Не знам за темава дали ја имало или не,дали е слична,ама морам да ја напишам па одамна ми тежи.
Се случува да се запознам со некого на било каков начин и сега логично е дека треба да знаеме барем нешто еден за друг.
Се случува со колешка прв ден што ме гледа и јас неа да почне со бомбардирање "Kако се викаш,кај живееш,брат/сестра?Колкав е?Со твоите живееш?Работат?......СТОЈ.Да ја прекинам ќе испаднам неучтив ама да и дозволам сево ова ќе испаднам БУДАЛА.
Кое право е на некого до толку да нема осет дека не сме ние тука да му одговараме на прашања како пред џандар само тоа што сум ја запознал и по некоја случајност ќе работам со неа.
Па од комшии "Како си?Твоите како се?Разботиш негде?Зимаат пензија?Колкава им е?...па си викам зашто мене не ме занима за вас и дали сум должен да ви одговарам на прашањава?
Јас сметам дека кога некој има потреба и се осеќа поблизок со некого во муабет може да му каже што треба да му каже,се друго е чепкање по животот на некого.
А и да за крај дали мислите дека треба да се отера таков чоек што не знае коа е крај со неговата љубопитност или пак мислите дека треба да му кажеме се што ќе не праша под образложение дека ништо лошо нема во тоа и дека нема што да се крие?