilo sto od kolku da ne vika nisto.

Jas sum potpolno sigurna deka go sakam poveke od se,nikogas ne sum se osekala vaka,a mislev deka i toj go cuvstvuva istoto za mene no ocigledno sum se lazela.I dvajcata se slozivme da imame odnosi i toa ne bese problemot.Ne mozam da sfatam sto ni se slucuva,sega pocna i da mi titka pa ne znam nitu sto da pomislam nitu sto da pravam.POMOS!

Izgleda ni samiot ne znaj sto saka,stom ednas ti titka a ednas te ignorira.Ili mozi pak svati deka ne trebase da se ponasa taka sprema tebe.

Јо, Северина.

Прво, кога бараш помош кажи колку години си, колку е тој, за да можеме да ти дадеме солиден совет.
Не можам ист совет да дадам на 15, 16, 26 и 36 годишници и да биде апликативен.

Второ, на која и да си возраст, батали го. Те опнал, му прочло меракот, си заминал, сега, му се придига па ти врти. Одјеби го.
Нит прв, а ни тпоследен сељо ќе ти биде, а та што се чувствуваш така, верувај, ќе помине оти да било вашето вистинска љубов немаше да бараш совет.
Ти текиња?!!

dajte pomosh sto da pravam vljuben sum vo edna ali ne se znam so nejze uste a uste utre ke mozam da ja gledam zasto zavrsuvame mi treba sovet so da pravam POMOS

EPa zapoznaj se pobrzo so nea:) utre imash sansa da se zapoznajs so nea:) pa posle celo leto e pred vas so ke prajte kako ke prajte:)
Just try!:P

letoto idev so eden decko 3 god postar od mene.ne idevme dolgo ali bese najubavo na cel svet.on e od drug grad i koga se vrativ vo sk izgubivme sekakov kontakt.svesna sum deka jas bev kriva za toa.ispadav kucka najgolema zasto go izvarav pred negovi oci.pricinata bese sto mislev deka ide so mene samo za da ja pravi drugarka mi ljubomorna(on e nejzin bivs decko).mene toa mn me povrdi zasto mi znacese poveke otkolku sto mozev da mu objasnam i da mu pokazam.se se sluci vaka:
ja se skarav so drugarka mi zaradi nego i nesakajki da go rasipam naseto drugarstvo(10 god sme najdobri drugarki a toa so tipot bese"greska vo moe pijanstvo") raskinav so nego.taa vecer mislam deka bese najteskata vo mojot zivot.ne mozev da sfatam deka e kraj na se sto me pravese srekna tie denovi.togas sfativ deka sum izgubila nekoj koj iskreno go sakam.ne pomiaa ni 2-3 dena toj me vikna da praime muabet da se smirime.sakav da se napravam ladna kako voopsto da ne me interesira a samo ja si znaev deka dodeka mu se smeev vo faca srceto mi placese.mu rekov deka sakam da razmislam za da ne zgresam pak.pominaa nekolku denovi dodeka jas"razmisluvav",a sekoja vecer bev so nego ili se muvavme ili se setavme a toj na site me pretstavuvase kako negova devojka.po nekolku dena pak me vikna da praime muabet.mojot odgovo bese ist a ocajno sakav pak da bidam NEGOVA DEVOJKA.mu vetiv deka slednata vecer ke mu kazam sigurno.a slednata vecer napraviv nesto za sto se kaam i posle edna god.go izvarav pred negovi oci i toa so deteto sto najmnogu go mrazi.taa vecer se vidovme uste ednas koga jas si odev nakaj doma. na liceto mu zabelezav dlaboka taga i ljubomra,ama gordosta ne mu dade da mi prozbori.slednite dva veceri nikade go nemase i nikoj ne znaese kaj e!tretata vecer se pojavi,se nacuka i dojde da mi kaze kolku sum go povredila i najinteresno bese sto mu vidov solzi u ocite.ali tie ne bea vazni pored tie zborovi sto mi gi kaza KRAJ E....
od taa vecer moze usre eden mesec se gledavme ali dvajcata navednuvavme glavi no sepak on polesno ja podnese razdelbata!!
pominaa 4 meseci kako se nemavme slusnato ni videno.jas sobrav sila i pred nova godina mu se javiv.trebase da se vidime sabajleto na 31 ali on ne mi se javi.nema veze jas pak mu se javiv da mu cestitam nova godina.posle toa dodeka bese vo sk trebase dase vidime ama on trebase da si odi negovite go vikaa doma zaso 3 meseci bese vo bosna.no neli bev jas vo prasanje i on ostana.toj den bese nesto posebno za mene cel den bevme zaedno.posle nekolku dena jas otidov tamu kaj sto zivee on i prvata gletka bese razocaruvacka za mene.on bese so druga.taa vcer cela diskoteka go vide kako placese i me molese da mu prostam mi kazuvase kolku toa mn on me saka ama neznam zasto jas ne mozev da mu poveruvam.isto taka neznam kako mu prostiv ama ne zaboraviv.slednite denovi ne mozese u oci da me pogledne.za nekolku dena jas si otidov i u sk celo vreme se slusavme i poraki i sve ostalo.
pred 1 mesec otide u bosna i sosem slucajno doznav deka zaminuva i otidov na avtobuska da go ispratam.toa sto se sluci tamu trebase da se vidi.lugeto sto stoeja na avtobuska ostanaa so okokoreni oci.tipot placese i mi maftase od busot a jas kako nekoe debice trcav po busot i placev.3 pati go soprevme avtobusot za da se iznaguskame za slednite 2 meseci.
i taka on si otide i od nego ni traga ni glas ni da pise ni butur.jas neznam sto da pravam so tipot neznam.....zbuneta sum do koska...ve molam sovet za nekoe vreme bi trebalo da se vidime a jas neznam sto da pravam so sebe i so nego a premnogu go sakam za da go povredam ili da go zaboravam.nemam sila da go zaboravam.

Jo напиша:
letoto idev so eden decko 3 god postar od mene.ne idevme dolgo ali bese najubavo na cel svet.on e od drug grad i koga se vrativ vo sk izgubivme sekakov kontakt.svesna sum deka jas bev kriva za toa.ispadav kucka najgolema zasto go izvarav pred negovi oci.pricinata bese sto mislev deka ide so mene samo za da ja pravi drugarka mi ljubomorna(on e nejzin bivs decko).mene toa mn me povrdi zasto mi znacese poveke otkolku sto mozev da mu objasnam i da mu pokazam.se se sluci vaka:
ja se skarav so drugarka mi zaradi nego i nesakajki da go rasipam naseto drugarstvo(10 god sme najdobri drugarki a toa so tipot bese"greska vo moe pijanstvo") raskinav so nego.taa vecer mislam deka bese najteskata vo mojot zivot.ne mozev da sfatam deka e kraj na se sto me pravese srekna tie denovi.togas sfativ deka sum izgubila nekoj koj iskreno go sakam.ne pomiaa ni 2-3 dena toj me vikna da praime muabet da se smirime.sakav da se napravam ladna kako voopsto da ne me interesira a samo ja si znaev deka dodeka mu se smeev vo faca srceto mi placese.mu rekov deka sakam da razmislam za da ne zgresam pak.pominaa nekolku denovi dodeka jas"razmisluvav",a sekoja vecer bev so nego ili se muvavme ili se setavme a toj na site me pretstavuvase kako negova devojka.po nekolku dena pak me vikna da praime muabet.mojot odgovo bese ist a ocajno sakav pak da bidam NEGOVA DEVOJKA.mu vetiv deka slednata vecer ke mu kazam sigurno.a slednata vecer napraviv nesto za sto se kaam i posle edna god.go izvarav pred negovi oci i toa so deteto sto najmnogu go mrazi.taa vecer se vidovme uste ednas koga jas si odev nakaj doma. na liceto mu zabelezav dlaboka taga i ljubomra,ama gordosta ne mu dade da mi prozbori.slednite dva veceri nikade go nemase i nikoj ne znaese kaj e!tretata vecer se pojavi,se nacuka i dojde da mi kaze kolku sum go povredila i najinteresno bese sto mu vidov solzi u ocite.ali tie ne bea vazni pored tie zborovi sto mi gi kaza KRAJ E....
od taa vecer moze usre eden mesec se gledavme ali dvajcata navednuvavme glavi no sepak on polesno ja podnese razdelbata!!
pominaa 4 meseci kako se nemavme slusnato ni videno.jas sobrav sila i pred nova godina mu se javiv.trebase da se vidime sabajleto na 31 ali on ne mi se javi.nema veze jas pak mu se javiv da mu cestitam nova godina.posle toa dodeka bese vo sk trebase dase vidime ama on trebase da si odi negovite go vikaa doma zaso 3 meseci bese vo bosna.no neli bev jas vo prasanje i on ostana.toj den bese nesto posebno za mene cel den bevme zaedno.posle nekolku dena jas otidov tamu kaj sto zivee on i prvata gletka bese razocaruvacka za mene.on bese so druga.taa vcer cela diskoteka go vide kako placese i me molese da mu prostam mi kazuvase kolku toa mn on me saka ama neznam zasto jas ne mozev da mu poveruvam.isto taka neznam kako mu prostiv ama ne zaboraviv.slednite denovi ne mozese u oci da me pogledne.za nekolku dena jas si otidov i u sk celo vreme se slusavme i poraki i sve ostalo.
pred 1 mesec otide u bosna i sosem slucajno doznav deka zaminuva i otidov na avtobuska da go ispratam.toa sto se sluci tamu trebase da se vidi.lugeto sto stoeja na avtobuska ostanaa so okokoreni oci.tipot placese i mi maftase od busot a jas kako nekoe debice trcav po busot i placev.3 pati go soprevme avtobusot za da se iznaguskame za slednite 2 meseci.
i taka on si otide i od nego ni traga ni glas ni da pise ni butur.jas neznam sto da pravam so tipot neznam.....zbuneta sum do koska...ve molam sovet za nekoe vreme bi trebalo da se vidime a jas neznam sto da pravam so sebe i so nego a premnogu go sakam za da go povredam ili da go zaboravam.nemam sila da go zaboravam.

A deckoto e od Bosna??Pa eve sega koga ke dojdi ke imate moznost da razgovarate i da vidite na sto ste.Ako go saks i ako te saka bori se za nego.

Со среќа. И излези од „јас сум гадна фраерка” филмот. Изигравање ладнокрвна кучка е тотален простаклук!

Јо, кај е сексот у приказнава?

MEne mi treba pomosssss:( Edno dete me bendisva(saka) ne mozam da kazam tocno..moite najdobri drugarki se vo mn.dobri odnosi so nego i probvat da me ubedat so nego nesto a vo sprotivno ke mi se nalutat.:( A jas nego go smetam samo kako drugar nisto poveke ako deteto e super jas nejkam decko!!! kazete mi so da pram..

MoNa` напиша:
MEne mi treba pomosssss:( Edno dete me bendisva(saka) ne mozam da kazam tocno..moite najdobri drugarki se vo mn.dobri odnosi so nego i probvat da me ubedat so nego nesto a vo sprotivno ke mi se nalutat.:( A jas nego go smetam samo kako drugar nisto poveke ako deteto e super jas nejkam decko!!! kazete mi so da pram..

Ај јави ми се :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: Така поубо ќе ми објасниш.да не се мачам да те гњавам овде за џабе. :icon_lol:

MoNa` напиша:

Леле муабетов ... за да не ти се налутат другарките се мислиш да се фатиш со некој што не го гледаш како иден дечко? Абре што ви е луѓе ... ова не треба ни да го помислиш, а не па да се секираш ... кај си нашла уствари такви другарки што се на страна на дечкото, а тебе те уценуваат со другарството? Откачи си ги со време ... ц ц ц и уште не ми се верува:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

п.с. Немој да се навредиш од мојов пост, ама јас стварно неможев да не ти го пишам тоа.:kajg:

Стварно многу глупа и несериозна ситуација.Ако имаш уопште такви другарки кои не го ценат твоето мислење и притоа ти наметнуваат со сила нешто од нивна страна веднаш отерај ги... а во однос на дечкото, па доколку не гледаш ни грам перспектива за вас едноставно не го ни залажувај човекот зошто после само поголеми проблеми и дилеми ќе си направиш

Jo напиша:

Прво огромна грешка од твоја страна што во пијанство без размислување си се сплеткала со дечко на твоја другарка без оглед дали сегашен или бивш. Другарка со која си толку време најверојатно ти е вистинска другарка, па си ја изгубила за некој што денес го има - утре не. Без оглед на конкретнава ситуација ... тоа секогаш е така и би требало да го знаеш тоа.
Друго што знам што да кажам ... по целиов муабет изгледа дека се сакате и повеќе од јасно е дека нема да имате нормална врска дека двајцата имате црни дамки од минатото, кои не се мали ... сте се изварале пред очи ... така да, колку и да се сакате секогаш ќе си префрлувате за тоа, и како што ми изгледа со вашите паузи (дека не сте од исто место) ќе се повторуваат такви работи.
Очигледно е дека сте помали, дека сите постапки се непромислени (барем како што ги кажа ти) па јасно е дека со такво однесување неможе да изградите една стабилна врска.
Што знам ... времето и годините ќе ви го донесат своето, а не гледам големи шанси да успее врскава ... можеби грешам, но ете, мое мислење е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom