Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Jas imam problem
Nedelata raskinav so zenskata so koja odev cetiri meseci za druga, i i raskinav bez posebno objasnuvanje, pa ne i e jasno zs tocno sme raskinale. I otkoga raskinavme si go ziveev normalno zivotot do vcera, koga drugarkite nejzini mi kazaa sto se slucuva so nea. Pocnala na domasnite po doma da im se dere za bez gluposti, ne otisla na rabota cela nedela, ne jadela i ne spiela cela nedela, pa izgubila dosta od tezinata, cela nedela placela den i nok. Ocite i bile poteceni od placenje. Sakala vecerva da razgovarame, i ke saka da se smirime. Jas ne sum siguren sto da pravam zatoa sto koga bev so nea mnogu mi bese dosadno, denot mi bese programiran, se znaese sto vo kolku satot se slucuva. Jas nea ne ja sakam, ama vcera koga mi kazaa za ova, ne mozev da zaspijam cela vecer, a novata zenska mi e samo za zabava, od moja strana, a taa pocnuva da pokazuva ljubov sprema mene ama znam deka nikogas nema da me saka kako starata zenska.
Ve molam za seriozni soveti i bez zafrkancii zaso navistina ne znam so da pravam.

P.S.
Jas imam 16 god, starata zenska ima 16 a sega novata ima 17god
Е па кога ќе се видите пробај да и обајасниш зошто сте раскинале. Кажи и дека не сакаш денот да ти биде програмиран и сакаш работите да се случуваат спонтано. Ама ако не ја сакаш односно немаш никакви симпатии кон неа не ни помислувај да се смирите. Ако и објасниш можеби ќе разбере подобро па нема да реагира така на тие околу неа.
Тоа кој те сака повеќе а кој не ти е многу смешна изјава. Никогаш нема да знаеш кој те сака повеќе. Ниту пак помислувај дека ќе одлучуваш со кој да бидеш врз таа основа. Ти биди со онаа личност со која сакаш да бидеш.

toa go kazav zaso starata zenska ete so pravi zaradi mene, a novata e...orospija, so koj najde so nego e, i jas poveke ja gleam kako sex-drugar

Не е битно што она прави за тебе, кога ти и самиот си рече дека не ја сакаш. Кој рече дека мора да избереш меѓу нив две?

Ако сакаш врска од сожалување, тоа е веќе твоја работа и не би сакала да коментирам.:)

Е па тогаш чувај си ја новата за fuck-friend.
А да не глуми таа само лудило..Никогаш не ти текнало на таа опција? Ти кажав ти одлучуваш со кој што ќе правиш. Ничии постапки не смееш да дозволиш да те наведат на нешто што ти не сакаш:helou:

Vaka , prvo znam deka devojcinjata se dosta custvitelni, i znam deka na mojot post ke imam kritiki od niv...
No tvojot slucaj e devojce , koe te saka, slaba e i ocajna e za tvoeto vnimanie, a ti nemas custva sprema nea.... Za da ne ja povredis uste tolku so zborovi koga ke i kazes deka nemas custva kon nea , najubavo smiri se, no pokazi i deka ne si za nea, no izigraj ubavo i pametno , za taa da ti raskine, onaka samo ke naprvis pogolema rana kaj nea, i posle tebe ke go obvinuva sekoe vtoro masko.... sto e mnogu poloso za nea da si ja najde srekjata kaj drug... vaka ako se smiris, i poleka gi podredis rabotite, moze posle ke se smenat rabotite megu vas... no ako NE , togas isteraj do kraj, taa da svati deka ne si za nea...
Na ovoj nacin i ti izleguvas so cist obraz i taa nema da bide povredena...
Za kraj,samo , za da ja ottrgnes od tebe ne znaci deka treba da ja povreduvas...
A u megu vreme ke imas zanimacija :P, dodeka si so nea... sega si u period na voda sto vrie , taka da .... uzivaj

aaa i devojcinja, sami davate soveti da ve povreduvame, a posle placete , zosto sme kreteni ;)
Sekoj pati od svoja glava ;)

Vaka , prvo znam deka devojcinjata se dosta custvitelni, i znam deka na mojot post ke imam kritiki od niv...
Taк нормално :vozbud:
No tvojot slucaj e devojce , koe te saka, slaba e i ocajna e za tvoeto vnimanie, a ti nemas custva sprema nea.... Za da ne ja povredis uste tolku so zborovi koga ke i kazes deka nemas custva kon nea , najubavo smiri se, no pokazi i deka ne si za nea, no izigraj ubavo i pametno , za taa da ti raskine
Типката се истурала од плачење по само 4 месеци. Мислиш дека толку лесно ќе се откаже од него? Ноуп, само ќе се влечкаат, а он ќе се надева дека ќе ја засака. Има големи шанси тоа да не се случи, и типот само џабе си го изгубил времето.,
onaka samo ke naprvis pogolema rana kaj nea, i posle tebe ke go obvinuva sekoe vtoro masko.... sto e mnogu poloso za nea da si ja najde srekjata kaj drug... vaka ako se smiris, i poleka gi podredis rabotite, moze posle ke se smenat rabotite megu vas... no ako NE , togas isteraj do kraj, taa da svati deka ne si za nea...
Ова не верувам дека некој би го направил. Не знам за другите, ама јас секогаш си гледам прво за себе. Ако мене не ми е убаво во врска, нема шанси да ја тегнам до бескрај.

aaa i devojcinja, sami davate soveti da ve povreduvame, a posle placete , zosto sme kreteni ;)
Тоа „повредување“ е соочување со реалноста, или како што јас љубам да кажам-спуштање на земја.

Скулгрл
Ne vikam deka ne si vo pravo, sekogas treba da se gleda prvo na sebe, posle na se drugo... no razmisli za oglukata i posledinicte... da imas zena neprijatel e mnogu losa rabota... sum iskusil i znam ...
zatoa sekogas baraj EASY WAY OUT ;)
ja ne mu vikam da se zaljubi vo nea... tuku da gi podredi rabotite kako nego mu odgovaraat, a veruvaj devojcinjata ste dosta custvitelni, i za eden mesec so nea da igra pametno, taa sama ke se oladi i ke se trgne ;)

Скулгрл
Ne vikam deka ne si vo pravo, sekogas treba da se gleda prvo na sebe, posle na se drugo... no razmisli za oglukata i posledinicte... da imas zena neprijatel e mnogu losa rabota... sum iskusil i znam ...
zatoa sekogas baraj EASY WAY OUT ;)
ja ne mu vikam da se zaljubi vo nea... tuku da gi podredi rabotite kako nego mu odgovaraat, a veruvaj devojcinjata ste dosta custvitelni, i za eden mesec so nea da igra pametno, taa sama ke se oladi i ke se trgne ;)
Океј е да се бара полесен начин на решавање на проблемот, ама ова што го предлагаш ти е токму обратното.
Многу е полесно (ако стварно нема никакви чувства кон неа) да и каже што е како е, па ако има два асални фиќири таа во главата ќе сфати. Ќе мора да преболува и вака и така, ама вака барем се штеди на време.:)

No tvojot slucaj e devojce , koe te saka, slaba e i ocajna e za tvoeto vnimanie, a ti nemas custva sprema nea.... Za da ne ja povredis uste tolku so zborovi koga ke i kazes deka nemas custva kon nea , najubavo smiri se, no pokazi i deka ne si za nea, no izigraj ubavo i pametno , za taa da ti raskine, onaka samo ke naprvis pogolema rana kaj nea, i posle tebe ke go obvinuva sekoe vtoro masko.... sto e mnogu poloso za nea da si ja najde srekjata kaj drug... vaka ako se smiris, i poleka gi podredis rabotite, moze posle ke se smenat rabotite megu vas... no ako NE , togas isteraj do kraj, taa da svati deka ne si za nea...
Na ovoj nacin i ti izleguvas so cist obraz i taa nema da bide povredena...
Za kraj,samo , za da ja ottrgnes od tebe ne znaci deka treba da ja povreduvas...
A u megu vreme ke imas zanimacija :P, dodeka si so nea... sega si u period na voda sto vrie , taka da .... uzivaj

Зошто го советуваш да се понижува самиот за она да му раскине??? Уствари ти си тој што му дава погрешни совети и баш поради таквите како тебе повеќето ги сметаме за кретени.
Не му дадовме совет со кој би била повредена било која од нас. Му кажавме да биде искрен и спрема себе си и спрема неа и да и каже.
Што се однесува до постапката каде таа се треска од земја..тоа си е индивидуално и зависи од личноста. Јас таквите ги сметам за лабилни личности и воопшто не ги почитувам, зошто и самите не се почитуваат.

Procitaj sto pravela po doma, otkako raskinale, pa ke svatis kolku ima vo glava... od takvi zenski (opsesivni) uste poveke da ti e strav, koj znaes sto ke i svirne vo glava, pa ke ti napravi problemi i nema da znaes od koja planeta si .... fakt, e deka e labilna licnost, ne stabilna .... poarno igraj so nea pametno otkolku da si iskren, zatoa sto samata taa deluva destruktivno i na sebe i okolinata, posto nemoze da go prifati faktot deka veke ne se zaedno...
Jas da sum na negovo mesto, bi zrtvuval da se smiram i da ja nateram sama da se otkaze od mene, za posle da si imam miren son...

Za da ne ja povredis uste tolku so zborovi koga ke i kazes deka nemas custva kon nea , najubavo smiri se, no pokazi i deka ne si za nea, no izigraj ubavo i pametno , za taa da ti raskine, onaka samo ke naprvis pogolema rana kaj nea, i posle tebe ke go obvinuva sekoe vtoro masko.... sto e mnogu poloso za nea da si ja najde srekjata kaj drug... vaka ako se smiris, i poleka gi podredis rabotite, moze posle ke se smenat rabotite megu vas... no ako NE , togas isteraj do kraj, taa da svati deka ne si za nea...
О не не не... само колку лош совет! катастрофално размислување...
Прво, зошто би глумел лудило и уште пример 1 месец да поминува со личност со коjа не сака да има мишто?
Второ, типката нема да сака втор пат да пропушти шанса да го изгуби. Ако типов се понаша така, одбивно кон неа, таа претпоставуваме не е глупа, за брзо време ќе сфати кои му се намерите, и ќе се обиде уште повеќе да го разубедува во спротивното! И на крај, он повторно ќе и раскине и повторно истите проблеми. :uvo:

Зошто го советуваш да се понижува самиот за она да му раскине??? Уствари ти си тој што му дава погрешни совети и баш поради таквите како тебе повеќето ги сметаме за кретени.
Не му дадовме совет со кој би била повредена било која од нас. Му кажавме да биде искрен и спрема себе си и спрема неа и да и каже.
Што се однесува до постапката каде таа се треска од земја..тоа си е индивидуално и зависи од личноста. Јас таквите ги сметам за лабилни личности и воопшто не ги почитувам, зошто и самите не се почитуваат.
Abe drzi voda toa sto go velis, no ocigledno ne si imala problemi od takva licnost... ja sekogas od iskustvo zboram... bev na 16 godini, i imav problemi so edna takva u mojot zivot... taka da , labilni licnosti, nestabilni, samo pretpazlivo i pametno so niv...
Zivot me naucio ;)

Наркос keep it simple од направи муабет со неа, објасни и дека го има целиот живот пред себе и еден куп мажи на светов. Кажи и едноставно дека интересите ви се разминуваат и дека додека си бил со неа не си бил среќен, ама не бидејќи таа не се трудела да те направи среќен туку едноставно не си одговараат сите луѓе. Таа е реалноста и нема бегање од неа, така да нека иде и нека си бара тип кој искрено ќе ја сака.
Животот тера понатаму, заедно со потрагата по партнер со кого би можеле убаво и интересно да си го поминеме остатокот од нашиот живот.

по ова шо го прочитав погоре од жените морам да кажам дека дојдов до заклучок дека сме мааалце нефер..де стајте се во ситуација на девојката,има само 16 години,се заљубила до јаја и сеа реагира малце опсесивно али тоа не му го наметнала на него т.е не го манијачи едноставно пати на свој начин (несоодветен ако се прашувам јас) е сеа по тоа шо го прочитав од наркос- и на него не му е баш сеедно чим не спиел цела вечер (не викам дека ја сака,едноставно не е баш најладнокрвен за неа ко шо вика)- мој совет е прво ти убаво да размислиш дали коа цурата би променила нешто кај себе,во вашиот друштвен живот,т.е коа би ја разбиле монотонијата дали би сакал овторно да бидеш со неа? ако е да тогаш дај и го тоа до знаење и посочи ја да почне да се однесува позрело(да не речам понормално) да ги прифаќа работите) а доколку е не-сепак дај и до знаење дека треба малце позрело да се однесува,и дека тоа не е начин на кој може да те врати и дај и до знаење дека едноставно не си за неа колку што и она не е за тебе, а за таа ороспијата ко што ти ја нарекуваш...шо да кажам,и сам си кажуеш дека е трчи,трчи дечко а пак си со неа :tapp:

Procitaj sto pravela po doma, otkako raskinale, pa ke svatis kolku ima vo glava... od takvi zenski (opsesivni) uste poveke da ti e strav, koj znaes sto ke i svirne vo glava, pa ke ti napravi problemi i nema da znaes od koja planeta si .... fakt, e deka e labilna licnost, ne stabilna .... poarno igraj so nea pametno otkolku da si iskren, zatoa sto samata taa deluva destruktivno i na sebe i okolinata, posto nemoze da go prifati faktot deka veke ne se zaedno...
Jas da sum na negovo mesto, bi zrtvuval da se smiram i da ja nateram sama da se otkaze od mene, za posle da si imam miren son...
Причина плус да се оттргне од неа што побрзо.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom