Љубе Бошковски прв најави кандидатура за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата O.Makedonci
  • Време на започнување Време на започнување
A i ti nemoj da zaboravash mozebi ne e taka kako shto mislish.
Presedatel i dalje ke se izbira taka kako shto bilo i ponatamu mislam deka albancite ke go imat odlucuvackiot zbor,imajki go vo predvid deka DUI uziva ogromna podrshka ova varijanta ne odi

Така беше со Борис Трајковски ако не се лажам .

Syn da pocekame malce pa ke vidime.
Mozebi gresham.
No toa e samo koga sakam da gresham,a ovoj pat za zal ne.
No ke vidime....

Љубе Бошковски ќе биде претседател на Македонија доколку се оствари неговата кандидатура, во тоа сум сигурен, без разлика дали вмро или сдсм го подржат иако пред месец-два на овие форуми кажав дека СДСМ ќе го подржи Љубе Бошковски и ќе ги повика социјалдемократите да гласаат за него.

Само ситуацијава после овие избори станува многу лоша за ВМРО ДПМНЕ, бидејќи Љубе сто проценто ќе го подели членството е ќе им земе голем залак на ДПМНЕ, со тоа се отвораат вратите за враќање на СДСМ на власт. Бранко Црвенковски никогаш не ги остава работите на случајност.
Лежи на таа страна дека ќе победе Љубе ако се кандитира независен, и Вмро 2006 беше расцепен на 3 дела па победи !!!

Брат Љубе почна со Кампања

Со промоција на здружението Обединувачко движење - Алијанса за Македонија ексминистерот за внатрешни работи Љубе Бошковски во петокот вечерта, во Битола, неформално ја почна својата кампања за претседателските избори во март следната година.
Иако негираше дека здружението ќе прерасне во политичка партија, Бошковски најави активна кампања низ цела Македонија. Меѓу присутните беа и Ден Дончев, Драги Гроздановски и Александар Делов, кој е избран за претседател на здружението.
- Македонија пред 17 години прооде како дете, кое кога ќе прооди никој не може да го запре неговиот од. Така и ние од вечерва одиме, критикуваме и бараме посветла иднина за нашата вечна единствена и самостојна Република Македонија. Знаеме со кои проблеми сме соочени, но знам и дека имам визија, желба и знаење како да ги решам проблемите, кои се наталожени на внатрешен и надворешен план - рече Бошковски.
Тој им порача на граѓаните да го победат стравот и да чекорат напред за Македонија, како што тој успеал да победи нешто што изгледало непобедливо, Хашкиот трибунал.
- Ништо од мене не можеше да ја оттргне Македонија. Пробаа на многу начини, ми измислија процеси и разни злодела, ме анатемисаа, но не успеаја да ја оттргнат од мене Македонија - истакна Бошковски во неговото обраќање. За него евроатлантските интеграции се единствената алтернатива, а Македонија мора да биде европска држава покриена со штитот на НАТО.
- Како да влеземе во Европа? Јас имам решение и го знам патот, ги знам методите и подготвен сум оној момент кога ќе одлучам да се вратам на македонската политичка сцена, тие да му ги понудам на македонскиот народ - рече Бошковски пред битолчани.
Според последното истражување на јавното мислење на Американскиот републикански институт, Бошковски е најпосакуваниот кандидат за иден претседател на државата.

Јас мислам доколку се кандидира Љубе на прецедателските избори(a по се изглеа дека на така терат работава) шансите за победа му се повеке од уверливи така да веќе го гледам на прецедателска функција. :helou::helou:

HTML:

Со промоција на здружението Обединувачко движење - Алијанса за Македонија ексминистерот за внатрешни работи Љубе Бошковски во петокот вечерта, во Битола, неформално ја почна својата кампања за претседателските избори во март следната година. 
Иако негираше дека здружението ќе прерасне во политичка партија, Бошковски најави активна кампања низ цела Македонија. Меѓу присутните беа и Ден Дончев, Драги Гроздановски и Александар Делов, кој е избран за претседател на здружението. 
- Македонија пред 17 години прооде како дете, кое кога ќе прооди никој не може да го запре неговиот од. Така и ние од вечерва одиме, критикуваме и бараме посветла иднина за нашата вечна единствена и самостојна Република Македонија. Знаеме со кои проблеми сме соочени, но знам и дека имам визија, желба и знаење како да ги решам проблемите, кои се наталожени на внатрешен и надворешен план - рече Бошковски.
Тој им порача на граѓаните да го победат стравот и да чекорат напред за Македонија, како што тој успеал да победи нешто што изгледало непобедливо, Хашкиот трибунал. 
- Ништо од мене не можеше да ја оттргне Македонија. Пробаа на многу начини, ми измислија процеси и разни злодела, ме анатемисаа, но не успеаја да ја оттргнат од мене Македонија - истакна Бошковски во неговото обраќање. За него евроатлантските интеграции се единствената алтернатива, а Македонија мора да биде европска држава покриена со штитот на НАТО.
- Како да влеземе во Европа? Јас имам решение и го знам патот, ги знам методите и подготвен сум оној момент кога ќе одлучам да се вратам на македонската политичка сцена, тие да му ги понудам на македонскиот народ - рече Бошковски пред битолчани. 
Според последното истражување на јавното мислење на Американскиот републикански институт, Бошковски е најпосакуваниот кандидат за иден претседател на државата.
Јас мислам доколку се кандидира Љубе на прецедателските избори(a по се изглеа дека на така терат работава) шансите за победа му се повеке од уверливи така да веќе го гледам на прецедателска функција. :helou::helou:
Аха ќе победе во мојот град Љубе највеќе ќе има 500 гласови повеќе нема да има !!!

Ljube Boskovski nema sansa da pobedi na izborite za Pretsedatel.Toj nema ni da se kandidira.Ova mozebi e proben balon od nekoj drug?Rekov veke deka bez podrska od VMRO DPMNE,toj nema sansa,a podrska nema.Ili se lazam?

Ljube Boskovski nema sansa da pobedi na izborite za Pretsedatel.Toj nema ni da se kandidira.Ova mozebi e proben balon od nekoj drug?Rekov veke deka bez podrska od VMRO DPMNE,toj nema sansa,a podrska nema.Ili se lazam?

Paradoksot so predsedatelskite izbori vo Makedonija ke bide sledniot: pobeduva toj koj ke ja ima podrskata na Albanskite partii (t.e. nivnite mentori), a ke ja NEMA poddrskata na VMRO...., dali toa ke bide brat Ljube..neznam..i ova ne e edna od moite segi :)

За него евроатлантските интеграции се единствената алтернатива, а Македонија мора да биде европска држава покриена со штитот на НАТО.
Da komentiram ili ne? Aj nema da komentiram ovoj pat :wink:.

Што ќе биде ако ВМРО-ДПМНЕ го подржи брат Љубе во своите намери? Дали тогаш гласачкото тело на ВМРО-ДПМНЕ ќе биде приморено да гласа за брат Љубе? Дали ќе биде оправдена неговата кандидатура ако ги добие симпатиите на владеачкото тело во ВМРО-ДПМНЕ?

Vo politikata se e igra.So golemi vlogovi.Tuka ideologiite veke ne igraat,samo interesite na poedinci.

Мене многу ми изгледа наместена работава како да му платиле тешки пари да се кандидира а се знае дека народот ке го гласа и ми се чини дека брат љубе пие грчко узо........незнам го пуштаат од затвор и оп одма ПРЕЦЕДАТЕЛ сака човекот да стане чекај бе кај се чуло и видело хашки затвореник прецедател на држава да стане,не сме србија ние...

Prvo BRAT LUBE da se izjasni za imeto dali e za kompromis ,slozeno ime ili MAKEDONIJA,pa potoa ke vidime.istoto se odnesuva do bugarofilstvoto javno da iznese koj se negovite stavovi vo toj odnos.:tapp:

Prvo BRAT LUBE da se izjasni za imeto dali e za kompromis ,slozeno ime ili MAKEDONIJA,pa potoa ke vidime.istoto se odnesuva do bugarofilstvoto javno da iznese koj se negovite stavovi vo toj odnos.:tapp:

Па треба изјава од сите во МК политика. Тоа треба народот да го бара а не поединци да ги извршуваат.

Прашања:
Дали си за зачувување на севековното име на Македонија?
Дали си или ќе постанеш Србоман?
Дали си или ќе постанеш Бугарофил?
Дали си или ќе постанеш Гркоман?
Дали работиш или ќе работиш за туѓи интереси?
Дали си за унапредување на Македонија или за лична придобивка?

Сите да се одговорат во рок од 60 секунди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom