Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Типчето е очигледно загреано за тебе. Сите тие барања на домашна и есеи и сл. се доказ за тоа. А сака да испадне фраер пред другарите и затоа се дешава тоа, чекор - па повлекување. А и годините ви се тие, несигурен е во себеси. За тоа што рекол дека ќе дојде и не дошол, нема никакво оправдување!Da ne dolzham mn.
според ова што го кажа не се прави фраер -.- туку го тестира теренот...од негова гледна точка ти си ТОТАЛНО ЛАДНА за него. Пушти му муабетче, насмеј му се, јави му се ти викни го, искочете другарски - па макар и за школо зборете, гушни го кога ќе го испраќаш, БИЛО ШТО! Вака само ќе мисли дека не си заинтересирана и он ќе изгуби интерес. Не треба да чекате вака се на машкото да оставите...направете нешто мајкумуImam 17 godini...vekje podolgo vreme mi se svigja edno dete.Uchi vo istata gimnazija kako i jas, no e vo drug klas.Se zapoznavme pred okolu 1 godina, no jas togash ne mu obrnuvav posebno vnimanie. Pred 6 meseci bevme na ekskurzija i sosema sluchajno se najdovme na isto separe vo diskotekata, pochnavme da pravime muabet i mi se vide nekako simpatichen, no povtorno ne obrnuvav vnimanie na nego.Koga se vrativme vo Skopje mi se javi. Otprvin neznaev deka e toj na telefon, nie vsushnost nikogash ne sme ni razmenile broevi. Bev iznenadena. Me zamoli da se vidime za da sum mu pozajmela nekoja kniga koja shto mu kazhale deka ja imam. Se soglasiv. Toj vikend bev sama doma i mi bea dojdeni drugarki na spienje pa zatoa nabrzina se vidovme i sosema nesvesno ja odbiv negovata ponuda da odime na kafe. Pominaa nekolku nedeli. Sekoj den go gledav vo shkolo. Ne zboruvavme nishto, no sepak sfativ deka pochnuva da mi se dopagja. Vo narednite 3 meseci mi se javi ushte 5-6 pati sekogash barajkji nekakva pomosh od mene( domashna, knigi, esej ili shto li ushte ne) no sekogaqsh povrzani so shkolo.Na tie sredbi ne se sluchuvashe nishto posebno. Kje mi se javeshe, kje zborevme po 15-20 min na telefon, kje se videvme, kje mu dadev shto mu treba i tolku! No pochna premnogu da mi se svigja. Mozham da kazham i deka stanav opsednata so nego.:nesvest: Toa i ne e bash vo moj stil bidejkji dosega sekogash sum izbegnuvala vrski i privrzuvanja.Sum si se drzhela do muvanje i toa mi bilo sekogash dosta.Nikogash ne sum bila dovolno zatreskana vo nekoj za da mislam na nego celo vreme, da mu go proveruvam facebook-ot 39874982 pati na den ,da iskacham namerno na mesta kade shto znam deka kje go vidam i slichno, kako shto sum ochigledno zatreskana sega:icon_redf Pred 2 nedeli mi se javi vo 2 po polnokj! Beshe pijan! Zboruvashe gluposti. Vo toj moment mu go zema nekoj od negovite drugari telefonot i pochna da mi zboruva deka me saka prepravajkji se deka e on. Me moleshe da sme se videle i slichno. Ljubezno odbiv opravduvajkji se deka mi e premn kasno za da izlezam povtorno od doma i naglasiv deka bi sakala da mi se javi koga kje bide trezen. Cela vecher mi zvonea na mobilen no nesakav da bidam predmet na potsmev na negovite drugari, pa ne krevav. Dolgo vreme ne slushnav nishto od nego. Duri i vo shkolo ne doagjashe. Koga prashav kade e mi kazhaa deka negovite drugari go prinuduvale da bega od shkolo. eden den go najdov i go prashav za toa javuvanje. Mi kazha samo: '' Abe ne bev jas. Izvini. Sakav da ti kazham ushte odamna no mi beshe mn sram. Pijani mi bea drugarite pa zboruvaa gluposti.'' . I tolku beshe.Sega povtorno mi se javi pred 1 nedela no ovojpat ne mi pobara nikakva usluga. Samo sakashe da se vidime...se soglasiv..se vidovme, no na mn kratko...dojde so izgovor deka mora da odi so drugarite. Neshto bitno mu izleglo no deka saka da se vidime povtorno. Sekako deka prifativ. Mislev deka konechno kje ja imam mojata shansa i mozhebi kje soberam hrabrost da mu kazham deka mi se svigja.. No se sluchi neshto shto najmalku ochekuvav....Toj ne dojde!!! Chekav sama 25 minuti gledajkji vo telefon i nadevajkji se deka kje se javi so nekakvo objasnuvanje..NO NISHTO!
Utredenta vo shkolo se izvadi so nekakov izgovor deka majka mu doznala deka ne ide podolgo vreme na shkolo pa se karal so nea...ne mu kazhav nishto..iako toa ne mi beshe dobar izgovor bidejkji sepak mozheshe da pishe deka nema da mozhe da dojde.Nemashe da go chekam popusto sama 25 min.
Da ne dolzham mn. Detevo mi se svigja premnogu! mi se javuva, a potoa se povlekuva. Vo shkolo mi priogja , chesto zborime na telefon i mi ima kazhano deka sum dobro devojche i deka mu e prijatno so mene.
No pravi chekor i se povlekuva.
Vsushnost mislam i deka ne ni me svigja tuku mu e samo od korist(domashni i sl.) a sega i deka stanav predmet za potsmev na negovite drugari( koi majverojatno doznale deka mi se svigja bidejkji za zhal mn lugje znaat deka mi se svigja) ????!!
shto mislite deka treba da napravam? da zboram li so nego? da mu kazham deka mi se svigja? sigurna sum deka dlaboko vo sebe,pozadi ovaa negova maska na ''fraer'' e dobro dete. No, kompletno sum zbuneta. navistina se ponasha ko kreten i nekoi negovi postapki se neprifatlivi kako koga me ostavi na cedilo da go chekam bez da kazhe nishto....i na kraj da ne dojde...
Ili ednostavno da se otkazham od nego? :nesvest:
Odnapred blagodaram![]()
што со нас е многу глупо прашање кое е премногу директно со што го става дотичниот во глупава ситуација...Типчето е очигледно загреано за тебе. Сите тие барања на домашна и есеи и сл. се доказ за тоа. А сака да испадне фраер пред другарите и затоа се дешава тоа, чекор - па повлекување. А и годините ви се тие, несигурен е во себеси. За тоа што рекол дека ќе дојде и не дошол, нема никакво оправдување!
Погрешно е тоа што дозволуваш многу луѓе да дознаат кој свиѓаш, имај на ум дека тоа е многу погрешна работа и никогаш нема да имаш корист од тоа.
Со типчето имате добри контакти, ти се јавува да се видите, што е убаво, бидејќи денеска се кисне по чатови и такви работи. Искористи погодна прилика, ако мислиш дека е во ред, сврти муабет на тема „што со нас“, и одговори си сама на прашањата, наместо ние.
не си глупавИ јас сум вљубен во една типка се би направил за неа, ама сум преглупав да отидам да ја бацам(или да и кажам здраво) за да и покажам дека ми значи нешто(или дека постои), но нема ништо да бидне пошто како што погоре пишав сум преглупав!
не си глупав
срамежлив си
и немаш самодоверба
(без навреда)
19 години имаш, толку ли си бил без социјален живот до сеа
ипак си МАШКО!
БИДИ МУЖ!
xD
Фала, немав време многу многу со учење окупација и отиде social life
ке бидам од сега!
И јас сум вљубен во една типка се би направил за неа, ама сум преглупав да отидам да ја бацам(или да и кажам здраво) за да и покажам дека ми значи нешто(или дека постои), но нема ништо да бидне пошто како што погоре пишав сум преглупав!
Брат мислам дека не си глуп, туку многу му ја мислиш како ке биде целата ситуација. Исклучи го мозокот барем за неколку секунди и пробај нешто да направиш, соочи се со самиот себеИ јас сум вљубен во една типка се би направил за неа, ама сум преглупав да отидам да ја бацам(или да и кажам здраво) за да и покажам дека ми значи нешто(или дека постои), но нема ништо да бидне пошто како што погоре пишав сум преглупав!
:back:Песничкава е легенда (една од најдобрите рок љубовни балади):smir:ftopic:
Колку години има девојка ти ?Значи на 15ти Април праам два месеци со девојка ми и незнам што да и купам. Незнам зашто но не ми текнува ништо онака да смислам да и купам.. ако може да ми предложите нешто онака поромантично да биде али и не премногу скапо до 600ден максимум. Немора да биде само едно нешто може повеке работи али цената да биде до 600ден
ПС: Мечиња такви работи не, бидејки првиот месец и купив мече со една кутија во вид на срце.. и тапа е по втор пат да и купувам исто нешто.
2 месеца идат само...посвежо здравје:back:Песничкава е легенда (една од најдобрите рок љубовни балади):smir:
Колку години има девојка ти ?
Ако е тинејџерка купи и BU сетче (тоалетна вода со дезодоранс) или Adidas сетче (тоалетна вода и дезодоранс)... ги има во Супер Тинекс, Зебра центар или Веро (секаде уствари) и се околу 500 денари со виткање ќе те фати 600:smir:
Исто така бидејќи одите 2 месеца, може да ја изнесеш на убава пијачка или вечера (во фиренца на плоштад или далметфу на плоштад) и тоа да ви биде меракот за двајцата
Или најслатко само едена убава кала (цвеќе) само со машна без фолии или виткања и убава честитка на која пишува те сакам а потоа на една пијачка (мерка и за тебе и за неа)