Љуботитност на луѓето

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413

Не знам за темава дали ја имало или не,дали е слична,ама морам да ја напишам па одамна ми тежи.

Се случува да се запознам со некого на било каков начин и сега логично е дека треба да знаеме барем нешто еден за друг.
Се случува со колешка прв ден што ме гледа и јас неа да почне со бомбардирање "Kако се викаш,кај живееш,брат/сестра?Колкав е?Со твоите живееш?Работат?......СТОЈ.Да ја прекинам ќе испаднам неучтив ама да и дозволам сево ова ќе испаднам БУДАЛА.

Кое право е на некого до толку да нема осет дека не сме ние тука да му одговараме на прашања како пред џандар само тоа што сум ја запознал и по некоја случајност ќе работам со неа.

Па од комшии "Како си?Твоите како се?Разботиш негде?Зимаат пензија?Колкава им е?...па си викам зашто мене не ме занима за вас и дали сум должен да ви одговарам на прашањава?

Јас сметам дека кога некој има потреба и се осеќа поблизок со некого во муабет може да му каже што треба да му каже,се друго е чепкање по животот на некого.

А и да за крај дали мислите дека треба да се отера таков чоек што не знае коа е крај со неговата љубопитност или пак мислите дека треба да му кажеме се што ќе не праша под образложение дека ништо лошо нема во тоа и дека нема што да се крие?

А и да за крај дали мислите дека треба да се отера таков чоек што не знае коа е крај со неговата љубопитност или пак мислите дека треба да му кажеме се што ќе не праша под образложение дека ништо лошо нема во тоа и дека нема што да се крие?
Ништо не треба да се кажува на такви досадно замарачки љубопитни прашања од луѓе коишто не ни се блиски. У природа на човекот е да биде љубопитенн особено овој народ повеќе се интересира и живеат со животите на другите луѓе.
Некад сум учтив. Кога сакам да одбегнам глуп муабет и љубопитни прашања најчесто им велам дека се брзам и морам да одам. На тој начин ги одбегнувам. Но некад имам лош ден и најмалку ми е до тоа некој си познаник од една минута да ме распрашува. Па у тој случај реагирам дрско и им кажувам да смениме тема или им кажувам у фаца дека многу прашуваат. Краен муабет е да им речам ај не ме замарај. Во тој случај воопшто не се осеќам некултурен. Напротив...на некултура враќам со некултура. За луѓе шо немаат осет...ич не ме брига како ке изреагирам!
П.с. Мислам дека има веќе ваква тема Демнач :wink:....ама не сум сигурен!

некој си познаник од една минута да ме распрашува.некој си познаник од една минута да ме распрашува.
:pos2::pos2: ова си во право дури брза да те испраша што побрзо како да ги има напишано прашањата од дамна:)
Ако има ваква нека се спои јас воопшто не замерувам,јас не можев да најдам според насловот па затоа се ослучив да ја отворам.Поздрав

Па ајде ќе се гледаме и ќе ќутиме.Нормално дека ќе прашаш,не оти ме интересира туку да се најдам во муабет,ако несака да одговори нека каже - не е важно.Ама лошо гледате на прашањата,замисли некој како немтур само да те гледа,страшно.Или пак,ај да не прашуваш туку да го бомбардираш со свои случувања,ќе го фркне глава од тебе.
Ако воспоставувањето комуникација значи љубопитност,тогаш сум љубопитна,само да не е досадно и нападно:smir:

Па ајде ќе се гледаме и ќе ќутиме.Нормално дека ќе прашаш,не оти ме интересира туку да се најдам во муабет,ако несака да одговори нека каже - не е важно.Ама лошо гледате на прашањата,замисли некој како немтур само да те гледа,страшно.Или пак,ај да не прашуваш туку да го бомбардираш со свои случувања,ќе го фркне глава од тебе.
Ако воспоставувањето комуникација значи љубопитност,тогаш сум љубопитна,само да не е досадно и нападно:smir:

Има лек и за такви гости кој не покажуваат интерес за разговор или пак кога ти не си расположена за разговор.

Неговото величество

ФОТОАЛБУМ

Се знае најдување во муабет а се знае невкусно распрашување за некакви трачарски цели.Мешаш некои работи.

Се знае најдување во муабет а се знае невкусно распрашување за некакви трачарски цели.Мешаш некои работи.

Викаш претходно дека се знаеме една минута,од каде некој за тебе би трачарел со толку малку информации?:))
Тие прашање се за воспоставување комуниакција,сега не од типот на кого си момче ама од каде си,работиш нешто,каде искачаш,убаво ти е капчето од каде ти е,што наваму и слични прашања:smir:

Викаш претходно дека се знаеме една минута,од каде некој за тебе би трачарел со толку малку информации?:))
Тие прашање се за воспоставување комуниакција,сега не од типот на кого си момче ама од каде си,работиш нешто,каде искачаш,убаво ти е капчето од каде ти е,што наваму и слични прашања:smir:
Знаеш што ми е најсмешно,кога некој нов нема воопшто да го познавам и ни име не сум му запамтил и ми иде друга личност и ми ја кажува цела историја за него?
Го прашувам ''Се знаевте вие претходно?"
"Не бе прв пат го гледам како и ти"
"Па од кај знаеш се ова"
"Па вчера зборевме бе го прашав"
И јас не можам да скријам и да му речам "Е добро де не ти беше глупо да го распрашуваш човекот само што го запознавме"?
Јас сум против освен име и каде живее на човек да му се наметнуваш ио да го прашуваш или не сум се видел со некој сто години зашто сМЕ се избегнувале и сеа наеднаш гледа да дознае се повеќе и повеќе а ни еднаш не му текнало да те праша дали сум арен,жив,здрав.

Добро во четврток ќе те прашаме само за име и каде живееш :icon_lol:
И после ќе ти ќутиме.

Добро во четврток ќе те прашаме само за име и каде живееш :icon_lol:
И после ќе ти ќутиме.
Мислам дека ќе има за што да се збори и да не се ќути.Малце ме изненадуваш со постовиве ама nvm во се не можам да се сложам со тебе.

Се случува со колешка прв ден што ме гледа и јас неа да почне со бомбардирање "Kако се викаш,кај живееш,брат/сестра?Колкав е?Со твоите живееш?Работат?......СТОЈ.Да ја прекинам ќе испаднам неучтив ама да и дозволам сево ова ќе испаднам БУДАЛА.

Па од комшии "Како си?Твоите како се?Разботиш негде?Зимаат пензија?Колкава им е?...па си викам зашто мене не ме занима за вас и дали сум должен да ви одговарам на прашањава?

Јас лично се осеќам понекогаш дека морам вакви прашања да поставувам бидејќи си мислам дека ако не прашам соговорникот ќе мисли дека сум дрска или дигната или слично.
Не ми смета кога некој ме распрашува ама ако има прашање на кое не сакам да одговорам, или ќе излажам или ќе промумлам нешто колку да дадам знак дека не ми е удобно толку да ми се навлегува во интима. Е сега нема граница од каде до каде може да се збори а од каде до каде е интимата. За мене може да е интимно прашање да ме прашаш за политичките ставови, религија или за тоа колку плата зимам ама тебе може да ти е доста удобно да збориш за тоа (пример нели).
А бидејќи ми е глупаво да не прашам ништо, прашувам, ама со усул и секогаш оставам простор да не ми се одговори прашањето ако соговорникот не сака. На пример, ако сакам да прашам колку зимаш плата (пак пример нели), прашувам "И како, задоволен си или мизерија е?", и со тоа оставам простор да одговори со да или не или па да ми каже колкава му е платата (и тоа и тоа ми се има случено):smir:
Е сега ако се претера, и ако некој не ми ги сфаќа знаците дека не сакам да правам муабет за тоа, учтиво си кажувам "абе не ми се прави за тоа сега муабет":)

мене ме нервира лујѓето кои имаат свои проблеми фатиле работа со мојот живот стварно мислам посебно дали имам дечко,колку време,ако сум се скарала зошто...
На facebook одма имаш дечко,како Love...
комшивката :"застани кај одиш"
:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom