Здраво дечки имам проблем па ришив да се обратам тука.Се заљубив во дете 2 год поголемо од мене и почнавме онака да се допишуваме додека тој не ми пиша дали сакам да се мувам со него и јас нормално одбив бидејќи не го сакав но после тоа почнаа да се појавуваат чувства кон него и тој повторно ми пиша да му местам некоја ако сакам можам и сама да се местам јас вечерта бев збунета и не можев ништо да му пишам.Утредента му признав дека ми се допаѓа ама тој ме праша што ако ми е мене само за мување и јас пишав океј се издоговоривме да се видиме ама ми испадна некоја неодложна работа и ништо од дејтот.После тоа му се извинив ама ми се испонаша ладно..После 3 дена пак ми пиша ама ја му лупнав корпа и сама незнам зашто после отиде на одмор и го снема..Кога се врати му пишав и се беше онака ама ја дознавам дека тој цело време идел на места ја каде што одам за мене..така ми потврди заеднички другар ама една вечер се сретнавме и ја не се поздравив се испонашав зошто бев нервозна ми имаше оставено сеен на пораката..потоа му сс извинив на чат ама пак ладно ми се понашаше и сега дознавам од една другарка дека во диско бил даска пијан им се пуштал на сите девојчиња сакал да смува некоја било која..другарка ми му рекла дека е со мене и тој рекол со неа ништо не правам мала е за мене и се обидел да смува другарка од другарка ми ама таа побегнала.Друга другарка цело време вика дека ме гледа со чувства а и неколку пати на чат ми има индиректно изјавено љубов..Незнам на што да сметам..Дали ме сака или сака да ме искористи?Незнам како да постапам..
Имаш 13-14 години..
Рано ти е за дечковци,секс и дискотеки.
Обично мажите имаат проблем да се поврзат со своите чувства, па најверојатно барем едниот од вас треба да биде посвесен за се што се случува за да може да балансира да нема вака недостаток на комуникација. Инсистирај за се да се комуницира.