Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Помири се со фактот дека ти (како машко) никогаш нема да смениш жена!Одам 4 месеци со девојка што не ми толку многу привлечно физички но умствено и начин на размислување ме привлече ( и рековме дека ќе почнеме со сериозна врска). Започнавме да одиме и беше топ до пред два месеци кога почнаа распавии околу различни гледишта таа сакаше да се гледаме секој ден мене тоа ми ствараше притисок и сакаше да знае се кај сум што сум доколку некоја ми пишала или сум и пишал да знае сака и слично. Зборевме дека тоа не ми се доапаѓа ама она веќе сега е премногу приврзана за мене и не сака да раскинеме, а од друга страна јас не сакам да раскинам бидејки според мене тешко е да се најде девојче со мајчински инстинкт и со домашни вредности, но од караниците кои траеа месец дена ги изгубив сите чуства и емоции према неа. Разговаравме и за тоа но дека нема емоции од моја страна во моментов према неа и да пробаме период дали ќе се вратат но, она искажа дека не сака да биде со некој кој нема да ја сака ама од друга страна не сакам да ме остави мене, исто и јас не сакам да ја оставам но не сакам да биде со некој кој нема и ја возрача љубовта према неа, бидејќи тоа никој не го заслужува. Малку е конфузно но тоа е доколку има некој совет и слично слободно нека пише може и во ПП. *сексот добро ни оди
Апсолутно неточно!Посесивност се раѓа кога се губи доверба после губењето доверба ништо не е нако што било
Ти друже си ја промашил темава...Да ама мене ми е дали да продолжам или да пекинам дали ќе ми се развијат чуства или нема. Бидејки не сакам таа личност да биде со некој кој нема да и враќа со љубов која таа безусловно ја дава. Ама пак од друа страна со сила убавина не бидува.
Ова е само делумна слика, затоа што во ЕУ и Ју-Ес-Еј, не се ни зимаат (законски), туку вонбрачно живеат! Посебно во европа ради социјални и којзнае какви помоши што ги зимаат на тој начин..Застрашувачки... Прегледај го приврзокот 452430
Сум слушнал таква работа за Италија.Ова е само делумна слика, затоа што во ЕУ и Ју-Ес-Еј, не се ни зимаат (законски), туку вонбрачно живеат! Посебно во европа ради социјални и којзнае какви помоши што ги зимаат на тој начин..
Бар за Франција сигурно знам, имам роднини таму..
Што пак не го мења фактот дека е застрашувачка статистиката!
povekje deluva deka ne ja sakash, ama i ne sakash taa da bide so drug.Да ама мене ми е дали да продолжам или да пекинам дали ќе ми се развијат чуства или нема. Бидејки не сакам таа личност да биде со некој кој нема да и враќа со љубов која таа безусловно ја дава. Ама пак од друа страна со сила убавина не бидува.
Грешна статистика. Го гледам "изворот", има само неколку држави и бројот на разводи кај нас е поголем од бројот на склучени бракови што нема шанса. Имам видено друга пореална статистика со сите држави, ама за повеќе години и ние имавме најмала стапка на разводи во Европа.Застрашувачки... Прегледај го приврзокот 452430
Извор: државен завод за статистика.Бројот на разводи во 2023 година бележи зголемување од 9.4 % во споредба со 2022 година и изнесува 1765 разведени
брака.
Сеа она тебе ти е совршена за да ти биде домаќинка и мајка на твоите деца, ама не ти е совршена за да ти биде девојка/жена/љубовница.Одам 4 месеци со девојка што не ми толку многу привлечно физички но умствено и начин на размислување ме привлече ( и рековме дека ќе почнеме со сериозна врска). Започнавме да одиме и беше топ до пред два месеци кога почнаа распавии околу различни гледишта таа сакаше да се гледаме секој ден мене тоа ми ствараше притисок и сакаше да знае се кај сум што сум доколку некоја ми пишала или сум и пишал да знае сака и слично. Зборевме дека тоа не ми се доапаѓа ама она веќе сега е премногу приврзана за мене и не сака да раскинеме, а од друга страна јас не сакам да раскинам бидејки според мене тешко е да се најде девојче со мајчински инстинкт и со домашни вредности, но од караниците кои траеа месец дена ги изгубив сите чуства и емоции према неа. Разговаравме и за тоа но дека нема емоции од моја страна во моментов према неа и да пробаме период дали ќе се вратат но, она искажа дека не сака да биде со некој кој нема да ја сака ама од друга страна не сакам да ме остави мене, исто и јас не сакам да ја оставам но не сакам да биде со некој кој нема и ја возрача љубовта према неа, бидејќи тоа никој не го заслужува. Малку е конфузно но тоа е доколку има некој совет и слично слободно нека пише може и во ПП. *сексот добро ни оди
Па никој не може да знае дали ќе ти се прекинат или ќе ти се развијат чувствата. Од една страна си искрен дека не те привлекува и не си сигурен во твоите чувства, а од друга страна па си страшно себичен затоа што не си сакал таа личност да биде со некој кој нема да и дава љубов. Значи, запрашај се дали си ти тој некој кој нема да и дава љубов? Дај си простор малку да утврдиш дали чувствата (умствени) исчезнале засекогаш, или се само пригушени од пречестите кавги и расправии и посесивност. Кога ќе го знаеш одговорот на тоа прашање, ќе знаеш и што понатака.Да ама мене ми е дали да продолжам или да пекинам дали ќе ми се развијат чуства или нема. Бидејки не сакам таа личност да биде со некој кој нема да и враќа со љубов која таа безусловно ја дава. Ама пак од друа страна со сила убавина не бидува.
Да ама мене ми е дали да продолжам или да пекинам дали ќе ми се развијат чуства или нема. Бидејки не сакам таа личност да биде со некој кој нема да и враќа со љубов која таа безусловно ја дава. Ама пак од друа страна со сила убавина не бидува.