Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Одам 4 месеци со девојка што не ми толку многу привлечно физички но умствено и начин на размислување ме привлече ( и рековме дека ќе почнеме со сериозна врска). Започнавме да одиме и беше топ до пред два месеци кога почнаа распавии околу различни гледишта таа сакаше да се гледаме секој ден мене тоа ми ствараше притисок и сакаше да знае се кај сум што сум доколку некоја ми пишала или сум и пишал да знае сака и слично. Зборевме дека тоа не ми се доапаѓа ама она веќе сега е премногу приврзана за мене и не сака да раскинеме, а од друга страна јас не сакам да раскинам бидејки според мене тешко е да се најде девојче со мајчински инстинкт и со домашни вредности, но од караниците кои траеа месец дена ги изгубив сите чуства и емоции према неа. Разговаравме и за тоа но дека нема емоции од моја страна во моментов према неа и да пробаме период дали ќе се вратат но, она искажа дека не сака да биде со некој кој нема да ја сака ама од друга страна не сакам да ме остави мене, исто и јас не сакам да ја оставам но не сакам да биде со некој кој нема и ја возрача љубовта према неа, бидејќи тоа никој не го заслужува. Малку е конфузно но тоа е доколку има некој совет и слично слободно нека пише може и во ПП. *сексот добро ни оди

Одам 4 месеци со девојка што не ми толку многу привлечно физички но умствено и начин на размислување ме привлече ( и рековме дека ќе почнеме со сериозна врска). Започнавме да одиме и беше топ до пред два месеци кога почнаа распавии околу различни гледишта таа сакаше да се гледаме секој ден мене тоа ми ствараше притисок и сакаше да знае се кај сум што сум доколку некоја ми пишала или сум и пишал да знае сака и слично. Зборевме дека тоа не ми се доапаѓа ама она веќе сега е премногу приврзана за мене и не сака да раскинеме, а од друга страна јас не сакам да раскинам бидејки според мене тешко е да се најде девојче со мајчински инстинкт и со домашни вредности, но од караниците кои траеа месец дена ги изгубив сите чуства и емоции према неа. Разговаравме и за тоа но дека нема емоции од моја страна во моментов према неа и да пробаме период дали ќе се вратат но, она искажа дека не сака да биде со некој кој нема да ја сака ама од друга страна не сакам да ме остави мене, исто и јас не сакам да ја оставам но не сакам да биде со некој кој нема и ја возрача љубовта према неа, бидејќи тоа никој не го заслужува. Малку е конфузно но тоа е доколку има некој совет и слично слободно нека пише може и во ПП. *сексот добро ни оди
Помири се со фактот дека ти (како машко) никогаш нема да смениш жена!

Од друга страна, жените ја имаат таа моќ...

Инаку точно знам колку е тешко да налеташ на таква "совршена" жена во денешно време! Те разбирам целосно..
Го разбирам и делот со "гушењето"!
...ама она нема да се смени :(

Посесивност се раѓа кога се губи доверба после губењето доверба ништо не е нако што било

Посесивност се раѓа кога се губи доверба после губењето доверба ништо не е нако што било
Апсолутно неточно!
Посесивен може да биде и некој без причина! Карактер е тоа..!

Баш обратно, посесивноста се раѓа откако ќе се влезе во еден вид на комфор зона и да. како што вика @PticaSelica тоа е карактерно и се тригернува со тек на време.

Да ама мене ми е дали да продолжам или да пекинам дали ќе ми се развијат чуства или нема. Бидејки не сакам таа личност да биде со некој кој нема да и враќа со љубов која таа безусловно ја дава. Ама пак од друа страна со сила убавина не бидува.

Да ама мене ми е дали да продолжам или да пекинам дали ќе ми се развијат чуства или нема. Бидејки не сакам таа личност да биде со некој кој нема да и враќа со љубов која таа безусловно ја дава. Ама пак од друа страна со сила убавина не бидува.
Ти друже си ја промашил темава...
тек сега гледам!

Не чувствуваш ништо према нејзе, ама како другарка/девојка ја идолизираш, идеализираш!

Се гледа дека уште си мал, ти фали животно искуство (т.е. животот уште не те изгазил)
Со тек на време ќе сфатиш дека баш оние луѓе кои си ги идолизирал (ова важи за двата пола, ама во случајов девојка), ќе те разочараат највеќе!

Веројатно има други попаметни што можат да ти пишат подобро... ама не е на одмет Susaro да го расчиташ на оваа тема!

Ова е само делумна слика, затоа што во ЕУ и Ју-Ес-Еј, не се ни зимаат (законски), туку вонбрачно живеат! Посебно во европа ради социјални и којзнае какви помоши што ги зимаат на тој начин..
Бар за Франција сигурно знам, имам роднини таму..

Што пак не го мења фактот дека е застрашувачка статистиката!

Ова е само делумна слика, затоа што во ЕУ и Ју-Ес-Еј, не се ни зимаат (законски), туку вонбрачно живеат! Посебно во европа ради социјални и којзнае какви помоши што ги зимаат на тој начин..
Бар за Франција сигурно знам, имам роднини таму..

Што пак не го мења фактот дека е застрашувачка статистиката!
Сум слушнал таква работа за Италија.

povekje deluva deka ne ja sakash, ama i ne sakash taa da bide so drug.

ti si toj komu taa dava ljubov, a ti ne i vrakjash, ili vo prevod, ti si istiot toj shto go opishuvash kako lichnosta za so koja ne sakash taa da zavrshi.

poprilichno sebichno, ok e ti da ne i vrakjash ljubov, no ne e vo red drug da ne i vrakja ljubov? shto ako drug podobro i povekje kje i vozvratuva na nejzinata ljubov?

istotaka, ako pri prva kavga si gi izgubil emociite, toa e daleku od ljubov, ili da bidam poprecizen, ne si ja sakal najverojatno tuku samo si osekjal strast ili ti bila atraktivna, si ja idoliziral taka kakva shto taa ne e.

emocii mozhat da se intenziviraat ili minimaliziraat, chim vekje ischeznat od moe lichno iskustvo, ne e mozhno da gi imash povtorno, bar sigurno ne na ist nachin.

Грешна статистика. Го гледам "изворот", има само неколку држави и бројот на разводи кај нас е поголем од бројот на склучени бракови што нема шанса. Имам видено друга пореална статистика со сите држави, ама за повеќе години и ние имавме најмала стапка на разводи во Европа.
Автоматски споено мислење:

Бројот на разводи во 2023 година бележи зголемување од 9.4 % во споредба со 2022 година и изнесува 1765 разведени
брака.
Извор: државен завод за статистика.

1000000620.jpg
Што значи цели 10 пати повеќе се во статистиката на ропациве.

Последно уредено:
Сеа она тебе ти е совршена за да ти биде домаќинка и мајка на твоите деца, ама не ти е совршена за да ти биде девојка/жена/љубовница.

Па никој не може да знае дали ќе ти се прекинат или ќе ти се развијат чувствата. Од една страна си искрен дека не те привлекува и не си сигурен во твоите чувства, а од друга страна па си страшно себичен затоа што не си сакал таа личност да биде со некој кој нема да и дава љубов. Значи, запрашај се дали си ти тој некој кој нема да и дава љубов? Дај си простор малку да утврдиш дали чувствата (умствени) исчезнале засекогаш, или се само пригушени од пречестите кавги и расправии и посесивност. Кога ќе го знаеш одговорот на тоа прашање, ќе знаеш и што понатака.

Друже, пушти го девојчето да си најде друг. Не си го трошите времето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom