Крусер
Тотем Пума
- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 3.556
- Поени од реакции
- 1.613
Ќе бидам директна и ќе кажам дека не сакам да ја изгубам личноста што ја сакам. Но како? Најпрво извинете што ќе ви одземам од времето.
Цела година ја посветив на личност во која имам посебни чувства на некој начин сум заљубена.На почетокот (лани овој месец)тој беше на некој начин упорен но јас му реков да ми даде време да не избрзуваме и потоа изгубивме контакт 1 месец но пак почнавме да комуницираме.Иако знаев дека се гледа со бившите му девојки сепак не се откажував и цело време го посветив само на него.Му признав и јас за моите чуства после некое време и тој ми рече прво да расчисти со некои негови минати работи за да нема недоразбирања.Имавме слободна комуникација уште од кога се запознавме и разговараме за секаков проблем дали домашен,љубовен и сл.и никогаш немавме кавги бидејќи беше разберано од двете страни.Сега во август кога си дојдов од Швајцарија ние станавме уште поблиски и цел месец излегувавме и на крајот на месецот започнавме да се гледаме т.е да бидеме заедно а пред тоа му реков доколку нема вистински намери спрема мене да не ме повредува и да не го расипуваме тоа што го имаме сега бидејќи му верувам како на никој друг,но тој ми рече да ја ослободам таа душа да не мислам на лоши работи и дека постепено се ќе си дојде на свое место.Се беше добро и убаво.Дома неговите знаеа за мене,другарите,братучедовци но тој некако се промени од минатиот викенд.Тој беше во кафичот спроти тој што бев јас и беше со другарите.Но кога се сретнавме некако и двајцата бевме поладни.Јас пред да си одам му пишав порака но тој не ми врати.И кога си отидов дома видов на ФБ ознака со неговата бивша пред 2-3 год.што му е била дека седи со неа таму а тоа нема никаква логика бидејќи тој беше со другарите му а таа нешто до Германија е отидена на кратко.И од саботата немавме никаков контакт и сношти му пишав јас и демек не бил одговорен за таква обврска,не бил спремен за врска,барем сега така се чуствувал и му реков ако сака да се видиме и да разговараме и тој прифати.И сега тие денови ќе се видиме.Ех поголем дел од машките барате личност што ќе е лојална,паметна,добра,нема да ве изневерува,ќе ве сака и.т.н и ете на тие таквите како им враќате. :/ Па ве замолувам да ми дадете совет што да направам за да бидеме пак како што бевме.Искрено не сакам да го изгубам бидејќи ми значи најмногу.Поздрав.
Не може да бидете какви што сте биле - ќе бидете или подобри и ќе влезете во целосна врска (читај: секс) или ќе бидете полоши (и на крајот ќе раскинете).
Тој зборел со бившата бидејќи знае како е со неа да има секс. А со тебе не знае. А му се сака (како и на секој нормален маж на 22 години).
А тебе? Дали тоа што ти „значи најмногу“ е всушност преведено од „со него можам да се секснам, а ми се сака“ (како и на секоја нормална 21-годишна девојка)?
Расчисти прво со себе во однос на него, пред да одиш на муабет. Листата на прашања од @Saladin е одлична основа за градењето на твојот став.
Со лесно.