Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки имам проблем па ришив да се обратам тука.Се заљубив во дете 2 год поголемо од мене и почнавме онака да се допишуваме додека тој не ми пиша дали сакам да се мувам со него и јас нормално одбив бидејќи не го сакав но после тоа почнаа да се појавуваат чувства кон него и тој повторно ми пиша да му местам некоја ако сакам можам и сама да се местам јас вечерта бев збунета и не можев ништо да му пишам.Утредента му признав дека ми се допаѓа ама тој ме праша што ако ми е мене само за мување и јас пишав океј се издоговоривме да се видиме ама ми испадна некоја неодложна работа и ништо од дејтот.После тоа му се извинив ама ми се испонаша ладно..После 3 дена пак ми пиша ама ја му лупнав корпа и сама незнам зашто после отиде на одмор и го снема..Кога се врати му пишав и се беше онака ама ја дознавам дека тој цело време идел на места ја каде што одам за мене..така ми потврди заеднички другар ама една вечер се сретнавме и ја не се поздравив се испонашав зошто бев нервозна ми имаше оставено сеен на пораката..потоа му сс извинив на чат ама пак ладно ми се понашаше и сега дознавам од една другарка дека во диско бил даска пијан им се пуштал на сите девојчиња сакал да смува некоја било која..другарка ми му рекла дека е со мене и тој рекол со неа ништо не правам мала е за мене и се обидел да смува другарка од другарка ми ама таа побегнала.Друга другарка цело време вика дека ме гледа со чувства а и неколку пати на чат ми има индиректно изјавено љубов..Незнам на што да сметам..Дали ме сака или сака да ме искористи?Незнам како да постапам..

Имаш 13-14 години..
Рано ти е за дечковци,секс и дискотеки.

Здраво дечки имам проблем па ришив да се обратам тука.Се заљубив во дете 2 год поголемо од мене и почнавме онака да се допишуваме додека тој не ми пиша дали сакам да се мувам со него и јас нормално одбив бидејќи не го сакав но после тоа почнаа да се појавуваат чувства кон него и тој повторно ми пиша да му местам некоја ако сакам можам и сама да се местам јас вечерта бев збунета и не можев ништо да му пишам.Утредента му признав дека ми се допаѓа ама тој ме праша што ако ми е мене само за мување и јас пишав океј се издоговоривме да се видиме ама ми испадна некоја неодложна работа и ништо од дејтот.После тоа му се извинив ама ми се испонаша ладно..После 3 дена пак ми пиша ама ја му лупнав корпа и сама незнам зашто после отиде на одмор и го снема..Кога се врати му пишав и се беше онака ама ја дознавам дека тој цело време идел на места ја каде што одам за мене..така ми потврди заеднички другар ама една вечер се сретнавме и ја не се поздравив се испонашав зошто бев нервозна ми имаше оставено сеен на пораката..потоа му сс извинив на чат ама пак ладно ми се понашаше и сега дознавам од една другарка дека во диско бил даска пијан им се пуштал на сите девојчиња сакал да смува некоја било која..другарка ми му рекла дека е со мене и тој рекол со неа ништо не правам мала е за мене и се обидел да смува другарка од другарка ми ама таа побегнала.Друга другарка цело време вика дека ме гледа со чувства а и неколку пати на чат ми има индиректно изјавено љубов..Незнам на што да сметам..Дали ме сака или сака да ме искористи?Незнам како да постапам..

Симпатично девојченце. И јас исто размислував во средно.
Но, го научив следново.
Мажите, ќе видиш и самата, се прекрасно едноставни суштества.
Ако сака нешто, оди по него. Не знае за препреки.
Ако е ладен и те игнорира, не е заинтересиран.
Како што ти пишал тогаш, така не ти пишал сега.
Остави. Дечковци еден куп. Не му се понижувај.

А извини вака ама женати прво му кажвит многу лоши работи за тебе, а после се враќат кај тебе скришно од татко и? Колку години имат таа 16?? Јас да сум на твое место не ни би ја зела ама ајде атер детето, а на татко и објасни му дека детето не е "little Jesus", ти си и го напрајл.

Да, лоши работи за мене за да се оправда себеси...
Детето не е мое, ама исто како мое го сакав, сакам...

Потребен ти е совет? Еве тука обрати се!

Еве ни и една советчилница.
Можете да се обратите доколку ви е потребен некој совет, ако имате љубовен проблем или проблем кој е во врска со сексот.

И без несериозни коментари :se_ molam
Pisi mi[DOUBLEPOST=1502471146][/DOUBLEPOST]Mi treba sovet[DOUBLEPOST=1502471402][/DOUBLEPOST]Potreben mi e sovet

Последно уредено:
Годинава се запознав со една девојка. Со првиот муабет и двајцата сфаќаме дека имаме еден куп заеднички работи. Мене ми се допадна девојката и разговорот со неа и разменивме контакт инфо. Кога ја додадов на фб видов дека има дечко, и тоа има слики кои што се ставени уште пред неколку години од нив двајца, што значи дека прилично долго се во врска.

Еден ден ми пиша и напраивме онаков добар муабет од саат-два, и уште подобро се запознавме. После недела дена пак исто, она прва пишува. Ова се почесто се случува и зборуваме секој ден. (она сеуште започнува голем дел од разговорите)

Пред скоро време ме викна да излеземе, јас и она. Кога ме праша за ова малку се збунив бидејќи она е во врска и не знам како дечко и ќе реагира на тоа. Излеговме, беше океј. Ништо посебно.

Е сеа мене почна да ми се допаѓа девојкава, а и 90% сум сигурен дека и она го мисли истото за мене. Не се ова само пријателски разговори, туку баш онакви разговори до ниедно време, и на се тоа разговараме секој ден, понекогаш и повеќе пати во денот. Сметам дека и двајцата сме во таква ситуација кога си се допаѓаме ама ќе се преправаме дека не е така бидејќи едниот од нас е во врска.

Мене другарите ми велат дека сигурно ме свиѓа. Како да постапам? Да и кажам дека ми се допаѓа?

Дали е она заинтересирана зависи од тоа за што правите муабет, и дали она е таква што се допишува од што има многу време, нејќе да биде сама, или слично, или зошто стварно сака да го прави тоа. Можеби правите некои лични муабети кои не може да ги направи со било кој друг и затоа комуницира баш со тебе.
Тоа што излегла со тебе така, значи дека или е премногу млада за да биде претпазлива/свесна, или спремна е, заради желбата да излезе со тебе, да ја сноси одговорноста да ѝ раскине дечкото доколку дознае дека излегла со тебе. Тоа би значело, дека или е "глупава"(наивна, млада), или дека ѝ значиш повеќе отколку дечко ѝ.

Размислувам многу долго време,премногу сум збунета и имам потреба за различни совети и мислења, па одлучив да го направам тоа овде.
Пред неполна година започнав врска на далечина со дечко кој ги исполнуваше критериумите што ги сакам кај некоја личност.
Врска како врска, се состои од караници и смирувања.
Знае да ми попушти во ситуации каде што некој друг не би толерирал и би ставил крај.
Пред неколку дена бевме заедно, отидов во неговиот град како што договоривме претходно и да го поминеме денот заедно бидејќи за некој ден ќе оди на печалба.
Наместо да го искористиме денот, тој речиси 3 часа од како пристигнав си седеше на интернет, мрмореше, и речиси не ми посветуваше внимание.
Наместо да ги искористиме деновите што ги имаме пред да замине, налетав на доста ладен однос кон мене.
Се почуствував вишок, си ги собрав работите, му реков да продолжи да седи на интернет и јас си отидов.
Поминав долг пат за да се случи тоа.
Додека чекорев по улиците разочарана, без сознание, тој ме бараше на телефон и ме преколнуваше да се вратам, јас не се вратив. Пристигнав на автобуската станица, ниту сама не знаев како но тој ме уценуваше дека би било крај за нас доколку не се вратам, доколку не поработам на моето однесување и правење инциденти.
Инцидент? Затоа што си отидов дома само заради тоа што нему не му бил денот, а мене ме третираше како предмет? Доста не фер работа од него иако и јас имав удел затоа што си отидов.
Ги средивме некако проблемите, но од друга страна не.
Од тогаш, постојано ми префрла за тоа, постојано е нерасположен, постојано се однесува со мене ладно, незаинтересирано, сеедно.
Сето тоа го проголтав бидејќи не сакам да создавам тензии пред неговото заминување.
Во себе си велам - ете сега ќе отиде во туѓина, и така ќе олади, а од нашата врска нема да има ништо.

Можеби навистина е до мене, не знам.

Имаш интересен начин на пишување. :) Обично мажите имаат проблем да се поврзат со своите чувства, па најверојатно барем едниот од вас треба да биде посвесен за се што се случува за да може да балансира да нема вака недостаток на комуникација. Инсистирај за се да се комуницира.

Уште ли постојат мувања, јас мислев со срце на фејсбук иде тоа сега. Па добро, сака да ќари нешто дечкото, сега од тебе зависи дали сакаш или не. Штом збориш за сакање и допаѓање, уште си мала мислам, и пази да не ти ги повреди чувствата со тоа што ќе бидете заедно само еднаш.

Ако има и ако имаш 15-16-17год. јасно ми е.
Прво не верувај на секакви муабети.
Второ,батали интернет за вакви ствари.
Искачаш и му кажуваш или во фаца или од околу.
И прати ситуација.
Дечкото или сака да си тепа време само, да си праи бројка, ништо сериозно..или е таков се менува на 360 у краток временски период.
Не си тупи мозок и срце ако имаш 15-16год.

Многу се извинуваш, девојче, не го прави тоа во иднина.
Дечкото е млад мајмун и скока на секоај сукња. Нит те сака тебе нит некоја друга, нит самиот знае каде е. Батали.

Давајте совееет.. имам анксиозност,,, и се тоа ок, мина анксот минатата година фатив дечко, супер ми беше..по некое време заеба работа тој.. иии почнав да се ладам, а тој да е упорен да не ме изгуби,,седев во врска еден долг период само поради што ми беше мирна душата,а престанаа и пеперутки и се..така да, си викав еден е животот да си најдам барем тоа што треба.... ама разделбата тешка..тој почна повеќе да се навлекува, влечев неколку месеви без желба и конечно решив да се разделам..цела испотресена пошто не знам сама да бидам.. и се тоа ок, да не се појавеше на сред врска коа се обидов да му раскинам пред 6 месеци и пауза му реков, дечко со кој што комуницирам, а има женска,,. и налет тоа, се навлековме еден на друг без ништо да праиме... опседнати сме.. вчера и испади емотивни и плачења ..а тој женска има долга врска.. а не знае како да ја раскине.. а ептен се навлековме.. прекинав контакт, ама не можам да јадам пијам спијам од грижа на совест од мака од што и да е.. дајте совет дека ке си погинам кај и да е :):):):)

Давајте совееет.. имам анксиозност,,, и се тоа ок, мина анксот минатата година фатив дечко, супер ми беше..по некое време заеба работа тој.. иии почнав да се ладам, а тој да е упорен да не ме изгуби,,седев во врска еден долг период само поради што ми беше мирна душата,а престанаа и пеперутки и се..така да, си викав еден е животот да си најдам барем тоа што треба.... ама разделбата тешка..тој почна повеќе да се навлекува, влечев неколку месеви без желба и конечно решив да се разделам..цела испотресена пошто не знам сама да бидам.. и се тоа ок, да не се појавеше на сред врска коа се обидов да му раскинам пред 6 месеци и пауза му реков, дечко со кој што комуницирам, а има женска,,. и налет тоа, се навлековме еден на друг без ништо да праиме... опседнати сме.. вчера и испади емотивни и плачења ..а тој женска има долга врска.. а не знае како да ја раскине.. а ептен се навлековме.. прекинав контакт, ама не можам да јадам пијам спијам од грижа на совест од мака од што и да е.. дајте совет дека ке си погинам кај и да е :):):):)

Добро си постапила што си прекинала контакт. Боли, но ако дечкото не е сигурен за раскинување, немој да бидеш причина за нечија несреќа. Се ќе си помине како што треба. Ти биди сигурна дека си постапила морално и како што треба. Нормално дека те боли и тебе зошто си се зближила многу со некого во многу кратко време, и може да гледаш со неверување, но за навистина да бидеш повржан со некого треба и време да се помине исто така, па да се види "што е-како е" навистина.

Последно уредено:
Dali 10 partnerki se premnogu partnerki za eden maz(so koi bi imal nezastiten bez kondom seksualen odnos) baram samo ozbilni odgovori, ve molam.

Dali 10 partnerki se premnogu partnerki za eden maz(so koi bi imal nezastiten bez kondom seksualen odnos) baram samo ozbilni odgovori, ve molam.

Да. Што повеќе партнери менуваш, а не користиш кондом, шансите да се префати некоја сексуално пренослива болест само се зголемуваат.

Доволно е една инфицирана да имал па да префати нешто.

Se zaljubiv vo eden decko koj sto so 11 partnerki imal nezastiten odnos, od koi dve dolgi vrski, toj se kolne deka toa bilo vo fakultetskite denovi, deka od sega pa natamu ima pominato 8 godini, a isto taka i sega mi prizna deka imal so edna skopjanka seks za edna vecer. Saka da odime za ozbilno(duri spomnuva i deka saka da se zememe) jas se razveduvam, no premnogu mi e strav da imam odnos so nego, mnogu ima smeneto partnerki jas sum cista od bolesti, zasega...
Imavme so kondom ednas, no mu pagase, rece bil pod stres, valjda performance anxiety imal i sakase bez kondom za da ne mu paga, no jas ne dozvoliv

Паметно од твоа страна што не си дозволила. Туку и тоа не е страшно, претрчајте до болница, и нека напрае тестирање за сексуално преносливи болести и тоа е тоа. Во "факултетските денови", господ знае тие што ги прошол тогаш со колку машки биле xD Наједноставно е да си одите до болница или кај што се прават тие тестови и да си проверите. Ништо страшно не е, а и двајцата ќе си бидете на сигурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom