Љубомора Vs. рамнодушност

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
рамнодушноста бидејќи ако си рамнодушен ќе ти се качат на глава и ќе ти ги скинат нервите. љубомората пак (според мене) женските ја сметаат за знак на љубов од страна на мажите но немора секогаш да е така.

Ма, љубомората е полоша дефинитивно. Гуши, дави, стега, фрустрира.....
Со рамнодушност се излегува на крај, барем мирна ти е главата. А....и веројатно секој има умешност кога има потреба од тоа да ја „скрши“ рамнодушноста со добра доза провокација и да си го добие потребното внимание, без да се чувствува ни запоставен ни приклештен од љубомората.

Што е полошо... со љубомората нус ефекти се зарипнување на глас и воспаление на ушно тапанче од честите караници кои ги предизвикува, со рамнодушноста на партнерот пак или ти ќе се претвориш во љубоморен, или врската (бракот) ќе биде само фасада.

Е што е сега полошо?

Мистичен напиша:
Што е полошо... со љубомората нус ефекти се зарипнување на глас и воспаление на ушно тапанче од честите караници кои ги предизвикува, со рамнодушноста на партнерот пак или ти ќе се претвориш во љубоморен, или врската (бракот) ќе биде само фасада.

Е што е сега полошо?

сега испадна дека нема полошо, исти се

E i toa so vikas u pravo si.Ama pak malku oveke mi vlece nakaj ljubomora

Оние кои се љубоморни по природа сигурно би одговориле рамнодушноста! ;)

Ако е прашањето за себе лично, значи јас дали сакам повеќе да сум љубоморна или рамнодушна, секако дека сакам да сум повеќе рамнодушна ... значи да ги имам и двете но рамнодушноста да ми преовладува, а ако е за другата страна ... па уствари и тогаш би го сакала истото ... а и го имам како такво :lol: :wink:

Od dvete zla podobroto a ? :D
Ni ednoto ni drugoto ne chini toa e tochno, ama pa koa bi birala podobro da bidam ramnodushna otkolku ljubomorna, ljubomorata samo problemi mi stvara, a koa si ramnodushen ne gi gledash problemite :D.
A zsh nemozit nekoja kombinacija od dvete? :D :D :D Taka site bi bile srekni :)

ramnodushnost!
podobro da si ljubomoren otkolku ramnodushen da ne reagirash na nikakva situacija :lol: :wink:

Spored mene ni ramnodushnosta e pozitivna ni ljubmorata, no ako se vo granicite na normala, togash peki :)
Rezultatot od ljubomora se kavga, raspravii, rasipani momenti i nervozi... Ako nema ljubomora, ke se zaprashash dali lichnosta ti znachi/i znachish... Spored toa, nikakvata e...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom