Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
За ова не сум сигурен, ми даде фб профил, кој што пред тоа и бил деактивиран. Сега да и бил лажен профилот и цела историја таму?? Не ми се верува дека е толку забегана, од комуникацијата не забележав ништо необично.
Нека не те чуди и таа можност. Секакви луѓе постојат.

Значи накратко, прво она беше многу позаинтересирана, отако и кажав дека ја сакам и можеби и претерав со емоции, како да ја оствари целта и ме откачи.
Чим не те оставила на -25 на снег од пола метро сам на сред Битола, си ја ставил ко приоритет у однос на сесијата, а ти не познаваш никој од Битола, да го чекаш автобусот од 11 вечер до 5 сабајле добар си. :D
У превод има и полошо, доброто е што си заштедил илјадарка на пијачки и пат. :D

Запознав девојка преку интернет, ништо необично не ми е ни првпат, но во овој случај продолживме да комуницираме преку телефон и смс. Бев целосно отворен кон неа, и пратив слика, материјален статус итн.
Одлично ни одеше муабетот, сватив дека и се допаѓам, планирав да дојдам во нејзиниот град за да се видиме, но и барав и слика затоа што јас бев целосно отворен кон неа. Прво одлагаше праќање на слика, со оправдување дека немала дома интернет. Помислив дека можеби не е убава што и не би ми сметало, само имав мала резервираност да не е пак многу грда.

На крај сепак ми прати слика и целосно ме шоќирше, девојката е преубава, најдобар изглед што сум го видел кај некоја потенцијална девојка. Веднаш и се јавив полн со комплименти, разговорот помина одлично, ми предложи и заедно да славиме нова година.

По неколку саати повторно и звонев за да закажам средба, требаше да дојдам во нејзиниот град. Прво се согласи но потоа ја одложи средбата, а потоа како целосно да се промени, не е сигурна дали ќе сум и се допаднел (иако предходните разговори тврдеше нешто друго), па да не се разочара итн, па пак да ми бара слика. (Како да не сум и пратил пред тоа и сл.) Во секој случај целосно ме олади. Наредниот ден ми се јави за да ми раскине (ако ова до тогаш може да се нарече врска), сега пак е проблем што сум моментално невработен. Остави можност да комуницираме и понатаму преку смс, но од тогаш не сме контактирале. А пред тоа иницијативата беше кај нејзе.

Значи накратко, прво она беше многу позаинтересирана, отако и кажав дека ја сакам и можеби и претерав со емоции, како да ја оствари целта и ме откачи.
Не се залетувај преку интернет макар била и Адриана Лима.... дур не видиш во живо како е биди резервиран...

а колку време веќе немате никаков контакт?
види пак јави и се/пиши и ако поминале повеќе денови може ќе биди нешто

За ова не сум сигурен, ми даде фб профил, кој што пред тоа и бил деактивиран. Сега да и бил лажен профилот и цела историја таму?? Не ми се верува дека е толку забегана, од комуникацијата не забележав ништо необично.

Направи reverse image search со Google или Tineye, oдма ќе видиш дали е рандом фотка на цура собрана од интернет. Или пушти ми ја фотката по порака и ќе ти проверам.

Едно прашање до сите.
Зашто мојов факинг мозок, душа, срце или што и да е, има преголеми очекувања од секоја девојка со која малку повеќе ке се продлабочиме во разговори, излегувања и се остало? Има некој одговор на ова ебано прашање? Емотивно сум слаб а? Ептен ми е глупо ова, ќе бидам активен со некоја девојка повеќе од 2/3 недели и одма станувам љубоморен, сакам нејзиниот свет да и се врти околу мене, и све остало? Ретард сум ваљда, страшно ме иритира. Ебано, сум глуп. Ваљда.

Едно прашање до сите.
Зашто мојов факинг мозок, душа, срце или што и да е, има преголеми очекувања од секоја девојка со која малку повеќе ке се продлабочиме во разговори, излегувања и се остало? Има некој одговор на ова ебано прашање? Емотивно сум слаб а? Ептен ми е глупо ова, ќе бидам активен со некоја девојка повеќе од 2/3 недели и одма станувам љубоморен, сакам нејзиниот свет да и се врти околу мене, и све остало? Ретард сум ваљда, страшно ме иритира. Ебано, сум глуп. Ваљда.

http://psychcentral.com/disorders/narcissistic-personality-disorder-symptoms/

People with this disorder often believe they are of primary importance in everybody’s life or to anyone they meet.

http://psychcentral.com/disorders/narcissistic-personality-disorder-symptoms/

People with this disorder often believe they are of primary importance in everybody’s life or to anyone they meet.

Ќе го земам во предвид тоа што го постира, али сакам да нагласам дека НЕ буквално за секоја личност ми се ова дешава, со некои сум оладен, онака само за ноќ, а за некои имам преголеми очекувања, Ова се инспирирав да го напишам поради сегашната ситуација која што ветува "обострано" али сакам само да го дознаам одговорот на овој ебан карактер кој доста ме мучи..

Ќе го земам во предвид тоа што го постира, али сакам да нагласам дека НЕ буквално за секоја личност ми се ова дешава, со некои сум оладен, онака само за ноќ, а за некои имам преголеми очекувања, Ова се инспирирав да го напишам поради сегашната ситуација која што ветува "обострано" али сакам само да го дознаам одговорот на овој ебан карактер кој доста ме мучи..
Имаш проблем со посесивност. Ако не успееш да се исконтролираш самиот не е срамота да побараш и стручна помош. Бидејќи само можам да замислам што би и се случило на твојата идна животна сопатничка. Кафез и синџир околу врат ко ќе ја шеташ.

Гарант и како мал не си ги давал твоите играчки на другите деца :D

Имаш проблем со посесивност. Ако не успееш да се исконтролираш самиот не е срамота да побараш и стручна помош. Бидејќи само можам да замислам што би и се случило на твојата идна животна сопатничка. Кафез и синџир околу врат ко ќе ја шеташ.

Гарант и како мал не си ги давал твоите играчки на другите деца :D

Не, никад не сум бил себичен, секад тоа што сум го имал а другите го немале, сум го делел. Нема врска тоа, остај ова, небитно ми е. Али да не ве трујам со тоа, да ви кажам дека баш се работи сега за моментална ситуација која доста ми накурчи. Значи се гледам со девојче веќе месец дена и повеќе, излегуваме заедно по барови, кафиња, доаѓа кај мене, и слични ствари. Али проблемот СЕКОГАШ кај мене е тоа што сум љубоморен кога некои други и обрнуваат внимание. Свесен сум дека е девојче, има доста машки кои се заинтересирани за нејзе, а тоа ме иритира.. А она негира.. Онака без причина на Вибер ке ми пишит дека ме сака, али не постои ваљда доказ кој ќе ми го докаже тоа. Еве до пред малку бев со нејзе и другарка, и го зедов телефонот, отворив пораки за да пишам на една нејзина другарка да дојде, и видов дека еден друг и има пишано, а она му има вратено онака, со срце анимации, тоа едноставно ме извади од такт, и го треснав телефонов од маса и станав и си отидов. Свесен сум дека имам некои проблеми, а тоа сигурно се должи на минатото кое го имам доживеано дефинитивно. Да не отварам и ваква тема, фамилии и слично, сум се изградил како доста силна личност за секакви моменти, али пред овакви ситуации сум ебано слаб. Се топам, едноставно губам контрола..

Не, никад не сум бил себичен, секад тоа што сум го имал а другите го немале, сум го делел. Нема врска тоа, остај ова, небитно ми е. Али да не ве трујам со тоа, да ви кажам дека баш се работи сега за моментална ситуација која доста ми накурчи. Значи се гледам со девојче веќе месец дена и повеќе, излегуваме заедно по барови, кафиња, доаѓа кај мене, и слични ствари. Али проблемот СЕКОГАШ кај мене е тоа што сум љубоморен кога некои други и обрнуваат внимание. Свесен сум дека е девојче, има доста машки кои се заинтересирани за нејзе, а тоа ме иритира.. А она негира.. Онака без причина на Вибер ке ми пишит дека ме сака, али не постои ваљда доказ кој ќе ми го докаже тоа. Еве до пред малку бев со нејзе и другарка, и го зедов телефонот, отворив пораки за да пишам на една нејзина другарка да дојде, и видов дека еден друг и има пишано, а она му има вратено онака, со срце анимации, тоа едноставно ме извади од такт, и го треснав телефонов од маса и станав и си отидов. Свесен сум дека имам некои проблеми, а тоа сигурно се должи на минатото кое го имам доживеано дефинитивно. Да не отварам и ваква тема, фамилии и слично, сум се изградил како доста силна личност за секакви моменти, али пред овакви ситуации сум ебано слаб. Се топам, едноставно губам контрола..

Би те префрлила во психологија, бидејќи немаш љубовен проблем. Ништо страшно многумина боледуваат од болна љубомора и посесивност. Добро е што знаеш дека имаш проблем и се надевам дека знаеш дека она порадо би те оставила од колку да има проблеми од овој тип понатаму.

Има програми и те уверувам дека не е срамно или страшно да побараш помош. И многумина ќе се препознаат во твојот пост. Едноставно тоа не се контролира, посилно е од тебе.

Би те префрлила во психологија, бидејќи немаш љубовен проблем. Ништо страшно многумина боледуваат од болна љубомора и посесивност. Добро е што знаеш дека имаш проблем и се надевам дека знаеш дека она порадо би те оставила од колку да има проблеми од овој тип понатаму.

Има програми и те уверувам дека не е срамно или страшно да побараш помош. И многумина ќе се препознаат во твојот пост. Едноставно тоа не се контролира, посилно е од тебе.

Имам идено на психолог, тоа не ми е проблем, и благодарение на него, сум тоа што сум, во позитивна смисла. Знае за овој проблем, се консултираме онака, али неможеме да го најдеме она право решение. Затоа сакав овде да споделам, да ги видам вашите мислења. И знам дека радо би ме оставила, свесен сум. Едноставноста е во тоа што, изгледа се плашам да не навлезе длабоко во мене, каде што тешко се стасува, а се испарува за секунда од истото место.

Добро, не мора ако некој член пише 2 реченици да се вадат целосни заклучоци за неговата далечна иднина и далечно минато (а со тоа и за целосната личност). Ова го имам забележано и по други теми, стереотипизација и генерализација, и секако, многу фантазија.

У врска со проблемот со љубомората, можеби претеруваш со ставот за себе дека си љубоморен. Ако типката си праќа срцести анимации со некој, нормално е да излезеш од патики. Можеби прашања за кои треба да размислиш е дали се сметаш за импулсивна личност, ко прво, ко второ, дали би се гордеел со евентуални лични успеси на девојката во животот и посакуваш се' најдобро за неа како личност.

Ништо не ти е.
Малце повеќе тепаш на љубомора, али ако не преминува некоја граница во која и забрануваш на девојката да има други личности во живот, освен тебе, во ред е.
Јас те разбирам, нејќеш веројатно неозбилни личности за посериозна врска. И јас нејќам. Тоа не е ништо лошо или чудно или ненормално. Не можеш да се погодиш со секој, нели.
Срце анимации, лигавења и остали срања не поднесувам мој партнер да си пишува со било кого, освен со мене. За некој може тоа е ок, мене не ми е.
Може имаш проблеми со доверба (кој нема?), или ете ко што пишав, со малце претерана љубомора, меѓутоа ако си свесен до каде можеш да одиш со неа и не ја тупиш секој ден за секоја ситница, не е нешто за кое треба да се замараш волку.

Едно прашање до сите.
Добро, не мора ако некој член пише 2 реченици да се вадат целосни заклучоци за неговата далечна иднина и далечно минато (а со тоа и за целосната личност). Ова го имам забележано и по други теми, стереотипизација и генерализација, и секако, многу фантазија.

У врска со проблемот со љубомората, можеби претеруваш со ставот за себе дека си љубоморен. Ако типката си праќа срцести анимации со некој, нормално е да излезеш од патики. Можеби прашања за кои треба да размислиш е дали се сметаш за импулсивна личност, ко прво, ко второ, дали би се гордеел со евентуални лични успеси на девојката во животот и посакуваш се' најдобро за неа како личност.

Јас имам забележано дека многу на мудрување се имаш удрено и ти бега суштината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom